I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mariatorget

Wollmar Yxkullsgatan 3

 • 50 kvm
 • 2
 • rum

  4 560 000 kr

  Såld

  Topprenoverad tvåa vid Mariatorget och i det populära första kvarteret på Wollmar Yxkullsgatan. Perfekt planerad sekelskifteslägenhet med högt i tak, vackra trädörrar och underbara fönster med djupa fönsternischer. Lägenheten är belägen på bottenplan i gårdshuset med tre fönster i fil mot föreningens lugna och pittoreska innergård.

  Lägenheten karaktäriseras av en social planlösning med stor öppning och vackra dubbeldörrar mellan kök och vardagsrum, fina ytskikt och smarta förvaringslösningar. Inbyggd klädförvaring i klädkammare i hall samt i garderober från golv till tak i sovrum. Platsbyggd bokhylla i vardagsrum med inbyggda spotlights och bra skåpförvaring i kök samt tvättbänk i badrum med tvättmaskin. Kort och gott: Komplett tvåa med det lilla extra på bästa adress!

  Unika värden:

  • Vacker fastighet med gårdshus från 1906. Stabil förening med 83 lägenheter och 9 lokaler.
  • Lägenhet med tidstypiska detaljer såsom högt i tak, vackra trädetaljer och underbara fönster med djupa fönsternischer.
  • Stora umgängesytor i både kök och vardagsrum - Lätt att stänga om sig med vackra dubbeldörrar.
  • Renoverat kök med diskmaskin och spotlights i tak samt badrum med tvättmaskin, spotlights och takhögtalare.
  • Smart planerad med bra förvaring. Ett källarförråd tillhör lägenheten.
  • Omgivning fylld av restauranger, caféer och mysiga butiker.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana, bussar och pendeltåg inom några minuter.

  Välkomna på visning!

  Pris
  4 560 000 kr /Såld
  Adress
  Wollmar Yxkullsgatan 3
  Yta
  50 kvm
  Rum
  2 rok
  Avgift
  3 364 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (90 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, vardagsrum och sovrum.

    Fräscht kök med matplats och bra förvaring i över- och underskåp med vita köksluckor. Spotlights och snygga materialval ger en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn och fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

    Härligt vardagsrum mellan kök och sovrum med platsbyggd bokhylla från golv till tak. Vackra trädörrar till vardera rum.

    Sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Smart platsbyggd förvaring från golv till tak runt dörren till badrummet.

    Renoverat badrum med dusch bakom glasvägg, wc, handdukstork och tvättbänk med handfat samt skåp med tvättmaskin.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    068-088-1019
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Wollmar Yxkullsgatan 3
    Postnummer
    118 50
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mariatorget
    Boarea
    50 kvm
    Antal rum
    2
    Andelstal
    0,96360000
   • Föreningen
    Namn
    Brf St Göran 1
    Byggår
    1906

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen består av tre byggnader på Wollmar Yxkullsgatan 3, 3A och 5 och 5A samt en byggnad i vinkel, Wollmar Yxkullsgatan 5B/Swedenborgsgatan 5. Totalt 83 bostadslägenheter, varav 81 bostadsrätter och 2 hyreslägenheter. Utöver bostadsytan om 5730 kvm finns en lokalyta om 750 kvm (9 hyresrättslokaler.). Föreningen är ett flerbostadshus med 4 respektive 5 våningar ovan mark med källare. Föreningen äger marken.

    Ekonomi: Brf St Göran 1 är en äkta förening med stabil ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägen- het har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Belåningsgrad ca 7500 kr /kvm. I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift på 176 kr för bredband och analog tv tillkommer.

    Byggnaden

    Fastighetsbeteckning: St Göran 1 i Stockholm. WY 3 byggdes 1906, WY 5A byggdes 1926, WY 5B/SW 5 byggdes 1929.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Bergvärme (fr.o.m våren 2016) och fjärrvärme förser hela fastigheten med värme och varmvatten. Självdragsventilation samt ventilation med mekanisk frånluft.

    Renoveringar

    Investeringar/Underhåll:
    1995/1996 Ledningssystem för vatten, avlopp och el byttes i samband med ombyggnad.
    2003 Gårdsrenovering Wollmar Yxkullsgatan 3.
    2008 Renovering av fasaden mot gården på WY 3.
    2009 Samtliga tvättstugor renoverades samt försågs med ny utrustning.
    2010 Isolering av fönster och dörrar i trapphus samt renovering av portar.
    2010 (Höst) Putsras åtgärdades på ett flertal ställen efter den tuffa vintern 2009/2010.
    2011 Ny hiss WY 3.
    2012 Utvändig målning av alla fönster som vetter mot Wollmar Yxkullsgatan.
    2012 Fiberoptik för bredband, tv och telefoni från 1 jan.
    2012–2013 Ombyggnad av vindar till lägenhetsyta WY 3.
    2012-2013 I samband med ombyggnad av vindar sågs ventilationen över samt isolering och nödvändiga jobb med skorstenar och tak.
    2016 Stamspolning av alla avloppsrör.
    2016 Installation av bergvärme.
    2017 Brandkontrollbesiktning av rökgångar.
    2017 Relining av rören i bottenplattan samt till gårds- brunnen WY 5B. Alla hus.
    2018 Injustering av radiatorer samt montering av nya termostater.
    2018 Delvis renovering av tak påbörjat i januari.
    2019 Fönster- och fasadrenovering.

    Övriga utrymmen

    Trivsam gård med planteringar av träd, buskar och blommor. Det finns även en liten terrass med sittgrupp och grillmöjlighet. Inom föreningen finns 3 tvättstugor (närmaste tvättstugan på gården), ett cykelrum och två barnvagnsrum (i källaren med ingång från gata och trapphus). Soprum för hushållssopor och grovsopor finns. Alla lägenheter har tillgång till källar- eller vindsförråd.

    TV/Internet

    Fastigheterna är anslutna till fiberbredband (100 Mbit/s / telefoni (Ownit) samt analog tv (Telenor med basutbud ca 15 kanaler).

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 30 aug 2019
    Energiprestanda
    118 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 364 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!