I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Huddinge - Centrala Huddinge

Ängsnäsvägen 4

 • 28 kvm
 • 1
 • rum

  1 570 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna perfekt planerade etta i centrala Huddinge högst upp i huset! Bostaden är smakfullt renoverad med fina parkettgolv och nymålade väggar. Ni bor högst upp med ett stort dubbelfönster och ett takfönster som skapar mycket ljus in och ger bostaden rätt atmosfär. Här får ni plats med soffa, säng och matbord samt att det finns 3 stycken bevarade originalgarderober för förvaring. Endast 5 minuters promenad där du har shopping, matbutiker, och pendeltåg som tar dig in till city på en kvart. Här kommer du att trivas, varmt välkommen på visning!

  Bostadens fördelar:

  • Högst upp i huset
  • Smakfullt renoverad med nya golv och nymålade väggar
  • Välplanerad bostad med plats för soffa, säng och matbord
  • Helkaklat badrum
  • Gott om förvaring genom 3 stycken inbyggda garderober
  • Endast ett par minuter till Huddinge centrum
  • Pendeltågstation in till city på 15 min

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  1 570 000 kr SÅLD!
  Adress
  Ängsnäsvägen 4
  Yta
  28 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  3 av 3
  Avgift
  1 334 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (132 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras enligt följande:

    • Hall
     Hall med målade väggar och trestavsparkettgolv. Gott om förvaring genom 3 inbyggda garderober med överskåp och hatthylla med hängare. Här finns också det helkaklade badrummet.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med ljust klinker på golv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, handdukstork och dusch (Stockholmsdusch).

    • Allrum
     Allrum med ljust målade väggar och fint nylagt tvåstavsparkettgolv. Gott om plats för soffa/säng, matbord och byrå. Härliga dubbelfönster som vetter mot sydöst läge. Allrummet är stort och väldigt luftigt bidrar till en härlig atmosfär.

    • Kök
     Kök med gott om utrymme trots sin storlek. Förvaring genom vit målade underskåp och överskåp samt bänkskiva i ek med vita kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med ugn/spis från 2019, kyl/frys 2018 och diskho. I köket finns också ett takfönster som går att öppna.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0084
    Lgh.nmr. LM
    1301
    Adress
    Ängsnäsvägen 4
    Postnummer
    141 46
    Postort
    Huddinge
    Område
    Centrala Huddinge
    Boarea
    28 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Trappor
    3 av 3
    Andelstal
    0,34235
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Klockarbacken 8
    Bildades
    2009
    Byggår
    1954
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Brf Klockarbacken 8 består av 176 lägenheter varav 164 bostadsrätter och 12 hyresrätter. Föreningens lägenheter finns på adresserna Ängsnäsvägen 1-9, 2-6 och Förrådsvägen 23-25 och Hörningsnäsvägen 28-36. Det finns också två stycken lokaler som är uthyrda. Fastigheterna byggdes 1954 och föreningen bildades 2009.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus med byggår 1954

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft

    Renoveringar

    • 2018 - Stamspolning
    • 2015 - Förbättrad dränering av mark på Ängsnäsvägen
    • 2014 - Utökning av parkeringsplatser
    • 2013 - Renovering av tak, fasad
    • 2011 - Nya tvättmaskiner i tvättstugorna
    • 2009 - Installation av ett nytt ventilationssystem
    • 2009 - Stambyte V/A och Elinstallationer

    Planerade renoveringar

    • Fönsterbyte av samtliga fönster

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns 3 stycken tvättstugor, 8 stycken cykelförråd, ett hobbyrum och en lokal som kan hyras för kalas med mera.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av Telenor för bredband och TV.

    Parkering

    Föreningen har 84 parkeringsplatser, 80 för bil och 4 för motorcykel. Dessa finns på Ängsnäsvägen och Hörningsnäsvägen.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 7 jan 2019
    Energiprestanda
    186 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 334 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    145 kr/månad
    Summa driftskostnader
    245 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!