I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Gustavsberg - Värmdö

Wilhelm Kåges Gata 96

 • 46 kvm
 • 2
 • rum

  2 395 000 kr

  Välkommen till Wilhelm kåges gata 96!

  På Wilhelm Kåges gata 96 erbjuds nu detta charmiga boende som på många sätt är helt unikt. Belägen i en gammal fabriksbyggnad från 1930-talet som omvandlats till moderna och lyxiga lägenheter där originaldetaljer bevarats för att behålla den industriella känslan. Boendet har en stilren interiör med genomgående ljusa ytskikt och fin ekparkett som har kombinerats med eleganta och häftiga materialval. Lägenheten rymmer toppmodernt kök och badrum, ett ljust och luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot kök och hall, ett stort rogivande sovrum och en trädäckad uteplats.

  Hallen är rymlig och öppnar upp mot både köket och vardagsrummet. Rummens öppna planlösning gör att ett underbart ljusflöde sträcker sig hela vägen till hallen från andra sidan lägenheten. Från hallen nås även det helkaklade badrummet där det finns både tvättmaskin och torktumlare installerat.

  Vidare in finner vi köket och vardagsrummet som på grund av den väldisponerade planlösningen är perfekt för sociala bjudningar. Köket som går i vitt och grått är fullt utrustat med moderna vitvaror i rostfritt stål och har bra med förvaringsutrymmen och arbetsytor. Vardagsrummet har en ordentlig takhöjd och ett stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp till rummet som både har plats för soffhörna och matplats. Härifrån nås den trädäckade uteplatsen som går längsmed lägenhetens båda rum. En perfekt plats för njutbara sommardagar! Från vardagsrummet nås även det mysiga sovrummet som har en häftig fondvägg i trä och ett fint ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här ryms dubbelsäng och mycket gott om förvaringsutrymme ges i flertalet garderober som står uppradade längst med ena kortsidan. Ett boende som för att kunna stoltsera med sin fulla charm bör ses på plats, varmt välkomna på visning!

  I porslinskvarteren bor du mitt i ett kulturhistoriskt arv med design och modern funktion i fokus. Gustavsberg kännetecknas av närheten till natur, hav och skog och samtidigt finns storstadspuls i Stockholm city endast en 30 minuter busstur bort, även nattetid! Här finns promenadvänliga naturområden och grönskande parker för både sportaktiviteter som avkoppling. Ta en kaffe på någon av de mysiga uteserveringarna längs hamnen, upptäck nya smultronställen i skärgården eller njut av en härlig golfrunda. Behövs ett större köpcentrum så finns Värmdö Marknad, Värmdö Köpcentrum och Nacka forum en bil - eller busstur bort.

  Brf Fabrikshuset har en stor gemensam takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån bjuds det på en härlig utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Föreningen har gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även separata förråd som tillhör varje lägenhet. Föreningen har ett garage med över 500 platser som delas med en annan förening. Infarter finns via Wilhelm Kåges gata och två via Stig Lindbergs gata (13B + 23).

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 395 000 kr /Bud
  Adress
  Wilhelm Kåges Gata 96
  Yta
  46 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  Entréplan
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 852 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (124 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Välkomnade hall med gråa stora klinkerplattor på golvet och vitmålade väggar. Direkt innanför den uttrycksfulla röda ytterdörren finns goda förvaringsmöjligheter av ytterkläder på klädkrokar och i en stor garderob. I direkt anknytning till hallen nås badrummet och tack vare den öppna planlösningen nås här även både kök och vardagsrum.

    • Badrum
     Ljust och fräscht helkaklat med vitt kakel på väggen och ljusgrå klinker på golvet. Badrummet har dusch med dubbla munstycken, duschvägg i glas, handukstork, handfat med kommod, spegel, WC samt tvättmaskin och torktumlare som ställts i höjd för att bevara golvutrymme. Belysning ges från infällda spotlights i taket.

    • Kök
     Stilfullt kök med gott om förvaringsutrymme i överskåp med vita luckor och underskåp med ljusgrå luckor. En svart köksbänk i sten erbjuder bra arbetsytor och ovan sitter vitt kakel som både är elegant och fungerar som lättrengörligt stänkskydd. Längst med köksdelen finns infällda spotlights installerade i en nedsänkt del av taket. Köket är maskinellt fullutrustat med integrerade vitvaror i rostfritt, här finns kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, varmluftsugn, induktionshäll och spisfläkt.

    • Vardagsrum
     Öppen planlösning, generös takhöjd och ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti skapar en känsla av rymd. Den öppna planlösningen ger även en väl tilltagen golvyta som gör att rummet blir lätt att möblera och möjliggör för perfekta sociala ytor. Här ryms soffa, soffbord och TV-möbel samt matbord för 4-6 personer och annat möblemang. Från rummet nås även uteplatsen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger fin ekparkett.

    • Sovrum
     Stort sovrum med bevarade originaldetaljer och en häftig fondvägg i trä. En rejäl stålbalk finns här bevarad och längst med rummets ena långsida har väggen beklätts med elegant mörk parkett som på ett mycket häftigt vis bryter av mot dem i övrigt vitmålade väggarna och den fina ljusare ekparketten på golvet. Ett stort fönsterparti ger ett skönt naturligt ljusinsläpp och skapar en harmonisk känsla när solens strålar träffar den träbeklädda fondväggen. Rummet rymmer dubbelsäng, sängbord, byrå eller bokhylla och övrig möblering. Här finns mycket goda förvaringsmöjligheter i fem garderober som placerats längst med rummets ena kortsida.

    • Uteplats
     Möblerbar trädäckad uteplats som går längst med boendets båda rum. Här finns plats för både utemöbler och växter så man kan skapa sig en egen lummig oas där man under soliga dagar kan koppla av och bara njuta.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    L-1005
    Adress
    Wilhelm Kåges Gata 96
    Postnummer
    134 52
    Postort
    Gustavsberg
    Område
    Värmdö
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    Entréplan
    Andelstal
    0.30543 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Fabrikshuset
    Bildades
    2019
    Byggår
    2019 (1937)
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Fabrikshuset är en äkta förening som består av 250 bostadsrätter och 3 stycken lokaler. Fabrikshuset uppfördes år 1939 för att rymma tillverkningen av sanitetsporslin. Byggnaden ritades av den kände arkitekten Olof Thunström. På föreningens hemsida https://www.fabrikshuset.se finns mer information.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft med värmeåtervinning

    Renoveringar

    • Inga större har skett med tanke på byggåret.

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det cykelförråd, tvättstuga, barnvagnsrum, takterass och lokal vid takterrass som går att hyra. Förråd till bostaden ingår

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till IP-Onlys öppna nät där ni väljer och beställer tjänster för bredband, TV och telefoni.

    Parkering

    Föreningen har 532 p-platser som delas med en annan förening. Kostnaden är 936 kr/månad för bil och 479 kr/månad för MC och hyran höjs årligen med 2%. Infarter finns via Wilhelm Kåges gata och två via Stig Lindbergs gata (13B + 23).

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 1 sep 2020
    Energiprestanda
    61 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 852 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1680 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    720 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!