I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Bandhagen - Bandhagen

Bjursätragatan 107

 • 73 kvm
 • 3
 • rum

  2 150 000 kr

  Balkong i sydväst! Vy över himmel och grönskande träd!

  Optimalt planerad 3:a med balkong i sydvästligt läge. Den härliga balkongen erbjuder förutom många soltimmar, en fantastisk utsikt över himmel, grönskande träd och föreningens gård med grill och utemöbler. Två stora sovrum där man båda rymmer antingen dubbelsäng, två barnsängar eller våningsäng i samma rum. För de som jobbar hemifrån finns det gott om plats för skrivbord och arbetshörna i båda rummen. Dessutom praktisk originalgarderob i det sovrummet som nås via vardagsrummet. Det finns gott om plats för garderob i det sovrummet som inte har platsbyggd garderob. på vardagsrummet ligger vacker fiskbensparkett som byts av med de målade väggarna i ljusa, mjuka kulörer. Kök i fint skick med gasspis och matplats för 4-6 personer intill fönstret. Utsikt över de fina trädtopparna. Kaklat badrum med fönster för ljusinsläpp och praktiskt att kunna vädra efter dusch eller när tvätt ska torka. Entrén har även den platsbyggda garderober med spegelklädda dörrar och originalgarderober med överskåp.

  Här bor du alldeles perfekt med närhet till T-bana, bussar och centrum med bland annat mataffärer, tandläkare och frisörer. För den med spring i benen finns alltid naturen nära. Ta dig till Rågsveds naturreservat eller varför inte ta en runda vid Magelungen? Med andra ord är detta ett perfekt hem för dig som vill bo centralt och samtidigt med ett lugnt läge!

  Varmt välkomna!

  Pris
  2 150 000 kr
  Adress
  Bjursätragatan 107
  Yta
  73 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2 av 3
  Avgift
  4 401 kr/månad
  Visningar
  • Söndag 25/02 kl 11:30 - 12:10Varmt välkomna!
  • Måndag 26/02 kl 18:00 - 18:30Anmälan krävs. Boka din plats hos ansvarig mäklare, tel: 0761101006.
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (127 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

   • Rumsbeskrivning

    Entré

    Funktionell hall med plastmatta på golv och målade väggar. I den inre hallen finns spegelklädda skjutdörrsgarderober och och garderober med överskåp. Säkerhetsdörr.

    Badrum:

    Klinker på golv, kaklade på väggar, målade tak, duschplats, wc-stol, badrumsskåp, tvättställ. Handdukstork, golvvärme. Fönster i badrum.

    Sovrum 1:

    Stort sovrum med målade väggar och parkett på golv. Gott om plats för säng och garderober. Fönster i norr.

    Sovrum 2:

    Rogivande rum med väggar målade i ljus kulör och parkett på golv. Tre garderober med överskåp. Fönster i norr.

    Kök:

    Diskbänk, gasspis, spiskåpa, kyl- och frys, skåpinredning i huvudsak från 2007. Linoleumgolv.

    Vardagsrum:

    Fiskbensparkett på golv och målade väggar. Utgång till balkong.

    Balkong:

    Balkong i söderläge med härlig utsikt över himmel och grönska!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1031
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Bjursätragatan 107
    Postnummer
    124 63
    Postort
    Bandhagen
    Område
    Bandhagen
    Boarea
    73 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 3
    Andelstal insats
    Uppgiften har ej gått att få fram
    Andelstal avgift
    0,0211838
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    946 431 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Bävertassen 1
    Bildades
    2021
    Byggår
    1956
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Bävertassen bildades 2021 och omfattar 59 st lägenheter på adresserna Bjursätragatan 97- 113. Bostadshuset består av 8 portar med källare/suterräng och tre bostadsvåningsplan. I källarplanet finns två skyddsrum, dock inte längre i bruk. Till varje lägenhet hör ett förråd i källarplan. I föreningen finns 5 st kontorslokaler, varav 4 st f.n. är uthyrda. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. (Stockholm Bävertassen 1). Tomträttsavgälden löper fram till 2026-03-31. Bostadsarea: 3 706 kvm

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme. Tilluft i form av spaltventiler i fönster. Frånluft självdragskanaler från kök.

    Renoveringar

    2007 Stambyte. I samband med stambytet renoverades samtliga badrum. 2007 Elinstallationerna inne i lägenheterna är bytta med jordfelsbrytare.

    Planerade renoveringar

    Föreningen planerar i maj-juni 2024 att byta samtliga radiatorer till elementen i varje lägenhet samt alla stamventiler i källargångarna.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga med 3 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och två torkrum med kondenstorkar. Separat mangelrum med en stenmangel och en kallmangel. På baksidan finns en trevlig uteplats med grillmöjligheter och bord.

    TV/Internet

    Fiberanslutning via Bahnhof finns för bredband (500/500 Mbit).
    Tele2-uttag för kabel-TV.

    Parkering

    Föreningen disponerar 38 st P-platser utomhus. Kostnad: 500 kr/ mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 1 jul 2021
    Energiprestanda
    181 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    E
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 401 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 219 kr/ mån.

    Avgiftsändringar

    Inga kommande avgiftsändringar planerade, avstämt med styrelsen 2024-02-05.

    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    450 kr/månad
    Gas
    280 kr/månad
    Summa driftskostnader
    880 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    573 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    1 433 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    I Rågsved bor många i flerbostadshus och villor byggda på 50- och 80-talet. Söder om tunnelbanan ligger områdena Snösätrahöjden och Bjursätrahöjden. Där är husen byggda i klassisk 1940-talsstil med smala trevåningshus. Området Snösätra domineras av röda tegelhus med slutna innergårdar, ungefär som i Skarpnäcks Gård. Husen norr om tunnelbanan har en mer industriell stil. Där har modernismen satt sin prägel i form av höghus och lamellhus byggda med nytänkande i fokus.

    Rågsved är framför allt känt för att under sent 1970-tal varit den viktigaste kärnpunkten i den svenska punkrörelsen. Ungdomar från hela Stockholm samlades då på Oasen, en kulturförening och scenklubb som blev berömd för att punkbandet Ebba Grön hade spelningar där. I de lokaler där Oasen fanns huserar nu Nya Rågsveds Folkets Hus.

    Vid fritidsgården i Rågsved finns den stora graffitiväggmålningen ”Highway” från 1989. Den anses vara en av världens äldsta graffitimålningar. I Rågsved finns även ”Snösätra Graffiti Wall of Fame”, en av Europas största graffitiutställningar.

    Den kuperade terrängen i Rågsved har medfört att området fått naturliga grön- och skogsytor. Det största grönområdet är Snösätra. Här finns kolonilotter och en kulturslinga som är fyra kilometer lång.

    Rågsveds naturreservat är ett natur- och friluftsområde på hela 94 hektar, varav 13 hektar är vatten. Området omfattar bland annat Kräppladikets och Magelungsdikets dalgångar samt en liten del av nordvästra sjön Magelungen. Här finns ett rikt djur- och växtliv och goda möjligheter till promenader, löpning och avkoppling. Vintertid kan du åka längdskidor

    RÅGSVEDS HISTORIA: Precis som många andra Stockholmsförorter var Rågsved från början ett torp. Torpet lydde under Älvsjö säteri och nämndes för första gången 1627. Det låg nära den plats där tunnelbanan idag går över Nynäsbanan.

    Vid sjön Magelungens norra del har man hittat olika fynd av stenåldersyxor från stenålderns senare del. En av yxorna var en så kallad båtyxa som var vanlig för cirka 4500 år sedan.

    Tunnelbanestationen Rågsved invigdes 1959. På 1980-talet utökades Rågsved med området Snösätra.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!