SÅLD!
Välkommen till denna perfekt planerade etta i centrala Huddinge högst upp i huset! Bostaden är smakfullt renoverad med fina parkettgolv och nymålade väggar. Ni bor högst upp med ett stort dubbelfönster och ett takfönster som skapar mycket ljus in och ger bostaden rätt atmosfär. Här får ni plats med soffa, säng och matbord samt att det finns 3 stycken bevarade originalgarderober för förvaring. Endast 5 minuters promenad där du har shopping, matbutiker, och pendeltåg som tar dig in till city på en kvart. Här kommer du att trivas, varmt välkommen på visning!
Bostadens fördelar:
- Högst upp i huset
- Smakfullt renoverad med nya golv och nymålade väggar
- Välplanerad bostad med plats för soffa, säng och matbord
- Helkaklat badrum
- Gott om förvaring genom 3 stycken inbyggda garderober
- Endast ett par minuter till Huddinge centrum
- Pendeltågstation in till city på 15 min
Välkommen in, välkommen hem!
Ansvarig Mäklare


Victor Wadström
Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!
-
-
- Rumsbeskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande:
Hall
Hall med målade väggar och trestavsparkettgolv. Gott om förvaring genom 3 inbyggda garderober med överskåp och hatthylla med hängare. Här finns också det helkaklade badrummet.Badrum
Helkaklat badrum med ljust klinker på golv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp, handdukstork och dusch (Stockholmsdusch).Allrum
Allrum med ljust målade väggar och fint nylagt tvåstavsparkettgolv. Gott om plats för soffa/säng, matbord och byrå. Härliga dubbelfönster som vetter mot sydöst läge. Allrummet är stort och väldigt luftigt bidrar till en härlig atmosfär.Kök
Kök med gott om utrymme trots sin storlek. Förvaring genom vit målade underskåp och överskåp samt bänkskiva i ek med vita kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med ugn/spis från 2019, kyl/frys 2018 och diskho. I köket finns också ett takfönster som går att öppna.
- FaktaObjektstypLägenhetLgh.nmr0084Lgh.nmr. LM1301AdressÄngsnäsvägen 4Postnummer141 46PostortHuddingeOmrådeCentrala HuddingeBoarea28 kvmBoarea enligtBostadsrättsföreningenAntal rum1Trappor3 av 3Andelstal0,34235PantsättningÄr pantsatt
- FöreningenNamnBostadsrättsföreningen Klockarbacken 8Bildades2009Byggår1954Juridisk personNej
Allmän information
Brf Klockarbacken 8 består av 176 lägenheter varav 164 bostadsrätter och 12 hyresrätter. Föreningens lägenheter finns på adresserna Ängsnäsvägen 1-9, 2-6 och Förrådsvägen 23-25 och Hörningsnäsvägen 28-36. Det finns också två stycken lokaler som är uthyrda. Fastigheterna byggdes 1954 och föreningen bildades 2009.
Byggnaden
Flerfamiljshus med byggår 1954
Värme- och ventilationsanläggning
Fjärrvärme & Frånluft
Planerade renoveringar
- Fönsterbyte av samtliga fönster
Renoveringar
- 2018 - Stamspolning
- 2015 - Förbättrad dränering av mark på Ängsnäsvägen
- 2014 - Utökning av parkeringsplatser
- 2013 - Renovering av tak, fasad
- 2011 - Nya tvättmaskiner i tvättstugorna
- 2009 - Installation av ett nytt ventilationssystem
- 2009 - Stambyte V/A och Elinstallationer
Övriga utrymmen
I föreningen finns 3 stycken tvättstugor, 8 stycken cykelförråd, ett hobbyrum och en lokal som kan hyras för kalas med mera.
TV/Internet
Föreningen använder sig av Telenor för bredband och TV.
Parkering
Föreningen har 84 parkeringsplatser, 80 för bil och 4 för motorcykel. Dessa finns på Ängsnäsvägen och Hörningsnäsvägen.
Energideklaration
UtfördesMåndag 7 jan 2019Energiprestanda186 kWh/m2StatusEnergideklaration är utförd - KostnaderMånadsavgift1 334 kr/månad (värme och vatten)Hushållsel100 kr/månadObligatorisk avgift för bredband145 kr/månadSumma driftskostnader245 kr/månadPersoner i hushållet1Överlåtelseavgift1190 betalas av KöparePantsättningsavgift473 kr
Levnadskostnader
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
- Dokument & Länkar
- Övrigt
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.
Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.
När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.
Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.
SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
ALLMÄN INFORMATION
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.
Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.
BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
ÖPPEN BUDGIVNING
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.
KONTRAKT
Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.
- Undersökningsplikt
Köparens undersökningsplikt
Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.
Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.
Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Utfästelse
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.
Avtalsfrihet
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.