I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Marieberg

Wivalliusgatan 17

 • 42 kvm
 • 2
 • rum

  3 700 000 kr

  SÅLD

  Välkommen till en fantastiskt fin 2:a med en slående sjöutsikt mot Mälarens vatten. Den välplanerade planlösningen tillsammans med de fina detaljerna skapar en härlig men också framförallt en ljus atmosfär i hela bostaden. Ni bor med ett stort välplanerat kök, helkaklat badrum och ett rymligt vardagsrum med fransk balkong och sjöutsikt från samtliga fönster. I närheten finner ni matvarubutiker, caféer, systembolaget och mycket mer. Varmt välkommen på visning!

  Lägenhetens fördelar:

  • Sjöutsikt från samtliga fönster
  • Välplanerad planlösning
  • Samtliga ytskikt är i mycket gott skick
  • Fransk balkong
  • Helkaklat och stambytt badrum från 2015

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 700 000 kr SÅLD
  Adress
  Wivalliusgatan 17
  Yta
  42 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 444 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hallen öppnar upp hela lägenheten och har klinker på golv och vita målade väggar. Hatthylla och plats för skoställ finns. Säkerhetsdörr.

    • Kök
     Snyggt platsbyggd kök från 2017 med goda förvaringsmöjligheter genom underskåp och överskåp. Köksluckorna är i grå kulör med fina mörka beslag och vit bänkskiva. Köket är utrustat med induktionshäll, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, fläkt, ugn och Micro.

    • Vardagsrum
     Härligt vardagsrum med stora fönsterpartier vetter mot Mälaren. I rummet får ni plats med matbord, soffa med soffbord och det finns en stor garderob för förvaring av kläder, som också ingår i köpet. Ni har dessutom en fransk balkong här.

    • Sovrum
     Härligt sovrum med mörka målade väggar och ekparkettsgolv. Här får ni plats med stor säng och nattduksbord. I dagsläget är det 1,80 meter säng.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    422-1202
    Adress
    Wivalliusgatan 17
    Postnummer
    112 60
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen-Marieberg
    Boarea
    42 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    0,31635%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Wivallius
    Bildades
    1987
    Byggår
    1961
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsförening Wivallius omfattar 167 bostadsrättslägenheter, 18 bostadshyreslägenheter i äldreboende samt 12 ateljéer som upplåts som lokaler och 5 lokaler. Föreningen är Wivalliusgatan 11-21.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme med frånluftsåtervinning.

    Renoveringar

    Större renoveringar som genomförts sedan föreningen övertog fastigheten 1 november 1999 är:

    • 2003 Ny takbeläggning i gummimaterial som lades ovanpå koppartaket.
    • 2003 Nya fläktrum på taket
    • 2003 Omläggning av samtliga balkonger
    • 2004 Tegelfasaderna kramlades om och nya krönplåtar applicerades
    • 2007 Nytt grovsoprum i W19
    • 2008 Ny sopanläggning genomnedgrävning av behållare för hushållssopor, glas och tidningar
    • 2009 Byte av entrépartier mot Wivalliusgatan
    • 2011 Byte av entrédörrar mot trädgården
    • 2013-2016 Värme- och ventilationsförbättringsåtgärder, återvinning, övervakning och prognosstyrning av värmen implementerad
    • 2015 Kontor byggdes om till tre nya lägenheter i W13
    • 2015 Två nya kontorslokaler byggdes i W11 & W 21
    • 2015 Ny styrelselokal inrättades i W11
    • 2015-2016 Stambyte i samtliga badrum, kök och WC
    • 2015 Renovering av samtliga tvättstugor
    • 2016 Relining av avloppsledningar under källargolvet
    • 2017 Ny bastu byggdes i W17
    • 2017 Nytt motionsrum inrättades i W17
    • 2017 Ny föreningslokal inrättades i W19
    • 2017 Utvändig fönstermålning norrsidan och gavlarna. Fönster mot trädgården är klädda med underhållsfri plåt

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det cykelförråd, bastu, motionsrum, föreningslokal, hobbyrum, tvättstuga och grovsoprum. Till lägenheten tillhör det ett källarförråd,

    TV/Internet

    Kabel-TV Comhem (analogt grundpaket ingår i månadsavgiften). Internet/bredband I huset är det installerat ett fastighetsnät, Bredband 2. Alla hushåll har tillgång till bredbandet via föreningens gruppavtal med operatören Bredband 2.

    Parkering

    Föreningen har 7 stycken parkeringsplatser på tomtmark. Utöver har föreningen genom ett servitutavtal tillgång till två garageplan i kvarteret Fajansfabriken 1 med cirka 110 garageplatser för personbilar och MC.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 9 apr 2018
    Energiprestanda
    134 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 444 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    125 kr/månad
    Hemförsäkring
    219 kr/månad
    Summa driftskostnader
    344 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

    Fredhäll/Mariehäll är Kungsholmens naturnära del. Här har ni populära promenad-motionsspår som flitigt används. Möjlighet att bo innanför tull men också naturnära, gör Fredhäll till den perfekta platsen. På sommarmånaderna är det passande att ta er ner till Fredhällsklipporna där ni kan bada och sola eller att njuta av solnedgången. Populära restaurangen Solstugan ligger mysigt beläget med en perfekt utsikt över Mälaren. Inte långt därifrån har ni också Fredhällsparken. Fridshemsplan är endast en kort resa med buss på ett par minuter eller en kort promenad till T-bana Kristineberg, så är ni på gröna linjen på en gång.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!