I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Aspudden

Torsten alms gata 7

 • 57 kvm
 • 2
 • rum

  3 940 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna smakfulla 2:a med minimal insyn, högt upp, fina ytskick på en lugn och mysig adress i Aspudden. Lägenheten präglas av stora rum, bevarade originaldetaljer och en härlig balkong i söderläge! Här bor ni i närhet av restauranger, caféer, matvarubutiker, kommunikationer samt Vinterviken och klippbad. Varmt välkommen på visning!

  Bostadens unika läge:

  • Soltimmar på balkong är ca 11:00-19:00 under högsommaren
  • Balkong och sovrums fönster i söderläge
  • Sovrum är insynsfritt
  • Köket är beläget i hörnläge och har två fönster i olika väderstreck, norr och öst

  Bostadens fördelar:

  • Fint renoverat kök där blandningen av original med modernt blir perfekt
  • Fina bevarade detaljer så som dörrar och fönsterbrädor
  • Ljusa parkettgolv och passande målade väggar
  • Klädkammare kan disponeras som flera olika rum som tex hemmakontor, barnrum

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 940 000 kr SÅLD
  Adress
  Torsten alms gata 7
  Yta
  57 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  2 830 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall

    Härlig hall med ljusgrått klinkergolv och ljusa väggar. Klädavhängare och skoställ finns för förvaring samt en stor inbyggd garderob som idag används som kontor och garderobsutrymme

    • Kök

    Fint kök med original skjutbara köksluckor i ljusgrått och platsgjuten betongskiva. Köket är utrustat med ugn, gasspis, kyl/frys och diskmaskin. Hörnläget på köket med två fönster gör det väldigt ljust och här får ni plats med ett stort matbord för flera personer.

    • Vardagsrum

    Vardagsrum med ljust parkettgolv och ljusa väggar. Plats för stor soffa med tillhörande soffbord och fåtöl­jer samt för övrig möblering för den som önskar. Fina bevarade glasade dubbeldörrar finns, och här finns också utgången till den härliga balkongen som vetter mot syd där ni får plats med stolar och bord.

    • Sovrum

    Stort sovrum med plats för stor dubbelsäng med tillhörande soffbord. Här finns också flera garderober för förvaring. Sovrummet har ingen insyn och fönster mot grönska.

    • Badrum

    Helkaklat badrum med vitt klinkergolv och vita kak­lade väggar. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat med kommod, tvättmaskin och vädringsfönster.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    99-2544-1-379-3
    Adress
    Torsten alms gata 7
    Postnummer
    126 51
    Postort
    Hägersten
    Område
    Aspudden
    Boarea
    57 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,99065%
    Andelstal avgift
    2,03256%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Torsten Alm 5-17
    Bildades
    2007
    Byggår
    1949
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Torsten Alm 5-17 ä en äkta förening som bildades den 2007. Byggnaderna är belägna på Torsten Alms gata 5-17 och omfattar tre fristående hus med sammanlagt 52 st lägenheter, 1 större kom­mersiell lokal, fyra mindre lokaler samt tre parkeringsplatser. Av de 52 lägenheterna upplåts 47 st med bostadsrätt och fem st med hyresrätt. Fastigheten upplåts med tomträtt. Delat ägande godkänns. Fören­ingen kan vägra juridisk person medlem. Läs mer i föreningens stadgar.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    • 2001 Stambyte
    • 2001 Fasad
    • 2001 Nya balkonger
    • 2010 Utsidan målning av fönster
    • 2012 Ny undercentral
    • 2013 Ny tvättstuga på Torsten Alms gata 11
    • 2013 Renovering av kommersiell lokal på Torsten Alms gata 5
    • 2013 Renovering av skyddsrum i varje huskropp efter åläggande från Myndigheten för Samhälls­skydd och Beredskap (MSB)
    • 2013 Tätning av dörrar och fönster genom insatser av fören­ingens egna medlemmar

    Planerade renoveringar

    Inom 3 år – Åtgärdande av rörkul­verter mellan byggnaderna Inom 8 år – Åtgärdande av föns­ter, Målning av trapphus Husen är K -märkta (”grönmärk­ta” enligt Stockholms stads standard) vilket innebär begräns­ningar i möjlighet till förändringar såväl invändigt som utvändigt.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga, cykel- och barnvagns­förråd.

    TV/Internet

    Comhem och fiber.

    Parkering

    Finns tre p-platser, varav alla är uthyrda, två hyrs av en bilpool som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 27 mar 2020
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 830 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    300 kr/månad
    Personer i hushållet
    3
    Överlåtelseavgift
    1162,5 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Många av stadens tunnelbanestationer och tillhörande områden har fått sina namn från de gårdar som en gång i tiden var orternas knytpunkter, och Aspudden är inget undantag. Namnet härstammar från ett 1700-tals torp och området har varit känt under detta namn sedan dess, med ett kortare uppehåll i början av 1900-talet då det numera populära grön- och sjöområdet Vinterviken också var ortens officiella namn. Innan industrialiseringen tog fart i stan på sent 1800-tal odlades mycket frukt och blommor i Aspudden, och området blev populärt för sin gröna förstadsmiljö. Lustigt nog är det samma attribut som lockar många stockholmare att bosätta sig i området idag som för 200 år sedan. Här bor man väldigt nära innerstan med bra kommunikationer, men grönområdena och det något långsammare förstadstempot skapar en trevlig balans för de stockholmare som vill kunna njuta av en storstads utbud utan att behöva bo mitt i myllret. Runt förra sekelskiftet öppnade Alfred Nobel en nitroglycerinfabrik i Aspudden efter att Stockholms stad förbjudit arbete med sprängmedel innanför tullarna. Denna fabrik expanderade snabbt och fick sällskap av flertalet andra industriella verksamheter. Även om detta inledningsvis inte gjorde underverk för områdets grönska och hälsosamma luft så kan man idag åtnjuta trendiga caféers, restaurangers och butikers utbud i de gamla fabrikslokalerna, eftersom flera av dessa är bevarade och nu gifter sig väl med förstadens natur och miljö.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!