I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Älvsjö - Liseberg-Örby slott

Annebodavägen 60

 • 79.5 kvm
 • 4
 • rum

  2 825 000 kr

  Välkommen till Annebodavägen 60, 3tr!

  Ring för visning! Högst upp i 50-talshuset finner ni en perfekt välplanerad 4:a med härlig balkong i bästa solläge! Bostaden är genomgående i gott skick och fina detaljer bevarade så som originalgolv, fina dörrar, fönsternischer och vackra spröjsade fönster i det tillbyggda rummet. Perfekt familjelägenhet med rymliga sovrum tillsammans med ett rejält kök med matplats för flera personer. Ni har också ett stort socialt vardagsrum där ljus från två väderstreck möts och bidrar till ett fint ljusinsläpp samt en härlig atmosfär. Här bor ni i en lugn oas men samtidigt smidigt och nära till city. Varmt välkommen på visning!

  Bostaden unika läge:

  • Ljus lägenhet högst upp i huset, 3tr!
  • Balkong med bästa solläge från förmiddag till solnedgång och utsikt mot den lugna barnvänliga innegården och Lisebergs villakvarter
  • Mycket bra kommunikationer, buss utanför tar dig till Liljeholmen på 10 minuter. Även Älvsjö Station är nära, gångavstånd 15 minuter
  • Mycket nära till stan, till Södermalm är det tio minuters bilresa och till Telefonplan och Midsommarkransen är det ca 2 km.

  Bostaden fördelar:

  • Stort vardagsrum med plats för umgänge
  • Tre bra sovrum varav ett med fint väggparti med gamla vackra fönster från Gotland
  • Bra förvaring och rymligt kök med matplats samt utsikt mot grönområde
  • Ljus från två väderstreck-skapar en väldigt ljus bostad

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 825 000 kr SÅLD
  Adress
  Annebodavägen 60
  Yta
  79.5 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  3
  Avgift
  5 278 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med gott om plats för ytterkläder och skor samt en rymlig klädkammare. Ytter- och innerdörr.

    • Vardagsrum
     Det rymliga vardagsrummet har ekparkett i original och ljusa väggar samt gott om plats för både soffgrupp, TV och arbetsplats. Från vardagsrummet når man den härliga balkongen i sydvästläge. Här har man sol från tidig förmiddag till solnedgång och utsikt över den barnvänliga innergården och Lisebergs villakvarter.

    • Kök
     Ett ljust, trevligt och praktiskt kök som helrenoverades 2015. Gott om förvaring bakom vita luckor och bänkskiva av ek. Svart klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar. Köket är rustat med induktionshäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, självrengörande varmluftsugn, inbyggnadsmikro samt integrerad kyl och separat integrerad frys i fullhöjd. Trevlig matplats vid fönstret med lummig utsikt mot grönområde.

    • Sovrum 1
     Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Ljusgrått golv och vitmålade väggar. Lummig utsikt mot grönskande allmänning. Utanför sovrummet finns en inre hall med en garderobsvägg i original.

    • Sovrum 2
     Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Garderober med skjutdörrar längs ena väggen. Ljusgrått golv och vitmålade väggar. Utsikt mot den lugna innergården.

    • Sovrum 3
     Mysigt sovrum med stort fönster mot den lugna innergården. Platsbyggt litet skrivbord, parkettgolv och fint väggparti med gamla vackra fönster mot vardagsrummet.

    • Badrum
     Badrum med fönster, helkaklade väggar och klinkergolv samt handdukstork. Takdusch, handdusch och duschvägg. Plats för tvättmaskin.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2094-1-91-5
    Lgh.nmr. LM
    1302
    Adress
    Annebodavägen 60
    Postnummer
    125 71
    Postort
    Älvsjö
    Område
    Liseberg-Örby slott
    Boarea
    79.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den 3 rum och kök.
    Antal rum
    4
    Trappor
    3
    Andelstal
    1,42613%
    Andelstal avgift
    1,42613%
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Brf Liseberg i Stockholm
    Bildades
    1957
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    HSB Brf Liseberg bildades 1957 och består av 69 lägenheter. Fastigheten Julgröten 2 disponeras via tomträtt med adresserna Annebodavägen 56-76. För mer info, gå in på föreningens hemsida: www.brfliseberg.se

    Byggnaden

    Bergvärme med stöd av Fjärrvärme.
    Självdrag med separata kanaler för alla lägenheter.

    Renoveringar

    Några utav alla gjorda renoveringar (se fler på Brf hemsida):
    
1988 - Omläggning av tak.
    
1988 - Ommålning av trapphus.

    1996 - Stambyte. Helrenovering av badrum och wc, samt nya armaturer i kök och wc.

    1996 - Byte av all elinstallation till 3-fas samt jordfelsbrytare.

    1996 - Renovering och utbyggnad av balkonger.

    2000 - Installation av eget bredbandsnät. 

    2007 - Nya fönster monteras för värme och komfort. 

    2007 - Bergvärme 

    2011 - Nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare har installerats i tvättstugan. 

    
2014 - Trapphusen målas och armaturerna byts till LED med närvarodetektor. 


    2014 - Parkeringens beläggning åtgärdas
    2015 - Bredbandet förhandlas om till en lägre kostnad, samt ökas till 1000Mbit/s. 


    2016 - Helt ny lekplats har iordningställts under april.

    Övriga utrymmen

    Lekplats - Klättertorn, rutschbana, gungor, gungbräda, gunghästar
    Tvättstuga - Två välutrustade tvättstugor med torkrum
    Grillplats - Murad grill i trädgårdsmiljö, sittplatser för ca 30 personer
    Fritidslokal - För fest, möten, bordtennis mm. Diskbänk, kylskåp, spis.
    Boulebana - Boulebana vid grillplats. Hobbylokal - Mindre hobbylokal för snickeri och målning. Bastu - Bastu med duschar och relaxdel.
    Gym - Ett enklare gym.

    TV/Internet

    Bredband , eget datornätverk med fast internetkoppling. Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 30 jun 2020
    Energiprestanda
    79 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 278 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1 163
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Älvsjö - Pendeltåget tar dig till Centralen på 7 minuter, men ändå är det närmare till naturen, motionsspåren och friluftslivet. Älvsjöskogen i söder eller Årstafältet i norr, Långbroparken i väster eller Älvsjö IP i öster. Valen är många för den som vill aktivera sig i annat än urbana miljöer! Här finns också många internationellt inspirerade caféer, restauranger och butiker som har blivit karakteristiska för den dynamiska, södra delen av Stockholm med Södermalm i spetsen. Den internationellt välbesökta Stockholmsmässan har betytt mycket för kommersen i stadsdelen. Den garanterar att det mer eller mindre alltid är något på gång i området. Inte undra på att denna del av Stockholm idag är ett väldigt attraktivt bostadsområde där många byggnader har en särskild kulturstatus vilket garanterar deras bevarande.

    Liseberg är den minsta stadsdelen i Söderort och var namnet på ett torp som från 1778 låg vid nuvarande Jultomtestigen, några byggnader finns ännu kvar vid Lisebergsvägen. Mitt i Liseberg ligger parken Fem Fålars brunn. Platsen omges i söder av radhus uppförda 1920 och i norr av ett flerfamiljshus uppfört 1930. På 50- och 60-talet byggdes både radhus och några flerfamiljshus i Liseberg som annars består mestadels av sekelskiftesvillor och andra äldre småhus i villakvarter med småstadskänsla. Liseberg är en gömd pärla som under den senaste tiden fått ett uppsving, och den planerade tunnelbanestationen kommer ytterliga öka områdets attraktionskraft.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!