I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Bandhagen - Rågsved - Bandhagen

Bjursätragatan 107

 • 73 kvm
 • 3
 • rum

  Balkong i sydväst! Vy över himmel och grönskande träd!

  Optimalt planerad 3:a med balkong i sydvästligt läge. Den härliga balkongen erbjuder förutom många soltimmar, en fantastisk utsikt över himmel, grönskande träd och föreningens gård med grill och utemöbler. Två stora sovrum där man båda rymmer antingen dubbelsäng, två barnsängar eller våningsäng i samma rum. För de som jobbar hemifrån finns det gott om plats för skrivbord och arbetshörna i båda rummen. Dessutom praktisk originalgarderob i det sovrummet som nås via vardagsrummet. Det finns gott om plats för garderob i det sovrummet som inte har platsbyggd garderob. på vardagsrummet ligger vacker fiskbensparkett som byts av med de målade väggarna i ljusa, mjuka kulörer. Kök i fint skick med gasspis och matplats för 4-6 personer intill fönstret. Utsikt över de fina trädtopparna. Kaklat badrum med fönster för ljusinsläpp och praktiskt att kunna vädra efter dusch eller när tvätt ska torka. Entrén har även den platsbyggda garderober med spegelklädda dörrar och originalgarderober med överskåp.

  Här bor du alldeles perfekt med närhet till T-bana, bussar och centrum med bland annat mataffärer, tandläkare och frisörer. För den med spring i benen finns alltid naturen nära. Ta dig till Rågsveds naturreservat eller varför inte ta en runda vid Magelungen? Med andra ord är detta ett perfekt hem för dig som vill bo centralt och samtidigt med ett lugnt läge!

  Varmt välkomna!

  Adress
  Bjursätragatan 107
  Yta
  73 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2 av 3
  Avgift
  4 401 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

  5 i betyg (131 röster)
  hittamaklare.se
  Pamela Aguilar

  Pamela Aguilar

  Fastighetsmäklare

   • Rumsbeskrivning

    Entré

    Funktionell hall med plastmatta på golv och målade väggar. I den inre hallen finns spegelklädda skjutdörrsgarderober och och garderober med överskåp. Säkerhetsdörr.

    Badrum:

    Klinker på golv, kaklade på väggar, målade tak, duschplats, wc-stol, badrumsskåp, tvättställ. Handdukstork, golvvärme. Fönster i badrum.

    Sovrum 1:

    Stort sovrum med målade väggar och parkett på golv. Gott om plats för säng och garderober. Fönster i norr.

    Sovrum 2:

    Rogivande rum med väggar målade i ljus kulör och parkett på golv. Tre garderober med överskåp. Fönster i norr.

    Kök:

    Diskbänk, gasspis, spiskåpa, kyl- och frys, skåpinredning i huvudsak från 2007. Linoleumgolv.

    Vardagsrum:

    Fiskbensparkett på golv och målade väggar. Utgång till balkong.

    Balkong:

    Balkong i söderläge med härlig utsikt över himmel och grönska!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1031
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Bjursätragatan 107
    Postnummer
    124 63
    Postort
    Bandhagen
    Område
    Rågsved - Bandhagen
    Boarea
    73 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningens ekonomiska förvaltare
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 3
    Andelstal insats
    Uppgiften har ej gått att få fram
    Andelstal avgift
    0,0211838
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    946 431 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Bävertassen 1
    Bildades
    2021
    Byggår
    1956
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Bävertassen bildades 2021 och omfattar 59 st lägenheter på adresserna Bjursätragatan 97- 113. Bostadshuset består av 8 portar med källare/suterräng och tre bostadsvåningsplan. I källarplanet finns två skyddsrum, dock inte längre i bruk. Till varje lägenhet hör ett förråd i källarplan. I föreningen finns 5 st kontorslokaler, varav 4 st f.n. är uthyrda. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. (Stockholm Bävertassen 1). Tomträttsavgälden löper fram till 2026-03-31. Bostadsarea: 3 706 kvm

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme. Tilluft i form av spaltventiler i fönster. Frånluft självdragskanaler från kök.

    Renoveringar

    2007 Stambyte. I samband med stambytet renoverades samtliga badrum. 2007 Elinstallationerna inne i lägenheterna är bytta med jordfelsbrytare.

    Planerade renoveringar

    Föreningen planerar i maj-juni 2024 att byta samtliga radiatorer till elementen i varje lägenhet samt alla stamventiler i källargångarna.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga med 3 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och två torkrum med kondenstorkar. Separat mangelrum med en stenmangel och en kallmangel. På baksidan finns en trevlig uteplats med grillmöjligheter och bord.

    TV/Internet

    Fiberanslutning via Bahnhof finns för bredband (500/500 Mbit).
    Tele2-uttag för kabel-TV.

    Parkering

    Föreningen disponerar 38 st P-platser utomhus. Kostnad: 500 kr/ mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 1 jul 2021
    Energiprestanda
    181 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
    Energiklass
    E
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 401 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 219 kr/ mån.

    Avgiftsändringar

    Inga kommande avgiftsändringar planerade, avstämt med styrelsen 2024-02-05.

    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    450 kr/månad
    Gas
    280 kr/månad
    Summa driftskostnader
    880 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    573 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    1 433 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    I Rågsved bor många i flerbostadshus och villor byggda på 50- och 80-talet. Söder om tunnelbanan ligger områdena Snösätrahöjden och Bjursätrahöjden. Där är husen byggda i klassisk 1940-talsstil med smala trevåningshus. Området Snösätra domineras av röda tegelhus med slutna innergårdar, ungefär som i Skarpnäcks Gård. Husen norr om tunnelbanan har en mer industriell stil. Där har modernismen satt sin prägel i form av höghus och lamellhus byggda med nytänkande i fokus.

    Rågsved är framför allt känt för att under sent 1970-tal varit den viktigaste kärnpunkten i den svenska punkrörelsen. Ungdomar från hela Stockholm samlades då på Oasen, en kulturförening och scenklubb som blev berömd för att punkbandet Ebba Grön hade spelningar där. I de lokaler där Oasen fanns huserar nu Nya Rågsveds Folkets Hus.

    Vid fritidsgården i Rågsved finns den stora graffitiväggmålningen ”Highway” från 1989. Den anses vara en av världens äldsta graffitimålningar. I Rågsved finns även ”Snösätra Graffiti Wall of Fame”, en av Europas största graffitiutställningar.

    Den kuperade terrängen i Rågsved har medfört att området fått naturliga grön- och skogsytor. Det största grönområdet är Snösätra. Här finns kolonilotter och en kulturslinga som är fyra kilometer lång.

    Rågsveds naturreservat är ett natur- och friluftsområde på hela 94 hektar, varav 13 hektar är vatten. Området omfattar bland annat Kräppladikets och Magelungsdikets dalgångar samt en liten del av nordvästra sjön Magelungen. Här finns ett rikt djur- och växtliv och goda möjligheter till promenader, löpning och avkoppling. Vintertid kan du åka längdskidor

    RÅGSVEDS HISTORIA: Precis som många andra Stockholmsförorter var Rågsved från början ett torp. Torpet lydde under Älvsjö säteri och nämndes för första gången 1627. Det låg nära den plats där tunnelbanan idag går över Nynäsbanan.

    Vid sjön Magelungens norra del har man hittat olika fynd av stenåldersyxor från stenålderns senare del. En av yxorna var en så kallad båtyxa som var vanlig för cirka 4500 år sedan.

    Tunnelbanestationen Rågsved invigdes 1959. På 1980-talet utökades Rågsved med området Snösätra.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!