I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Fredhäll

Frödingsvägen 7

 • 40 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen

  En fantastisk 2:a med balkong och eftermiddagssol, det lilla extra som gör denna lägenhet till en fröjd att komma hem till efter jobbet. Lägenheten har renoverats med omsorg och finess, ljusa färgval och har en planlösning som rymmer det som krävs för både en och två personer. En bostad intill populära Fredhällsparken, t-bana Kristineberg och västra Kungsholmens fina promenad stråk.

  Lägenhetens fördelar:

  • Perfekt planerad
  • Stora fönsterpartier med balkong och eftermiddagssol
  • Plats för dubbelsäng
  • Gott om förvaring
  • Enhetligt trägolv i hela lägenheten
  Adress
  Frödingsvägen 7
  Yta
  40 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Avgift
  2 191 kr/månad
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engangemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential och på så sätt buda/köpa med hjärtat före plånboken. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, jag fixar det.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Adress
    Frödingsvägen 7
    Postnummer
    112 55
    Postort
    Stockholm
    Distrikt
    Kungsholmen
    Område
    Kungsholmen-Fredhäll
    Boarea
    40 kvm
    Antal rum
    2
    Trappor
    3
   • Föreningen
    Namn
    Brf Fredhäll
    Byggår
    1933
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Föreningens fem hus byggdes mellan åren 1931-­1933. Arkitekt var en av HSB:s grundare, Sven Wallander. Föreningen består idag av 789 lägenheter och 57 lokaler i sju fastigheter (fem hus).

    Föreningen bildades 1 oktober 1931. Husen började byggas 1931 på Vitalisvägen ojämna nummer mot parken. Bygget fortsatte därefter västerut och det sista huset i föreningen blev färdigställt på Frödingsvägen 1933. Idag är Brf Fredhäll en av Stockholms största bostadsrättsföreningar.

    Byggstilen förändrades under byggnationen, exempelvis har inte de första fastigheterna balkonger. När man kom till kvarteret Purpur installerade man centralfläktar istället för självdrag genom kanaler som de första husen har. På Purpur 2 blev det genomgående vindar och på Purpur 1 blev det även en källargång genom hela fastigheten.

    Föreningen värmdes under en lång tid upp av stora oljepannor som var placerade i pannrummet på Vitalisvägen 8 (detta är skälet till att våra fastighetsskötare fortfarande kallas maskinister). Numera värms vi, liksom stora delar av Stockholm, upp av fjärrvärme. Fjärrvärme kräver en betydligt mindre yta varför det gamla pannrummet numera hyrs ut.

    Förr fanns det stora vedeldade tvättstugor med tillhörande torkvindar i vissa trappuppgångar. Tvättstugorna renoverades och flyttades i samband med det stora stambytet i början av 1990-talet. Många av torkvindarna gick åt vid vindsprojektet i slutet av 1990-talet.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har ett antal egna lokaler som används av vår förvaltning samt för föreningens medlemmar.

    I föreningen har vi 7 fastigheter fördelade på 5 huslängor, 8 tvättstugor, 1 förvaltningsexpedition samt flera gemensamma utrymmen avsedda för specifika ändamål (bastu, fotolab etc).

    Allt detta är medlemmarnas egendom som vi gemensamt skall underhålla och ta hand om efter bästa förmåga.

    Under denna rubrik har vi valt att beskriva både lokaler som används för föreningens förvaltning och lokaler som är till för medlemmarna.

    När vi benämner husen i nummerordning så är hus 1 huset längst till vänster och hus 5 huset längst till höger på kartan.

    Parkering

    Boendeparkering i området.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 191 kr/månad
    Avgiftsändringar

    Styrelsen har inte beslutat om någon avgiftshöjning framöver. Sådant beslut skall meddelas medlemmarna senast 6 månader innan det börjar gälla.

    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    220 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 163 kr
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

    Boareabeskrivning Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

    Köparens rättigheter och skyldigheter

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

    Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull.

    Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning.

    Källa: Utdrag från Mäklarsamfundes faktablad.

  Välkommen till

  En fastighetsmäklare verksam i Stockholmsområdet. Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!