I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mariatorget

Wollmar Yxkullsgatan 3, 1tr

 • 55 kvm
 • 2
 • rum

  SÅLD

  Vid Mariatorget och i det populära första kvarteret på Wollmar Yxkullsgatan finner du denna fantastiska sekelskiftestvåa med balkong. I vacker fastighet från 1906, välkomnas du till en rymlig tvåa med högt till tak, fina trägolv, höga golvlister och underbara fönster med djupa fönsternischer.

  Lägenheten karaktäriseras av en social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns det gott om plats för matbord, soffa och öppna balkongdörrar - En perfekt sällskapsyta, inne som ute - långt in på hösten. Via pardörrar nås det rymliga sovrummet med plats för säng med sängbord och en garderobsvägg från golv till tak. Badrummet är stambytt och snyggt renoverat. Kort och gott: En rymlig tvåa på bästa adress!

  Tillträde? Omgående eller om 6 månader! Ägaren är flexibel med utflyttningsdatum och erbjuder på grund av utlandsflytt antingen en tom eller möblerad lägenhet.

  Lägenhetens fördelar:

  • Tidstypiska detaljer såsom högt till tak, fina trägolv, höga golvlister och underbara fönster med djupa fönsternischer.
  • Balkong mot gata med stadspuls och trädallé mot populära Wollmar Yxkullsgatan.
  • Renoverat och stambytt badrum med dusch.
  • Rymligt vardagsrum med flera möbleringsmöjligheter.
  • Smart planlösning med stora sociala ytor.
  • Vacker fastighet från 1906 med hiss.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och pendeltåg inom några minuter.

  Välkommen på visning!

  Adress
  Wollmar Yxkullsgatan 3, 1tr
  Yta
  55 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 297 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med hall, entré med hatthylla och ingång till stambytt badrum samt kök. Köket är stilrent och har en social öppen planlösning mot ett generöst vardagsrum. Här finns det gott om plats för matbord, soffa och öppna balkongdörrar - En perfekt sällskapsyta, inne som ute - långt in på hösten. Via pardörrar nås det rymliga sovrummet med plats för säng med sängbord och en garderobsvägg från golv till tak.

    Stilfullt kök med förvaring i över- och underskåp med vita köksluckor. Spotlights och vitt kakel ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av en häll med fläkt, ugn, kyl/frys, diskmaskin samt vinkyl.

    Vardagsrummet nås via en öppen planlösning från köket och rymmer en stor soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Den social planlösningen möjliggör middagar med många gäster och den höga takhöjden adderas en fantastisk känsla till rummet och ger tillsammans med höga golvsocklar och oljad fiskbensparkett, en perfekt bas att inreda efter.

    Sovrummet nås via pardörrar (ena i källarförrådet) och inrymmer en stor garderobsvägg. Rummet har ett fantastiskt fönster och plats för stor dubbelsäng med sängbord.

    Badrummet är fräscht, stambytt och renoverades 2013 med kakel och klinker. Utrustat med wc, handfatskommod, skåpförvaring, spotlights i tak och duschhörna.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 4-6 m2.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    068-088-1008
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Wollmar Yxkullsgatan 3, 1tr
    Postnummer
    114 26
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mariatorget
    Boarea
    55 kvm
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    1,0314
   • Föreningen
    Namn
    Brf St Göran 1
    Bildades
    1995
    Byggår
    1906
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen består av tre byggnader på Wollmar Yxkullsgatan 3 och 5A samt en byggnad i vinkel, Wollmar Yxkullsgatan 5B/Swedenborgsgatan 5A. Totalt 83 bostadslägenheter, varav 81 bostadsrätter och 2 hyreslägenheter. Bostadsytan är 5730 kvm och föreningens hyr även ut Fastigheten är flerbostadshus i 5 våningar ovan mark, gårdshusen 4 våningar med vind samt källare.

    Ekonomi: Brf St Göran 1 är en äkta förening med stabil ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenhet har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Belåningsgrad 7768 kr /kvm. I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift för på 176 kr för bredband och analog tv tillkommer samt en balkongavgift på 40 kr/månad på lägenheter med balkong.

    Byggnaden

    Fastighetsbeteckning: St Göran 1 i Stockholm. Föreningen äger marken. WY 3 byggdes 1906, WY 5A byggdes 1926, WY 5B/SW 5 byggdes 1929

    Värme- och ventilationsanläggning

    Bergvärme (fr.o.m våren 2016) och fjärrvärme förser hela fastigheten med värme och varmvatten. Självdragsventilation samt ventilation med mekanisk frånluft.

    Renoveringar

    Investeringar/Underhåll: 1995/1996 Ledningssystem för vatten, avlopp och el byttes i samband med ombyggnad.
    2003 Gårdsrenovering Wollmar Yxkullsgatan 3.
    2008 Renovering av fasaden mot gården på WY 3.
    2009 Samtliga tvättstugor renoverades samt försågs med ny utrustning.
    2010 Isolering av fönster och dörrar i trapphus samt renovering av portar.
    2010 (Höst) Putsras åtgärdades på ett flertal ställen efter den tuffa vintern 2009/2010.
    2011 Ny hiss WY 3.
    2012 Utvändig målning av alla fönster som vetter mot Wollmar Yxkullsgatan.
    2012 Fiberoptik för bredband, tv och telefoni från 1 jan 2012.
    2012–2013 Ombyggnad av vindar till lägenhetsyta WY 3.
    2012-2013 I samband med ombyggnad av vindar sågs ventilationen över samt isolering och nödvändiga jobb med skorstenar och tak.
    2016 Stamspolning av alla avloppsrör.
    2016 Installation av bergvärme.
    2017 Brandkontrollbesiktning av rökgångar.
    2017 Relining av rören i bottenplattan samt till gårdsbrunnen WY 5B. Alla hus.
    2018 Injustering av radiatorer samt montering av nya termostater.
    2018 Delvis renovering av tak påbörjat i januari.

    Övriga utrymmen

    Inom föreningen finn 3 tvättstugor, ett cykelrum och två barnvagnsrum. Soprum för hushållssopor och grovsopor finns. Alla lägenheter har tillgång till källar- eller vindsförråd.

    TV/Internet

    Fastigheterna är anslutna till fiberbredband (100 Mbit/s / telefoni (Ownit) samt analog tv (Telenor med basutbud ca 15 kanaler).

    Energideklaration

    Kommentar

    Det finns ingen giltig Energideklaration för fastigheten.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 297 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Kabel-Tv och Internet
    176 kr/månad
    Avgift balkong
    40 kr/månad
    Summa driftskostnader
    456 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!