I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Älvsjö - Liseberg-Örby slott

Annebodavägen 60

 • 79.5 kvm
 • 4
 • rum

  2 825 000 kr

  Välkommen till Annebodavägen 60, 3tr!

  Ring för visning! Högst upp i 50-talshuset finner ni en perfekt välplanerad 4:a med härlig balkong i bästa solläge! Bostaden är genomgående i gott skick och fina detaljer bevarade så som originalgolv, fina dörrar, fönsternischer och vackra spröjsade fönster i det tillbyggda rummet. Perfekt familjelägenhet med rymliga sovrum tillsammans med ett rejält kök med matplats för flera personer. Ni har också ett stort socialt vardagsrum där ljus från två väderstreck möts och bidrar till ett fint ljusinsläpp samt en härlig atmosfär. Här bor ni i en lugn oas men samtidigt smidigt och nära till city. Varmt välkommen på visning!

  Bostaden unika läge:

  • Ljus lägenhet högst upp i huset, 3tr!
  • Balkong med bästa solläge från förmiddag till solnedgång och utsikt mot den lugna barnvänliga innegården och Lisebergs villakvarter
  • Mycket bra kommunikationer, buss utanför tar dig till Liljeholmen på 10 minuter. Även Älvsjö Station är nära, gångavstånd 15 minuter
  • Mycket nära till stan, till Södermalm är det tio minuters bilresa och till Telefonplan och Midsommarkransen är det ca 2 km.

  Bostaden fördelar:

  • Stort vardagsrum med plats för umgänge
  • Tre bra sovrum varav ett med fint väggparti med gamla vackra fönster från Gotland
  • Bra förvaring och rymligt kök med matplats samt utsikt mot grönområde
  • Ljus från två väderstreck-skapar en väldigt ljus bostad

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 825 000 kr SÅLD
  Adress
  Annebodavägen 60
  Yta
  79.5 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  3
  Avgift
  5 278 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (125 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med gott om plats för ytterkläder och skor samt en rymlig klädkammare. Ytter- och innerdörr.

    • Vardagsrum
     Det rymliga vardagsrummet har ekparkett i original och ljusa väggar samt gott om plats för både soffgrupp, TV och arbetsplats. Från vardagsrummet når man den härliga balkongen i sydvästläge. Här har man sol från tidig förmiddag till solnedgång och utsikt över den barnvänliga innergården och Lisebergs villakvarter.

    • Kök
     Ett ljust, trevligt och praktiskt kök som helrenoverades 2015. Gott om förvaring bakom vita luckor och bänkskiva av ek. Svart klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar. Köket är rustat med induktionshäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, självrengörande varmluftsugn, inbyggnadsmikro samt integrerad kyl och separat integrerad frys i fullhöjd. Trevlig matplats vid fönstret med lummig utsikt mot grönområde.

    • Sovrum 1
     Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Ljusgrått golv och vitmålade väggar. Lummig utsikt mot grönskande allmänning. Utanför sovrummet finns en inre hall med en garderobsvägg i original.

    • Sovrum 2
     Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Garderober med skjutdörrar längs ena väggen. Ljusgrått golv och vitmålade väggar. Utsikt mot den lugna innergården.

    • Sovrum 3
     Mysigt sovrum med stort fönster mot den lugna innergården. Platsbyggt litet skrivbord, parkettgolv och fint väggparti med gamla vackra fönster mot vardagsrummet.

    • Badrum
     Badrum med fönster, helkaklade väggar och klinkergolv samt handdukstork. Takdusch, handdusch och duschvägg. Plats för tvättmaskin.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2094-1-91-5
    Lgh.nmr. LM
    1302
    Adress
    Annebodavägen 60
    Postnummer
    125 71
    Postort
    Älvsjö
    Område
    Liseberg-Örby slott
    Boarea
    79.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt lägenhetsförteckningen är den 3 rum och kök.
    Antal rum
    4
    Trappor
    3
    Andelstal
    1,42613%
    Andelstal avgift
    1,42613%
    Pantsättning
    Är inte pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Brf Liseberg i Stockholm
    Bildades
    1957
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    HSB Brf Liseberg bildades 1957 och består av 69 lägenheter. Fastigheten Julgröten 2 disponeras via tomträtt med adresserna Annebodavägen 56-76. För mer info, gå in på föreningens hemsida: www.brfliseberg.se

    Byggnaden

    Bergvärme med stöd av Fjärrvärme.
    Självdrag med separata kanaler för alla lägenheter.

    Renoveringar

    Några utav alla gjorda renoveringar (se fler på Brf hemsida):
    
1988 - Omläggning av tak.
    
1988 - Ommålning av trapphus.

    1996 - Stambyte. Helrenovering av badrum och wc, samt nya armaturer i kök och wc.

    1996 - Byte av all elinstallation till 3-fas samt jordfelsbrytare.

    1996 - Renovering och utbyggnad av balkonger.

    2000 - Installation av eget bredbandsnät. 

    2007 - Nya fönster monteras för värme och komfort. 

    2007 - Bergvärme 

    2011 - Nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare har installerats i tvättstugan. 

    
2014 - Trapphusen målas och armaturerna byts till LED med närvarodetektor. 


    2014 - Parkeringens beläggning åtgärdas
    2015 - Bredbandet förhandlas om till en lägre kostnad, samt ökas till 1000Mbit/s. 


    2016 - Helt ny lekplats har iordningställts under april.

    Övriga utrymmen

    Lekplats - Klättertorn, rutschbana, gungor, gungbräda, gunghästar
    Tvättstuga - Två välutrustade tvättstugor med torkrum
    Grillplats - Murad grill i trädgårdsmiljö, sittplatser för ca 30 personer
    Fritidslokal - För fest, möten, bordtennis mm. Diskbänk, kylskåp, spis.
    Boulebana - Boulebana vid grillplats. Hobbylokal - Mindre hobbylokal för snickeri och målning. Bastu - Bastu med duschar och relaxdel.
    Gym - Ett enklare gym.

    TV/Internet

    Bredband , eget datornätverk med fast internetkoppling. Kabel-TV via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 30 jun 2020
    Energiprestanda
    79 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 278 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1 163
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Älvsjö - Pendeltåget tar dig till Centralen på 7 minuter, men ändå är det närmare till naturen, motionsspåren och friluftslivet. Älvsjöskogen i söder eller Årstafältet i norr, Långbroparken i väster eller Älvsjö IP i öster. Valen är många för den som vill aktivera sig i annat än urbana miljöer! Här finns också många internationellt inspirerade caféer, restauranger och butiker som har blivit karakteristiska för den dynamiska, södra delen av Stockholm med Södermalm i spetsen. Den internationellt välbesökta Stockholmsmässan har betytt mycket för kommersen i stadsdelen. Den garanterar att det mer eller mindre alltid är något på gång i området. Inte undra på att denna del av Stockholm idag är ett väldigt attraktivt bostadsområde där många byggnader har en särskild kulturstatus vilket garanterar deras bevarande.

    Liseberg är den minsta stadsdelen i Söderort och var namnet på ett torp som från 1778 låg vid nuvarande Jultomtestigen, några byggnader finns ännu kvar vid Lisebergsvägen. Mitt i Liseberg ligger parken Fem Fålars brunn. Platsen omges i söder av radhus uppförda 1920 och i norr av ett flerfamiljshus uppfört 1930. På 50- och 60-talet byggdes både radhus och några flerfamiljshus i Liseberg som annars består mestadels av sekelskiftesvillor och andra äldre småhus i villakvarter med småstadskänsla. Liseberg är en gömd pärla som under den senaste tiden fått ett uppsving, och den planerade tunnelbanestationen kommer ytterliga öka områdets attraktionskraft.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!