I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mariatorget

Wollmar Yxkullsgatan 4B, 5tr

 • 47 kvm
 • 1.5
 • rum

  6 000 000 kr

  Såld

  Tänk dig att komma hem till en lägenhet med terrass vid Mariatorget, efter en sommardag på stan och med vetskapen att du ska ha gäster över till kvällen. Gästerna kommer snart och du står i hissen på väg upp till lägenheten med fyllda papperskassar i vardera hand. Du ska hinna duscha i det nyrenoverade badrummet och fylla diskmaskinen efter den långfrukost du avnjöt på terrassen i förmiddags. Du hinner tänka att det blir en lika god frukost imorgon också, då frukostbrödet redan är inhandlat från bageriet Petrus nere på gatan. När du kommer hem ställer du upp den franska balkongen i vardagsrummet på vid gavel, skapar korsdrag, gör dig iordning och kollar på klockan. En timme tills gästerna kommer! Du känner helt plötsligt att du har all tid i världen, häller upp ett glas kallt kranvatten och sätter dig ledigt i soffan på terrassen.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högt och insynsskyddat läge med utsikt över hustak
  • Egen terrass (9 kvm) med solchans eftermiddag och kväll
  • Genomgående parkettgolv
  • Fräscht kök med goda arbetsytor och nyrenoverat badrum 2018
  • Stort och socialt sällskapsrum
  • 50 meter mellan lägenhetsdörren och Mariatorgets t-bana
  • Stabil äkta förening med god ekonomi (skuldfri) och de flesta stora renoveringar utförda
  Pris
  6 000 000 kr /Såld
  Adress
  Wollmar Yxkullsgatan 4B, 5tr
  Yta
  47 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  5 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 836 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten är genomgående med fönster i två väderstreck, har en fransk balkong i vardagsrummet och utgång till lägenhetens terrass i hallen. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevlig sätt med ingång till badrum, vardagsrum och kök, en hall med förvaring i såväl garderobsvägg som fristående garderob. Här finns även plats att hänga av sig ytterkläderna eller varför inte behålla dem på och ta ett kliv ut på terrassen?

    Lägenheten har fina ytskikt, väggar, tak och snickerier är vitmålade och golven är genomgående ekparkett. 2018 fräschades köket upp med nytt kakel ovan bänkskiva, ett full utrustat kök med gott om förvaring i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av en häll med fläkt, ugn, mikro, kyl/frys samt diskmaskin - här finns allt som kan önskas inklusive en matplats vid fönster.

    Vardagsrummet inrymmer en stor soffgrupp och arbetshörna, har en fransk balkong och en halvöppen planlösning mot köket vilket möjliggör middagar för större sällskap. I en förläning av vardagsrummet är lägenheten alkov med fönster mot gård och plats för säng i ett avskärmat läge.

    Badrummet har fönster och renoverades 2018. Idag inrymmer badrummet wc, handfatskommod med överskåp och duschhörna bakom glasvägg samt en avdelning med tvättmaskin. Inbyggda spotlights, golvvärme och påkostade materialval ger en stilren och lyxig känsla.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd
    • Alla garantier, certifikat och intyg finns sparade för samtliga genomförda renoveringar.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    B51
    Lgh.nmr. LM
    1501
    Adress
    Wollmar Yxkullsgatan 4B, 5tr
    Postnummer
    118 50
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mariatorget
    Boarea
    47 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 6
    Andelstal
    0,034567000
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kastanjen i Stockholm
    Bildades
    2003
    Byggår
    1990
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Kastanjen förvärvade fastigheten Källan 9 år 2003 och upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Föreningen äger en välskött fastighet och är skuldfri.

    Ekonomi: Aktiv förening. Inga avgiftshöjningar planerade. Föreningen utreder möjligheten att bygga bastu/relax i ett utrymme som blivit ledigt, vilket kommer att finansieras med befintligt kapital. Föreningen arbetar aktivt med att omförhandla avtal och har fått betydligt lägre utgifter för städning och ekonomisk förvaltning. Utöver detta blir det betydligt lägre värmekostnader i och med att föreningen har övergått till bergvärme. Sedan 2019 har föreningen i och med att den är skuldfri inga räntekostnader. Sammantaget har löpande utgifter minskat betydligt under 2019 och ytterligare 2020.

    Renoveringar

    2018 - Bergvärme installerat vilket ger väsentligt lägre värmekostnader från 2019.
    2018 - Ny tvättmaskin intallerad i tvättstuga.
    2018 - Takrenovering - snörasskydd samt förbättrad taksäkerhet.
    2017 - Färdigställt och sålt 6 nya bostäder, vilket gjorde föreningen skuldfri.
    2017 - Rustat upp trapphus, postboxar och säkerhetsdörrar.
    2017 - Ny hiss i vardera trapphus.
    2017 - Nytt ventilationssystem.
    2016 - Målning av fönster mot innergård.
    2012 - Målning av fasad våning 5 och upp mot gården.
    2012 - Renovering av soprummen för hushållssopor.
    2012 - Renovering av gården.
    2012 - Underhåll av avloppssystemet vån 1 och 2.
    2011 - Stamspolning.

    Parkering

    Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området finns grannföreningar med garage. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna kring fastigheten. Se mer på http://www.stockholm.se/boendep.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 18 dec 2019
    Energiprestanda
    95 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 836 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Överlåtelseavgift
    1163

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!