I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Bjurholmsplan 17

 • 31 kvm
 • 1
 • rum

  2 695 000 kr

  SÅLD!

  I en fastighet anno 1929 ges nu ett ypperligt tillfälle att förvärva 1:a med fint ljusinsläpp och utsikt över pittoreska Bjurholmsplan! Här bor ni högt upp i fastigheten med bevarade detaljer sås om fiskbensparkett, spegeldörrar. Bostaden bjuder på ett fint naturligt ljus från djupa fönsterpartier, har stort allrum med en härlig takhöjd. På Bjurholmsplan 17 bor man i bästa läge på Södermalm med närhet till allt man kan tänkas önska!

  Lägenheten tillhör den stabila äkta bostadsrättsföreningen Harven 58. Föreningen förvärvade fastigheten Harven 58 och består idag av 45 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal upplåten med hyresrätt. Föreningen äger marken. Föreningen är mycket välskött med många av de stora renoveringarna gjorda och en låg belåning om 3 476 kr/kvm.

  Bostaden är centralt belägen i en oas nära till allt men lite undangömd på ett positivt sätt. Nytorget med dess utbud av restauranger, pubar och caféer endast ett par kvarter bort. På gångavstånd ligger också Medborgarplatsen och Götgatan med sitt rika utbud av butiker, livsmedelsaffärer och mycket mer. Dessutom finns Ringen Centrum vid Skanstull i korsningen Götgatan/Ringvägen som erbjuder ett heltäckande serviceutbud med välsorterade matbutiker, apotek och systembolag. Här finner man även Stockholms bästa Food Court, Teatern. En bit bort ligger även grönskande Vitabergsparken samt Årstaviken med dess charmiga promenad- och motionsstråk. Eriksdalsbadet med utomhusbad om sommaren är särskilt härligt att ha i kvarteren. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana och busslinjer i närheten.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 695 000 kr /BUD
  Adress
  Bjurholmsplan 17
  Yta
  31 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 690 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    29
    Lgh.nmr. LM
    1302
    Adress
    Bjurholmsplan 17
    Postnummer
    116 63
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    31 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    2.02058%
    Andelstal avgift
    1.82612 %
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Harven 58
    Bildades
    1985
    Byggår
    1929-1930
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen Harven 58 bildades 1985 och består av 45 st lägenheter om totalt 1826 kvm och 1 st lokal om 120 kvm.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 1989-1990 Stambyte och utbyte av elstigare
    • 2015 Hissrenovering
    • 2015 Stamrensning
    • 2017 Fasadrenovering
    • 2017 Fönsterrenovering
    • 2017 Balkongrenovering
    • 2017 Takmålning
    • 2017 Kartering och rengöring av ventilationskanaler
    • 2019 Installation av ny fjärrvärmecentral
    • 2019 Byte av samtliga radiatorventiler i hela fastigheten
    • 2019 Installation av automatisk avluftare
    • 2020 Radonmätning
    • 2020 Energideklaration
    • 2020 Stamspolning
    • 2020 Godkänd kommuninspektion
    • 2021 OVK-besiktning av lägenheterna gjordes

    Planerade renoveringar

    Föreningen planerar att längre fram renovera tvättstugan och trapphuset, när detta kommer ske är ännu ej beslutat.

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det innergård, tvättstuga, cykelförråd, soprum och vindsförråd. Tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Tele2 (tidigare Com Hem) genom anslutning av fastighetsnät av typ FiberKoax.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 16 mar 2020
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 690 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1838 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    788 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

    Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är -110 349 kr och anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!