I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Tullinge - Rikstens friluftsstad

Vaktrundan 12

 • 174 kvm
 • 5
 • rum

  6 300 000 kr

  Såld

  Villa på återvändsgata i Rikstens friluftsstad, ett lugnt och avskild villakvarter på en höjd med närhet till matbutik, bussar, förskolor, grundskolor och natur.

  Här välkomnas du av en stor stenlagd uppfart framför ett bekostat Eksjöhus med trädgård i ogenerat läge. Huset vetter mot ett skogsparti med altan och gräsmatta i västerläge vilket skänker rikligt med sol större delen av dagen, inte minst på kvällen. Huset har öppna fina umgängesytor, två balkonger, två badrum och tre sovrum.

  Husets fördelar:

  • Stort hus med stora umgängesytor i två plan - 3 sovrum.
  • Underbar baksida mot skogsparti med altan och trädgård i soligt västerläge med kvällssol.
  • Inbjudande uppfart med farstukvist och parkering för flertal bilar (möjlighet till garage vid sidan av huset).
  • Social planlösning med fyra utgångar på entréplan och 2 balkonger på övre plan.
  • Toalett med dusch och separat tvättstuga på entréplan och badrum med bastu på övre plan.
  • Gott om förvaring, stora ytor och kallvind.
  • Vinterbonad friggebod och grillstuga.
  • Besiktning finns.

  Kontakta mäklaren för mer information och för att anmäla ditt intresse till visningen.

  Pris
  6 300 000 kr /Såld
  Adress
  Vaktrundan 12
  Bostadstyp
  Villa
  Yta
  174 kvm
  Tomtarea
  562 kvm
  Rum
  5 rok
  Byggår
  2009
  Driftskostnad
  3 313 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (96 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    ENTRÉPLAN 
: Entré med goda avhängningsytor och perfekta förvaringsmöjligheter i kapprum. Klinkergolv i första delen av entrén som sedan övergår till ekparkett och är genomgående på hela entréplanet, likaså den vattenburna golvvärmen. Den inre hallen sammankopplar tvättrum, dusch/WC och sovrum. Ljust målade väggar och spotlights i tak.

    
Ljust och fräscht kök med öppen och tilltalande planlösning mot vardagsrummet som inbjuder till socialt umgänge. Generösa bänkytor i sten och förvaringsmöjligheter underlättar vardagens köksarbete. Här finns rostfri dubbelho med avrinningsyta samt kakel, fönster och spotlights ovan som ger bra belysning. Vitvarorna i köket består av inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn, fullstor kyl, fullstor frys, diskmaskin, induktionshäll och spisfläkt ovan. Vitvaror från 2009. Fläkt och ugn 2019 . Matplatsen rymmer enkelt 6-8 personer och här möts du av härligt ljusinsläpp via flertalet fönster och underbar rumskänsla. Ljusa väggar och ekparkett på golv med vattenburen golvvärme.

    Vardagsrum med öppen och trivsam planlösning mot köket. Här finns plats för större soffgrupp, TV-möbel eller annat möblemang efter de behov man har. Fint ljusinsläpp via flera fönster och via en altandörr nås takförsedd altan.

    Sovrum 1 - Väl tilltaget sovrum med en praktisk garderobsvägg som underlättar förvaring. Här finns plats för större dubbelsäng och annat möblemang efter behov. Fint ljusinsläpp via stort fönster och utgång till altan. Ekparkettgolv med vattenburen golvvärme, vitmålade väggar och fondvägg.

    Fräsch dusch/WC med helkaklade väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Fin kommod med underskåp samt badrumsskåp med inbyggd belysning ovan ger goda förvaringsmöjligheter. Duschhörna med glasdörrar som är infällbara. Spotlights i tak och ett fönster med frostat glas som bidrar med ljusinsläpp.

    Tvättavdelning med bra bänkytor som gör tvättarbetet lättare samt flertalet skåp som underlättar förvaring. Här finns tvättmaskin (2009), torktumlare (2009) samt ho med engreppsblandare. Här finns även värmeväxlaren (IVT) till fjärrvärmen samt ventilationsaggregatet och en groventré som ansluter mot sidan på huset. Klinkergolv med vattenburen golvvärme och målade väggar.

    Anslutning till husets övre plan via en trappa. Här finns möjlighet att exempelvis placera en byrå eller skrivbord under trappan. Vitmålade väggar och ekparkettgolv med vattenburen golvvärme.

    ÖVRE PLAN: Allrum som kan nyttjas som TV-hörna, biorum eller sällskapsrum för barnen. Hörnläge ger fint ljusinsläpp. Vitmålade väggar och ekparkettgolv. Utgång till stor balkong i soligt söderläge.     Sovrum 2 - Tilltaget sovrum med fint ljusinsläpp via ett fönster. Här får man plats med säng, byrå och exempelvis soffa. Ekparkettgolv, målade väggar och fondvägg med blommönster.

    Sovrum 3 - Stort rum som idag nyttjas som kontor med intilliggande och rymlig klädkammare som ger optimala förvaringsmöjligheter. Här finns hyllplan i dagsläget men kan möbleras med enklare möblemang för ytterligare plats eller förvaring. Här nås även en kattvind och balkong mot fastighetens trädgård och baksida.

    Rejäl badrum med WC med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme (el). Här finns kommod med skåp med förvaring och spotlights i tak, WC-stol, handdukstork (el) och duschplats, spabad samt bastu. Spotlights i tak och ett frostat fönster som bidrar med ljusinsläpp.

    ÖVRIGT:
 Från altanen nås en vinterbonad friggebod med fönster som idag används som ett förråd. Det finns ett mindre utomhusförråd och en grillkåta.

   • Fakta
    Fastighetsbeteckning
    BOTKYRKA HJULET 11
    Objektstyp
    Villa
    Typkod
    220 - Småhusenhet, bebyggd
    Adress
    Vaktrundan 12
    Postnummer
    146 37
    Postort
    Tullinge
    Område
    Rikstens friluftsstad
    Boarea
    174 kvm
    Boarea enligt
    Lantmäteriet
    Tomtareal/mark
    562 kvm
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Total areal
    562 kvm
    Antal rum
    5
    Antal sovrum
    3
   • Pantsättningar & Inteckningar
    2st inteckningar på totalt 2 400 000 kr
   • Byggnad
    Standardpoäng
    25
    Byggår
    2009
    Mark
    Berg med sprängsten
    Grund
    Betongplatta med underliggande isolering och golvvärme
    Tak
    Betongpannor
    Fasad
    Träfasad
    Fönster
    Isolerglasfönster
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Trä
    Vatten
    Kommunalt vatten året om
    Avlopp
    Kommunalt avlopp
    Uppvärmning
    Fjärrvärme + Frånluftsvärmepump (golvvärme)
    Värmeanläggning
    Ålder:2009
    Ventilation
    Mekanisk frånluft
    Jordning
    Jordat

    Parkering

    Plats för 2-4 bilar på uppfarten. 5 meter vid sidan av huset gör det möjligt att bygga garage.

    Uteplats

    Fantastisk trädgård med altan på baksidan med skyddat läge och sol hela dagen. Här finns flera umgängesytor om möjligheter där man kan njuta av den härliga eftermiddagssolen i goda vänners lag.

    TV/Internet

    Anslutning bredband via fiber.

   • Kostnader
    Vatten och avlopp
    254 kr/månad
    Renhållning
    151 kr/månad
    Uppvärmning
    2 083 kr/månad
    Hemförsäkring
    505 kr/månad
    Fiber
    320 kr/månad
    Summa driftskostnader
    3 313 kr/månad

    Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning och kan variera.

    Lagfart: När du blir ägare till en fastighet (villa eller radhus), måste du enligt lag registrera att du övertagit fastigheten till Lantmäteriet. Det kostar 1,5% av köppriset och betalningen sköts vanligtvis av din bank vid köptillfället. Eftersom detta är en engångskostnad är den inte medräknad i månadskostnaden.

    Pantbrevsavgift: När ett hushåll lånar pengar för att köpa en fastighet (villa eller radhus), behöver banken en säkerhet på lånet, detta kallat pant. Kostnaden på nya pantbrev på en bostad är 2% av det nya lånebeloppet minus tidigare pantbrev på fastigheten. Kontrollera tidigare uttagna pantbrev i fastigheten med ansvarig mäklare. Pantbrev räknas inte med i månadskostnaden i kalkylen.

    Fastighetsskatt
    8 349 kr/år

    Beskrivning av kostnader

    I uppvärmningskostnaden ingår såväl uppvärmning som hushållsström.

    Personer i hushållet
    2

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Status
    Energideklaration är beställd

    Kommentar

    Energideklaration finnas tillgängligt hos mäklaren.

   • Taxering
    Taxeringsår
    2023
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Värderingsår
    2023
    Taxeringsvärde byggnad
    2 787 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    4 110 000 kr
   • Närområde

    Område

    Allmänt om Riksten
    
Rikstens friluftsstad i Botkyrka kommun har utvecklats från militär- och civilflygfält till en levande stadsdel. Totalt kommer cirka 3 500 bostäder att byggas fram till år 2032. Fullt utbyggd kommer här att finnas 12 000 – 14 000 invånare, ca. 40 000 kvm. kommersiella lokaler samt 1 000 arbetsplatser. Rikstens friluftsstad är ett stadsutvecklingsprojekt i samverkan mellan Riksten Friluftsstad AB och Botkyrka kommun.

    Kommunikationer - knutpunkt
    - Buss 721 går mellan Rikstens friluftsstad och Tullinge station. - Med cykel tar du dig de drygt 3 kilometrarna in till Tullinge station på nybyggda cykelvägar - Från Tullinge station tar du dig på ca 20 minuter till Stockholm eller Södertälje med pendeln. - Vill du resa längre ligger Flemingsbergs station 5 kilometer bort där de flesta av SJ:s fjärrtåg stannar. - Med den planerade förbifart Tullinge, väg 226, Huddingevägen, kommer kommunikationerna med bil att förbättras till och från Rikstens friluftsstad.

    Natur och rekreation
    Rikstens friluftsstad erbjuder naturen runt knuten vilket gör att den aktiva livsstilen blir en del av din vardag. Med närheten till naturen blir det enkelt att få ut mer av livet. Mer tid till pauser och återhämtning i vildmarken i de stora skogarna i Hanveden. Tiden räcker helt enkelt till för mer. Lida Friluftsområde, som ligger nästgårds, erbjuder ett stort utbud av friluftsaktiviteter, från vandringsleder och fiske till golfbanor. Tullinge SK är klubben för orientering men har också mountainbike, skidor och skidorientering på programmet. Rikstens Hundsportcenter är ett väletablerat hundutbildningsföretag som har allt från valp-vardagslydnad till tävlingslydnadskurser. Stall Bästhästen hyr ut stalplatser till privatpersoner och har som mål att göra miljön för hästarna så naturlig som möjligt.

    Skolor och Barnomsorg
    Skogen är full av äventyr när man är liten och i Rikstens friluftsstad är äventyret alltid nära. Med förskolan nära naturen är det inte svårt att få utlopp för varken spring i benen eller fantasin. Leken utomhus blir en naturlig del av dagen. Här i Rikstens friluftsstad är det nära till både barnomsorg och skola. Hösten 2013 startade Rikstens skola (etapp 1) sin fritids- och skolverksamhet. Utbyggnaden av Rikstens skola etapp 2 stod klar våren 2015. Skolan tar numera emot totalt ca. 700 elever från förskoleklass till och med årskurs 9.

   • Dokument & Länkar
   • Rättigheter & Belastningar

    Planer och bestämmelser

    Riksten 9:2, Detaljplan (Beslutsdatum: 20080610, Registreringsdatum: 20080916)

   • Allmänt

    Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

    Köparens undersökningsplikt Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning.

    Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha ”förväntat sig” med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t omkan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

    Anlitande av besiktningsman Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångarmm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna.

    Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

    Säljarens upplysningsskyldighet Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet.Omsäljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.

    Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse.

    Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen. Säljarens utfästelser Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

    Avtalsfrihet friskrivning Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

    Säljaransvarsförsäkring Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!