I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Lidingö - Brevik

Tunavägen 7B

 • 272 kvm
 • 10
 • rum

  Välkommen

  Modern villa i Brevik på Lidingö med takterrass och utsikt över Stockholms inlopp, 20 min till City. Fastigheten öppnar upp bakom svart grind med stenbelagd uppfart samt omslutande buskar. En stilren utomhusmiljö med trädäck i etage, flertalet sittavdelningar och swimmingpool. Huset omfattar 272 kvm boarea fördelat på nio rum och kök och är beläget på friköpt tomt om 958 kvm.

  Villan erbjuder två bostadsplan och en takterrass. Entrén är inbjudande med öppet tak mot övervåningen och öppet mot entréplanets sällskapsrum. Här finns även fyra sovrum, ett arbetsrum, tre badrum, en klädkammare, ett tvättrum och en bastu. Flera av rummen har direktaccess till altanen.

  Genom den detaljrika trappan nås vardagsrummet med skjutdörrar i glas mot balkongen som släpper in naturligt ljus som skapar känsla av luft och rymd. Balkongen löper längst med vardagsrummet, salongen och sovrummet på övervåningen. Från vardagsrummet nås köket i stilrent utförande och salongen med plats för matsalsbord. Rummen har elegant fiskbensparkett och ljusa väggar. Bostadens badrum har alla egen design, helkaklade i ljust eller mörkt marmorutförande och vitt kakel eller med en fondvägg.

  Bostaden har ett fantastiskt läge i ett lugnt och vackert naturnära område. I närheten finns Breviks båthamn, fotbollsplaner, löparspår, samt skola/förskolor och mataffärer. För den badsugna finns Breviks utomhusbad, Käppalabadet med sina klippor och en liten sandstrand och inom ett kort avstånd finns även Kottlasjön. Vill man avnjuta en trevlig promenad finns promenadstråk vid Kottlasjön som även om vintern spåras upp för längdskidåkning samt skridskoåkning. För den motionssugna finns, Långängens naturreservat med elljuspår och mountainbikeleder, samt i närområdet bland annat slalombacke, golfbana och hästhagar. Bra kommunikationer med Lidingöbanan och bussar som smidigt tar en in mot City.

  Adress
  Tunavägen 7B
  Bostadstyp
  Villa
  Yta
  272 kvm
  Tomtarea
  958 kvm
  Rum
  10 rok
  Byggår
  1980/2016
  Driftskostnad
  6 525 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Altan i två etage med glasstaket med rostfria stolpar i kombination med träpaneler tillsammans med trägolv. Swimmingpool och gott om plats för möbler såsom stolar, matbord, grill, soffgrupp och solstolar. Stor takterrass omgiven av glasstaket med rostfria stolpar tillsammans med trägolv. Gott om plats för möbler såsom stolar, matbord, grill, soffgrupp och solstolar.

    Övervåning: Rymligt vardagsrum med stora öppna sociala ytor med fint ljusinsläpp från skjutdörrarna som öppnar upp mot balkongen. Gott om plats för soffgrupp, tv-möbel samt matbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar samt infällda spotlights. Balkongen löper längs med vardagsrum, salong och sovrum. Glasstaket med rostfria stolpar tillsammans med trägolv. Plats för önskat möblemang.

    Stilrent u-kök med vita köksskåp och köksbänk i ljus marmor. Utrustad med spishäll, ugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Fiskbensparkett och vitmålade väggar samt infällda spotlights.

    Rymlig salong med plats för matsalsbord. Fint ljusinsläpp från skjutdörrarna som öppnar upp mot balkongen. Fiskbensparkett och vitmålade väggar samt infällda spotlights.

    Stort sovrum med egen utgång till balkong. Balkongens skjutdörrar samt fönster släpper in naturligt ljus till rummet. Plats för dubbelsäng med nattduksbord. Angränsande (ensuite) badrum. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

    Badrum 1 (angränsande till sovrum) - Stort helkaklat badrum i vitt med mörk fondvägg i marmorutförande och även klinker i mörkt marmorutförande. Utrustad med toalett, kommod med dubbla handfat, stor spegel, badkar och dusch samt handdukstork. Fint naturligt ljus från fönster samt infällda spotlights.

    Badrum 2 - Helkaklat badrum i ljust marmorerat kakel och klinker. Utrustad med toalett, kommod, spegel och dusch med dubbla duschmunstycken varav ett takduschmunstycke. Fint naturligt ljus från fönster samt infällda spotlights.

    Entréplan: Vardagsrum (sällskapsrum) - Öppet rum med fint ljusinsläpp från skjutdörrarna som öppnar upp mot altanen. Plats för soffgrupp, bord och tv-möbel. Fiskbensparkett och vitmålade väggar samt infällda spotlights.

    Sovrum 1 - Sovrum med direkt tillgång till altanen. Skjutdörrarna som öppnar upp mot altanen släpper in naturligt ljus till rummet. Plats för dubbelsäng med nattduksbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

    Sovrum 2 - Sovrum med stort fönsterparti som släpper in naturligt ljus till rummet. Plats för säng med nattduksbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

    Sovrum 3 - Rymligt sovrum med fönster som släpper in naturligt ljus till rummet. Plats för dubbelsäng med nattduksbord. Angränsande (ensuite) badrum. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

    Badrum 1 på entreplanet (angränsande till Sovrum 3) - Stort helkaklat badrum i vitt med mörk fondvägg och mörk klinker. Utrustad med toalett, kommod med dubbla handfat, stor spegel, stort badkar, dusch med dubbla duschmunstycken varav ett takduschmunstycke samt handdukstork. Fint naturligt ljus från fönster samt infällda spotlights.

    Sovrum 4 - Rymligt sovrum. Skjutdörrarna som öppnar upp mot altanen samt fönster släpper in naturligt ljus till rummet. Plats för dubbelsäng med nattduksbord. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

    Badrum 2 på entreplanet - Helkaklat badrum i ljust marmorerat kakel och klinker med en fondvägg av ljusa små kakelplattor. Utrustad med toalett, kommod, spegel, dusch med dubbelt duschmunstycken varav ett takduschmunstycke samt handdukstork. Fint naturligt ljus från fönster samt infällda spotlights.

    Arbetsrum - Ljust arbetsrum med plats för skrivbord, stol och övrigt möblemang. Fiskbensparkett och vitmålade väggar samt infällda spotlights.

    Badrum 3 på entreplanet (angränsande till bastu) - Helkaklat vitt badrum med en fondvägg av mörka små kakelplattor samt mörk klinker. Utrustad med toalett, kommod, spegel, dusch med dubbla duschmunstycken varav ett takduschmunstycke samt handdukstork. Fint naturligt ljus från fönster samt infällda spotlights.

    Bastu - Mysig bastu med träinredning, nås genom glasdörr.

    Klädkammare - Rymlig klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter.

    Tvättstuga - Stor fullutrustad tvättstuga med avlastningsbänk och gott om förvaringsmöjligheter. Marmorerad mörk klinker och vitmålade väggar. Fint naturligt ljus från fönster samt infällda spotlights.

    Välkomnande och möblerbar hall med högt i tak och naturligt ljusinsläpp från övervåningens stora fönster. Ljust marmorerat klinker sträcker sig hela vägen fram till trappan mot övervåningen. Vitmålade väggar samt infällda spotlights.

   • Fakta
    Fastighetsbeteckning
    LIDINGÖ NORRVIKEN 30
    Objektstyp
    Villa
    Typkod
    220 - Småhusenhet, bebyggd
    Adress
    Tunavägen 7B
    Postnummer
    181 65
    Postort
    Lidingö
    Distrikt
    Lidingö
    Område
    Brevik
    Boarea
    272 kvm
    Boarea enligt
    Mätbevis
    Tomtareal/mark
    958 kvm
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Total areal
    958 kvm
    Antal rum
    10
    Antal sovrum
    5
   • Pantsättningar & Inteckningar
    9st inteckningar på totalt 13 977 000 kr
   • Byggnad
    Standardpoäng
    44
    Byggår
    1980/2016
    Grund
    Betongplatta/bjälklag
    Tak
    Pulpettak, Plåt
    Fönster
    2 och 3-glas isolerrutor
    Stomme
    Betong/trä/lättbetong
    Vatten
    Kommunalt vatten året om
    Avlopp
    Kommunalt avlopp
    Ventilation
    Mekanisk från och tillluft med värmeåterbäring (FTX))
   • Kostnader
    Elkostnad
    4 350 kr/månad
    Vatten och avlopp
    775 kr/månad
    Renhållning
    400 kr/månad
    Hemförsäkring
    1 000 kr/månad
    Summa driftskostnader
    6 525 kr/månad
    Fastighetsskatt
    8 874 kr/år

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Onsdag 1 feb 2017
    Energiprestanda
    86 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Taxering
    Taxeringsår
    2024
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Taxeringsvärde byggnad
    5 800 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    11 400 000 kr
   • Dokument & Länkar
   • Rättigheter & Belastningar

    Planer och bestämmelser

    Brevik, Stadsplan (Beslutsdatum: 19361120)

    Planer och bestämmelser

    Norrviken, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19790507)

   • Undersökningsplikt

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

    Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

    Köparens undersökningsplikt

    Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning.

    Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

    Anlitande av besiktningsman

    Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna.

    Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.

    Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse.

    Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Säljarens utfästelser

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

    Avtalsfrihet friskrivning

    h3

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

    Säljaransvarsförsäkring

    Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!