I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mariatorget

Wollmar Yxkullsgatan 5 ög, 1 tr

 • 65 kvm
 • 3
 • rum

  7 325 000 kr

  Såld

  Vid Mariatorget och i det populära första kvarteret på Wollmar Yxkullsgatan finner ni denna fantastiska 20-tals våning. I denna vackra hörnfastighet från 1929 välkomnas ni till en trea med bevarade tidstypiska detaljer såsom fiskbensmönstrad parkett, spröjsade fönster, generös takhöjd, djupa nischer och speglade dörrar. Här bor ni i ett pittoreskt gårdshus med balkong som vetter mot en vacker grönskande gård och den livfulla Swedenborgsgatan precis utanför porten.

  Våningen karaktäriseras av en social planlösning, fina ytskikt och gott om förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet, köket, matplatsen och balkongen utgör en central del av lägenheten och är en naturlig plats för umgänge med större sällskap. Det finns två sovrum, båda med plats för dubbelsängar (140 cm och 180). Förvaringsutrymmen finns i form av en inbyggd garderob i det större sovrummet samt en klädkammare. Både köket och badrummet är i toppskick och utrustade med diskmaskin och tvättmaskin. Sammanfattningsvis är detta en komplett och välplanerad trea som ligger på en lugn innergård, med den myllrande gågatan Swedenborgsgatan precis utanför porten.

  Lägenhetens fördelar:

  • Tidstypiska detaljer såsom fiskbensmönstrad parkett, spröjsade fönster, generös takhöjd, djupa nischer och speglade dörrar.
  • Vardagsrum intill köket med matplats och en fantastisk balkong mot gården.
  • Smart planerad med en lång garderob som har Elfa förvaringssystem.
  • Genomgående fina ytskikt - större delen har renoverats de senaste åren.
  • Vacker fastighet från 1929 på en populär adress.
  • Stabil förening med 83 lägenheter och 9 lokaler.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och pendeltåg inom några minuters gångavstånd.
  Pris
  7 325 000 kr /Bud
  Adress
  Wollmar Yxkullsgatan 5 ög, 1 tr
  Yta
  65 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  4 398 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Våningen disponeras med kök, matplats, vardagsrum, balkong och två sovrum. Ett stort och fräscht badrum med tvättmaskin samt gott om förvaringsutrymmen finns också.

    I stort sett har alla ytskikt har fräschats upp senaste åren, inklusive väggar, tak och snickerier. De flesta rummen har nya elkontakter installerade. Golven är oljebehandlade och har tidstypisk fiskbensparkett. Köket som renoverades år 2020 är smakfullt renoverat med skåp som är specialbyggda. Diskbänken är rostfri och har en diskho från Decosteel. Köket är utrustat med en induktionsspis från Bertazzoni Professional-serien, en kolfilterfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Det finns gott om förvaringsutrymme i köket. Det är ett riktigt bra arbetskök med ett fönster som vetter mot gården.

    Matrummet förstärker den sociala planlösningen mellan köket och vardagsrummet. Det ger möjlighet till ett stort sällskapsrum med flera sittavdelningar, särskilt när balkongen är uppställd. Balkongen har utsikt mot föreningens grönskande gård i sydvästläge, vilket ger sol långt in på sena eftermiddagen. Det är en lugn stadsoas med livliga Swedenborgsgatan och Mariatorget precis utanför porten.

    Det finns två sovrum, varav det ena är större än det andra, men båda har plats för en dubbelsäng (140 cm och 180 cm).

    Badrummet är fräscht och stilrent med golvvärme, tvättmaskin, bänkskiva med underlimmad tvättställ, vägghängd toalett, duschhörn i glas och en handdukstork.

    Till lägenheten hör även ett vindsförråd.

    Tveka inte att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    068-088-9022
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Wollmar Yxkullsgatan 5 ög, 1 tr
    Postnummer
    118 50
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mariatorget
    Boarea
    65 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök i föreningens register.
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    1
    Andelstal
    1,23470000
   • Föreningen
    Namn
    Brf St Göran 1
    Byggår
    1929
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen består av tre byggnader på Wollmar Yxkullsgatan 3 och 5A samt en byggnad i vinkel, Wollmar Yxkullsgatan 5B/Swedenborgsgatan 5A. Totalt 83 bostadslägenheter, varav 81 bostadsrätter och 2 hyreslägenheter. Bostadsytan är 5730 kvm och föreningens hyr även ut Fastigheten är flerbostadshus i 5 våningar ovan mark, gårdshusen 4 våningar med vind samt källare. Föreningen äger marken. Juridisk person beviljas inte inträde i föreningen.

    Ekonomi: Brf St Göran 1 är en äkta förening med stabil ekonomi. Vid upplåtelser av kvarvarande hyreslägenhet har föreningen en möjlighet att amortera på lånen eller investera i fastigheten. Belåningsgrad 7673 kr /kvm. I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift för på 150 kr för bredband och analog tv tillkommer samt en balkongavgift på 40 kr/månad på lägenheter med balkong.

    Byggnaden

    Fastighetsbeteckning: St Göran 1 i Stockholm. Föreningen äger marken. WY 3 byggdes 1906, WY 5A byggdes 1926, WY 5B/SW 5 byggdes 1929

    Värme- och ventilationsanläggning

    Bergvärme (fr.o.m våren 2016) och fjärrvärme förser hela fastigheten med värme och varmvatten. Självdragsventilation samt ventilation med mekanisk frånluft.

    Renoveringar

    Investeringar/Underhåll:
    1995/1996 Ledningssystem för vatten, avlopp och el byttes i samband med ombyggnad.
    2005 Gårdsrenovering SW5A, WY5A, 5, 5B
    2009 Samtliga tvättstugor renoverades samt försågs med ny utrustning.
    2010 Isolering av fönster och dörrar i trapphus samt renovering av portar.
    2010 (Höst) Putsras åtgärdades på ett flertal ställen efter den tuffa vintern 2009/2010.
    2011 Ny hiss WY 3.
    2012 Utvändig målning av alla fönster som vetter mot Wollmar Yxkullsgatan.
    2012 Fiberoptik för bredband, tv och telefoni från 1 jan 2012.
    2012- 2013 Ombyggnad av vindar till lägenhetsyta WY 3.
    2012-2013 I samband med ombyggnad av vindar sågs ventilationen över samt isolering och nödvändiga jobb med skorstenar och tak.
    2016 Stamspolning av alla avloppsrör.
    2016 Installation av bergvärme.
    2017 OVK-besiktning SW5A, WY5A, 5, 5B - Godkänd 2017 Relining av rören i bottenplattan samt till gårdsbrunnen WY 5B. Alla hus.
    2018 Målning av tak SW5A, WY5A, 5, 5B
    2020 Renovering och målning av WY3 trapphusentré.
    2021 Uppdatering av bredbandet till 1000 Mbit/s från 2021-04-01.
    2021 Ny ventilation till hyreslokalerna.
    2021 Delvis renovering och målning av WY5B tvättstuga.
    2021 Injustering av alla radiatorer.
    2022 Spolning av värmestammar och radiatorer, samt byte av vissa radiatorventiler inkl termostater.
    2022 Installation av filter till värmesystemet.
    2022 Montering av nya stuprörsdetaljer WY5B 2022 Renovering av fönster mot gård WY5A/5, WY5B, SW5A samt mot gata WY5B, WY5A. Målning av trapphusdörrar och gårdsportar under september-oktober.

    Planerat underhåll:
    2023 Byte av fläktmotor, termostat och kretskort i båda torkskåpen WY5.
    2023 Renovering av fasad och trapphusbalkonger WY5A och WY5 mot gården. Inplanerad.

    Övriga utrymmen

    Inom föreningen finns 3 tvättstugor, ett cykelrum och två barnvagnsrum. Soprum för hushållssopor och grovsopor finns. Alla lägenheter har tillgång till källar- eller vindsförråd. För denna lägenhet tillhör ett vindsförråd som går att nå via hiss från gatuhuset, upp genom vinden till gårdshuset. Närmaste tvättstuga är i källaren i samma trapphus.

    TV/Internet

    Fastigheterna är anslutna till fiberbredband (100 Mbit/s / telefoni (Ownit) samt analog tv (Telenor med basutbud ca 15 kanaler).

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 30 aug 2019
    Energiprestanda
    116 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 398 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Balkongavgift
    40 kr/månad
    Bredband och analog TV
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    490 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 313
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!