I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Nacka - Järla sjö

Turbinvägen 2

 • 57.5 kvm
 • 2
 • rum

  3 070 000 kr

  Välkommen

  Upplev sommaren i småstadsidyllen Järla sjö och bo i en av Nackas mest populära föreningar med brygga, bastu och övernattningslägenhet, 1 minut från bostaden. Ett hem med stora social ytor och utgång till privat uteplats, ett extrarum inramat av tillväxt häck mot föreningens innergård.

  Lägenhetens fördelar:

  • 20 kvadrat uteplats med sol hela dagen
  • Social planlösning med flyttbar bardisk
  • Badrum med badkar och tvättmaskin
  • Klädkammare och gott om förvaring
  • Oförglömlig övernattningslägenhet
  • Badrocksavstånd till sjön
  Pris
  3 070 000 kr / Såld
  Adress
  Turbinvägen 2
  Yta
  57.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  Entrèplan
  Avgift
  4 335 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med sovrum och klädkammare i ena delen av lägenheten och kök och vardagsrum mot lägenhetens privat uteplats samt föreningens gård, vilket medför stora sociala ytor och ett fint samspel mellan ute och inne. Hallen i sig är rymlig och har avhängning för vardagens kläder och ingång till badrum och vardagsrum.

    Väggar, tak och snickerier är vitmålade, golvet är parkett och slipat/mörkbetsat i kök och vardagsrum. 2014 renoverades lägenheten och den nya planlösningen med stora öppna ytor blev till. Köket har mycket förvaring i över- och underskåp och den vitkaklade väggen ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av spishäll med fläkt, ugn, kyl/frys samt diskmaskin - här finns också en köksö på hjul, matplats vid fönster och utgång till uteplatsen.

    Från den mysiga uteplatsen om ca 20 kvm ges en vacker vy mot föreningens lummiga gård och områdets vackra pumphus i tegel, en uteplats som bjuder på såväl grillmöjlighet som hinkvis med persikor varje säsong. På innergården har föreningen äppelträd, päronträd, körsbärsträd, hallonhäck, jordgubbar mm. Den privata uteplats är en dröm för både den odlingsintresserade och för er som vill lata er i en stor soffgrupp. Vardagsrummet nås via en öppen planlösning från köket och rymmer en stor soffgrupp och arbetshörna om så önskas. Den öppna planlösningen möjliggör middagar med många gäster.

    Sovrummet inrymmer en dubbelgarderob och säng (bredd 1,40). Intill sovrummet finns en klädkammare med en garderob, upphängning för kläder och flera hyllplan.

    Badrummet är från 2003 när huset byggdes, utrustat med vägghängd wc, handfat, stor spegel och badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Här finns också ett skåp för förvaring, lampor i tak samt vid spegel, golvvärme och en stilren känsla.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    33
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Turbinvägen 2
    Postnummer
    131 60
    Postort
    Nacka
    Område
    Järla sjö
    Boarea
    57.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Trappor
    Entrèplan
    Andelstal
    1,34887
   • Föreningen
    Namn
    Klosterstranden
    Byggår
    2003
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    Brf Klosterstranden är en populär förening bestående av 52 lägenheter intill Järla Sjö. Husen är byggda från 2002 och består av flerbostadshus, parhus och radhus. Närliggande parker, planteringar och lekplatser är omhändertagna med vackra växter, bärfrukter och blommor. En gång om året har Brf Klosterstrandens medlemmar rätt att fiska kräftor i den kräftrika sjön. Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar. Föreningen har inga större renoveringar inplanerade under den närmaste tiden.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme

    Övriga utrymmen

    Föreningens omtalade och fina gemensamhetslokal finns i ett av sjöhusen, 1 minut från lägenheten. Här erbjuds oförglömlig övernattning för dina gäster och möjlighet att ha större middagar/tillställningar. Att hyra lokalen kostar 100 kr för 4 timmar alternativt 300 kr för ett dygn. Lokalen är ansluten till föreningens badbrygga med roddbåt, bastu och eftermiddags- och kvällssol, helt kostnadsfritt för medlemmarna i föreningen.

    TV/Internet

    Internetanslutning/ bredband via Bredbandsbolaget (fiber) ingår i avgiften. Kabel TV via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften.

    Parkering

    Boendeparkering finns i området på markerade platser för 400kr/mån. Gästparkering finns, gratis parkering 1h med p-skiva, därefter avgift. Garageplats går att hyra i området för ca 900 kr/mån, kö kan förekomma.

    Energideklaration

    Energiprestanda
    110 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    4 335 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, 15 minuter från slussen med Saltsjöbanan eller buss. Boende i Järla Sjö har direkt närhet till bad, båt- och naturliv under sommarhalvåret och skridskoåkning samt längdskidor på sjön vintertid. Här finns även parker och ett flertal lekplatser för barnen. På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken. Längs strandkanten finns fina promenadstråk, bryggor med båtplatser och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

    I området finns ett flertal populära förskolor och skolor, närlivs samt gym. Inom kort gångavstånd nås både Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, systembolag, apotek och caféer. I Sickla Köpkvarter finns även SATS, biograf och stora livsmedelsbutiker med sena öppettider.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!