I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Verkstadsgatan 11, 6tr

 • 76 kvm
 • 3
 • rum

  8 400 000 kr

  Såld

  Mitt i idylliska Bergsund, västra Södermalms mest populära kvarter, finner ni denna fantastiska 30-tals våning. I vacker fastighet från 1931, välkomnas ni till en 3:a med bevarade tidstypiska detaljer såsom fiskbensmönstrad parkett, spröjsade fönster, generös takhöjd och speglade dörrar. Här bor ni högst upp i huset och i en genomgående lägenhet med fönster och kungsbalkong i två väderstreck.

  Lägenheten är belägen på en vacker del av Södermalm med direkt närhet till rekreation på Långholmen, Reimersholme och vid Årstaviken samt Hornstulls breda utbud av restauranger och butiker. Utanför porten är Verkstadsgatan med dess trädallé, närlivs och restauranger. Ett populärt kvarter med det lilla extra, nära vatten och kommunikationer.

  Våningen karaktäriseras av en bra planlösning, fina ytskikt och ett ljust läge med solchans från morgon till kväll. På ena sidan av lägenheten är vardagsrum, kök och balkong med kvällssol fram till 21-tiden på sommarhalvåret. En social del av lägenheten som ihop med matrummet blir en naturlig umgängesyta för större sällskap. Via den inre hallen nås de mer privata delarna med två fullstora sovrum, bägge med plats för dubbelsäng, ett badrum med tvättmaskin samt balkong i söderläge med sol större delen av dagen. Klädförvaring i såväl garderober som i klädkammare. Både kök och badrum är i toppskick. Kort och gott: En komplett 3:a med drömläge.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högst upp i huset med fönster och balkong i två väderstreck.
  • Tidstypiska detaljer såsom fiskbensmönstrad parkett, spröjsade fönster, generös takhöjd och speglade dörrar.
  • Vardagsrum intill kök med matplats och en fantastisk balkong med kvällssol.
  • Smart planerad med gott om förvaring i flertalet garderober.
  • Genomgående fina ytskikt och fräscht badrum och kök.
  • Vacker fastighet från 1931 på populär adress i Bergsund.
  • Stabil förening med 43 lägenheter och 2 lokaler.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och bussar.
  Pris
  8 400 000 kr /Såld
  Adress
  Verkstadsgatan 11, 6tr
  Yta
  76 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  6 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  4 078 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Våningen disponeras med två balkonger, vardagsrum, kök, matrum, två sovrum och ett fräscht badrum samt bra förvaringsutrymmen.

    I stort sett alla ytskikt är fräscha – både väggar, tak och snickerier. Nya elkontakter i merparten av rummen och trefas. Golven är oljebehandlade och av tidsenlig fiskbensparkett i hall, matrum och vardagsrum. I köket ligger ett parkettgolv. Köket är smakfullt renoverat och har två ingångar. Underlimmad diskho och maskinell utrustning såsom kyl/frys, ugn, micro, fläkt, spis och diskmaskin - Ett riktigt bra arbetskök i halvöppen planlösning mot vardagsrummet.

    Matrummet förhöjer känslan av den social planlösningen mellan kök och vardagsrum. Det bidrar till ett stort sällskapsrum med flera sittavdelningar, inte minst när balkongen är uppställd. Balkongen vetter mot Verkstadsgatan i västerläge med sol lång inpå kvällen - En lugn stadsoas med myllrande Bergsund utanför porten.

    Sovrummen är två, bägge med med plats för dubbelsäng varav det ena med inbyggd originalgarderob och dubbeldörrar ut mot den södervända balkongen. Golvet i rummen är laminat.

    Fräscht och snyggt badrum med golvvärme, handfat med kommod, toalett, duschhörn bakom glasväggar och tvättmaskin. Handdukstorken är urkopplad.

    • Till lägenheten hör ett vindsförråd, en trappa upp om ca 6 kvm

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00343
    Lgh.nmr. LM
    1605
    Adress
    Verkstadsgatan 11, 6tr
    Postnummer
    117 36
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    76 kvm
    Boarea enligt
    Uppmätning
    Boareabeskrivning
    Lägenheten är enligt föreningens uppgifter 78,5 m²
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6 av 6
    Andelstal
    0,0313000
    Andelstal avgift
    3,11541%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Ångpannan 15
    Byggår
    1931

    Allmän information

    Föreningens byggnad uppfördes 1931. Föreningen förvärvade fastigheten 1994 och består idag av 42 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är äkta. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig till 2044. Belåningsgraden anses vara låg med ca 2839kr/ kvm. Föreningen äger marken.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Renoveringar 1984-1985 Rörstambyte & Elstambyte.
    1994-1995 Omputsning av fasad & renovering av balkonger.
    1999 Ny hissmotor.
    2005 Snörasskydd, dränering gård.
    2007 Spolning av stammar.
    2008 OVK.
    2009 Ny ventilation restaurang och frisersalong.
    2010 Renovering soprum.
    2011 Stamspolning, installation fiberhub, automatisk dörröppnare till ytterdörr, ny fettavskiljare i UC.
    2012 Målning av tvättstugan.
    2013 Plattsättning och nya stuprör.
    2014 Målning av entré.
    2016 Fönsterrenovering med byte till energiglas i fönstren, målning av ytterdörrar och källargång, ny trapphusbelysning, stängning av sopnedkast.
    2016-2017 Byte av undercentral, målning av trapphus.
    2017-2018 Radonmätning, stamspolning.
    2019 Åtgärd av varmvattenproblem.
    2020 Målning av yttertak, omputsning och målning av fasad samt kungsbalkonger.

    Övriga utrymmen

    Gemensam tvättstuga finns i entrén. Cykelrum och barnvagnsrum finns i korridor med ingång Folkskolegatan, mittemot grovsoprummet. Cyklar kan även ställas på gården. Föreningen anlitar städfirma för trapphusstädning. Till varje lägenhet finns ett vindsförråd.

    TV/Internet

    I månadsavgiften ingår baspaket för TV och Bredband. Vi har ett avtal med Telenor så du som medlem kan ringa till Telenor direkt och beställa din box och baspaket. Bredband har vi via Ownit, kontakta dem för att få tillgång till internetuppkoppling.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 30 maj 2018
    Energiprestanda
    113 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 078 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 182,50 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!