I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Farsta - Farsta

Värmlandsvägen 97

 • 83 kvm
 • 5
 • rum

  5 350 000 kr

  Välkommen

  Perfekt planerat radhus i två plan med inredd vind. Huset kombinerar tidstypisk design med modern komfort och erbjuder stora sociala ytor på entréplanet, både inomhus och utomhus. En trappa upp finns tre sovrum och ett badrum.

  Huset är placerat i ett öst-väst-läge, med morgonsol i köket och på husets framsida, samt oslagbar dag- och kvällssol på den insynsskyddade baksidan.

  Huset har ett renoverat och stilrent kök samt badrum. På entréplan återfinns ett välutrustat kök och ett vardagsrum med direkt tillgång till en altan i sydväst-läge, samt en gäst-wc. Övervåningen rymmer tre sovrum, ett renoverat badrum samt en klädkammare. Det finns också en inredd vind med takfönster, perfekt som arbets- eller lekrum.

  Två förråd utanför huset tillgodoser förvaringsbehovet, och för bilen erbjuds både ett garage och en parkeringsplats på uppfarten.

  Detta område har utmärkta kommunikationer, nära tunnelbanan och en minuts bilfärd till Nynäsvägen - 10 minuter till stan. Farstas grönområden, parker och villakvarter erbjuder både avkoppling och en känsla av gemenskap. Farsta Centrum lockar med sina otaliga butiker och restauranger, medan de lummiga omgivningarna inbjuder till promenader och friluftsliv. Denna stadsdel kombinerar det bästa av stads- och förortsliv, vilket gör det till en attraktiv plats för såväl unga som äldre. Farsta står som en unik korsning av bekvämlighet och modern livsstil.

  För den som letar efter ett hem som kombinerar tradition och modern bekvämlighet, är detta radhus i Farsta det självklara valet.

  Pris
  5 350 000 kr /Såld
  Adress
  Värmlandsvägen 97
  Yta
  83 kvm
  Rum
  5 rok
  Trappor
  2 + inredd vind (biyta)
  Avgift
  6 140 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet, garageplats, parkeringsplats och bostadsrättstillägg)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Lgh.nmr
    7
    Adress
    Värmlandsvägen 97
    Postnummer
    123 48
    Postort
    Farsta
    Område
    Farsta
    Boarea
    83 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    5
    Antal sovrum
    3
    Trappor
    2 + inredd vind (biyta)
    Andelstal
    2.274%
   • Föreningen
    Namn
    HSB Brf Jäverö
    Byggår
    1959

    Allmän information

    Brf Jäverö i Stockholm består av fyra radhuskedjor, vilka innehåller 44 radhus med bostadsrätt. Det finns även två garagebyggnader som tillsammans rymmer 44 garage. Utöver varje garage har varje bostadsrättsinnehavare en extra parkeringsplats till sitt förfogande.

    Enligt föreningens årsredovisning från 2022 är skulden 3 830 kr per kvm av bostadsrättsytan. Föreningen hyr marken med tomträtt. Kostnaden för tomträttsavgälden är 253 700 kr/år från 1 januari 2023 till 31 december 2023 och 269 800 kr/år från 1 januari 2024 till 31 december 2039. Inga beslut om avgiftsförändringar finns.

    HSB hanterar den ekonomiska förvaltningen medan den tekniska förvaltningen outsourcas.

    Det anordnas städdagar gemensamt två gånger årligen.

    För mer information kan man besöka föreningens webbplats: https://www.hsb.se/stockholm/brf/javero/hej-och-valkommen-till-brf-javero/

    Renoveringar

    1988 Takpannor med takdetaljer byts ut.
    2011 Nytt styrsystem och anläggning till fjärrvärmen installeras. Numera uppkopplat till Schneider, samt tillgång via webbportal.
    2013 Relining utav liggande stam bottenplan. Vid badrumsrenoveringar efter 2013 byts stående stam till övre plan.
    Medlem anmäler detta till styrelsen, som bekostar viss del.
    2013 Nya kall och varmvattenledningar på vinden genom hela fastigheten.
    2014 Målning utav bodar/förråd samt betongsockel.
    2015 Renovering utav skärmtak entréer. Armatur byttes också ut då.
    2016 Renovering fönster, gäller ej takfönster.
    2017 Byte av fasadpanel på fastighetens entrésida.
    2017 Fasadpanel gavlar upp till nock byttes ut och målades.
    2018 Byte fasadpanel baksida. Balkongerna renoverades också.
    2019 Gamla kulverten klipptes(dock går fibern här), nya vattenledningar samt fjärrvärme lades under trottoar.
    2020 Ny lekplats uppfördes. Då marken ligger på Stockholms Stads mark skrevs ett nyttjandeavtal.
    2021 Rabatt gavlar mot garage, helt nya.
    2021 Nya garage byggda under hösten, stod klart slutet November 2021.

    Planerade renoveringar

    Det finns inga planerade renoveringar.

    Övriga utrymmen

    Vid entrén finns två utomhusförråd.

    TV/Internet

    Föreningen har Telia som leverantör för sitt fiberbaserade bredband med en hastighet på 100/100 samt för kabel-tv.

    Upplåten mark

    Nyttjanderätt av mark vid framsidan och baksidan av huset.

    Parkering

    Garage och parkeringsplats ingår till varje bostad i föreningen. 10 laddplatser finnsd idag och nya installeras efter behov.

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 15 dec 2019
    Energiprestanda
    165 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    6 140 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet, garageplats, parkeringsplats och bostadsrättstillägg)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 312,50 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    535 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    En av huvudstadens mest dynamiska förorter, och en plats som förtjänar varje uns av uppmärksamhet den får. Farsta, en gång i tiden främst känt för sitt storslagna centrum, har genomgått en betydande upprustning under de senaste årtiondena. Denna stadsdel, som tidigare mest ansågs som en plats man passerade på väg till något annat, har nu blivit en destination i sig själv. Farstas idylliska villakvarter har alltid varit populära bland familjer, men idag har även dess parker, kulturliv och shoppingupplevelser dragit till sig både unga och gamla.

    Den lummiga Farsta Strand med sitt klara vatten lockar till sig badgäster och promenerande från hela staden, medan Farsta Centrum – med sina otaliga butiker och restauranger – blir en samlingspunkt för shoppare och foodies. Den kreativa energin i Farsta kan märkas genom det blomstrande konst- och kulturlivet, där lokala konstgallerier och kulturhus ständigt visar upp stadens mest spännande talanger.

    Barnens skratt kan höras från lekplatserna i Farsta Park, medan de äldre generationerna njuter av solen på caféernas terrasser. På kvällarna kan man se ungdomar och vuxna samlas i de många gårdarna eller de små teatrarna som spritt sig runt om i området.

    Det som en gång kanske sågs som en vanlig förort, har nu blivit en av södra Stockholms mest eftertraktade bostadsområden. Med dess blomstrande kultur, idylliska natur och livfulla centrum, är Farsta utan tvekan en plats där historia och framtid möts.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!