I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Mariaberget

Bastugatan 31

 • 64.1 kvm
 • 3
 • rum

  5 800 000 kr

  Välkommen till Bastugatan 31!

  Nu finns chansen att förvärva en perfekt planerad trea om 64,1 kvm på härliga Mariaberget! Här ryms ett hemtrevligt kök, ett rymligt vardagsrum med goda sällskapsytor, ett mysigt lättmöblerat sovrum och helkaklat fräscht badrum. I lägenheten möts man av en välkomnande hall med direkt access till köket som ligger rakt fram och badrummet som ligger på vänster sida, på höger sida ligger det stora vardagsrummet som öppnar upp mot sovrummen och uteplatsen. Ett härligt ljusinsläpp som sträcker genom lägenheten ges från fönsterpartierna som är i fil. Uteplatsen mot härliga karaktärsfulla byggnader runt om är oslagbar och måste upplevas på plats. Välkommen på visning!

  Här bor du på bekvämt gångavstånd mellan de tre knutpunkterna Slussen, Hornstull och Södra station varifrån du smidig tar dig vart du vill i staden med buss, tunnelbana eller pendeltåg. Ett fantastiskt utbud av kultur och nöjen ligger bokstavligen utanför dörren. Några minuter bort ligger Mariatorget med sitt rika och populära utbud av barer och restauranger. Smått legendariska Monteliusvägen och Skinnarviksberget ligger även det några minuter bort och Hornsgatspuckeln med närliggande gator hyser otaliga gallerier för den konstintresserade eller söndagsflanderande. Närhet till all tänkbar närservice.

  Här bor du i en välskött fastighet från 1986 med bekvämligheter för sina boende så som hiss, tvättstuga, gemensamhetslokal, bastu, snickarrum, samt ett tornrum med 360-graders utsikt över Stockholm. Brf Katthuvudet nr 14 är en stabil förening med god ekonomi på anrika kvarter på Mariaberget.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  5 800 000 kr SÅLD!
  Adress
  Bastugatan 31
  Yta
  64.1 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  Entréplan-Mot gård
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 526 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Klicka för
   bildspel

   Uteplats samt föreningens gemensamma innergård

   Uteplats samt föreningens gemensamma innergård

   Uteplats samt föreningens gemensamma innergård

   Fasad

   Utsikt från föreningens gemensamma balkong.

   Utsikt från föreningens gemensamma balkong.

   Utsikt från föreningens gemensamma balkong.

   Föreningens gemensamma gästrum "lugna rummet" vid bastun

   Föreningens bastu

   Utsikt från föreningens gemensamma tornrum med 360 graders utsikt över hela Stockholm!

   Utsikt från föreningens gemensamma tornrum med 360 graders utsikt över hela Stockholm!

   Utsikt från föreningens gemensamma tornrum med 360 graders utsikt över hela Stockholm!

   Föreningens snickarrum

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. I hallen finns bra förvaring i en inbyggd garderob och vid behov finns även här plats för ytterligare kläder i klädkammaren. Ljusa väggar och ljust parkettgolv.

    • Kök
     Stilfullt och praktiskt med gott om arbetsutrymme och förvaringsmöjligheter i såväl över- som underskåp och lådor. Kökets maskinella utrustning består av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.

    • Vardagsrum
     Ljust och luftigt med plats för såväl soffa, tv-möbel och ytterligare möblemang om så önskas. Ljusa väggar och ljust parkettgolv.

    • Sovrum
     Mysigt och lättmöblerat med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang om så önskas. Bra förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Ljusa väggar och ljust parkettgolv.

    • Sovrum 2
     Perfekt sovrum med plats för säng eller skrivbord. Ljusa väggar och ljust parkettgolv.

    • Badrum
     Fräscht helkaklat badrum. Här finns dusch/badkar, wc, handfat med kommod och badrumsskåp.

    • Uteplats
     Härlig uteplats med plats för utemöbler. Uteplatsen är en del som tillhör bostaden och den delas med den gemensamma gården uteplats. Solsäkert läge.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1001
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Bastugatan 31
    Postnummer
    118 25
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Mariaberget
    Boarea
    64.1 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    Entréplan-Mot gård
    Andelstal
    4,77
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Katthuvudet nr 14
    Bildades
    1986
    Byggår
    1986
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Katthuvudet 14 äger fastigheten Katthuvudet 38 på Mariabergets krön. Huset ritades av arkitekt Vilhelm Herlin. Föreningen består av 18 stycken lägenheter varav samtliga är bostadsrätter och 3 lokaler som nyttjas som förskola, kontor och förråd (delvis förråd och lokal för styrelsen).

    Byggnaden

    Flerfamiljhus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft

    Renoveringar

    • 2021 Totalrenovering av gården
    • 2021 Inköp av två tvättmaskiner till den gemensamma tvättstugan
    • 2019 Solceller installerades

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstuga, snickarrum och förråd till bostaden. På 6 våningen finns bastu med balkong samt ett gästrum med en fantastiskt utsikt över Riddarfjärden. Det finns också, allra högst upp ett tornrum med 360-graders utsikt över Stockholm som finns att nyttja för medlemmarna.

    TV/Internet

    Bredband & TV från Tele 2. Ingår i månadsavgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 7 maj 2019
    Energiprestanda
    96 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 526 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    250 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1691
    Pantsättningsavgift
    483 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!