I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Tjustgatan 5, 6tr

 • 57 kvm
 • 2
 • rum

  5 430 000 kr

  Såld

  Ljus tvåa i högt västerläge med kvällssol på balkongen och generösa ytor i varje rum. Välskött brf med låga avgifter och garage i huset. Hiss finns från både gata och garage upp till lägenhetsplanet. Centralt läge nära Medborgarplatsen, Nytorget och 10 minuter promenad till Mariatorget. Intill fastigheten är Rosenlundsparken och Helgalunden och inom 10 minuter nås Årstaviken. Täta kommunikationer nära tunnelbana, pendeltåg och bussar.

  Lägenheten karaktäriseras av ett stort vardagsrum med fin parkett. Fina stora fönster längs hela lägenheten och ett vackert burspråk i köket. Gott om förvaring i välbevarande originalgarderober i hall, sovrum och kök. Fräscht badrum med golvvärme, kakel, klinker, dusch och tvättmaskin.

  • Generösa ytor i varje rum, stora fönster längs hela lägenheten och balkong.
  • Ett extra rum - Dela av vardagsrummet till två rum med ingång från hall och kök.
  • Gott om förvaring i originalgarderober.
  • Badrum med golvvärme, dusch och tvättmaskin.
  • Stabil äkta förening med låg avgift, hiss, god ekonomi och garage i huset.
  • Föreningen sänkte avgiften med 10% 2023.
  • Populärt område med täta och bra kommunikationer.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  Pris
  5 430 000 kr /Såld
  Adress
  Tjustgatan 5, 6tr
  Yta
  57 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 030 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med vardagsrum, kök och sovrum i fil mot Tjustgatan i ett högst och ljust läge. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt med ingång till lägenhetens alla rum samt badrum. I hallen finns avhängning för ytterkläder vid hatthylla och två originalgarderober.

    Balkong med kvällssol och plats för två stolar, ett bord och planteringsbord.

    Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med fina fönster och ett härligt ljusinsläpp. Här ryms en stor soffgrupp, matbord och övrigt möblemang.

    Kvalitetskök från Puustelli med bra arbetsytor och gott om förvaring. Här finns det plats för bord i vackert burspråk vid fönster. Den maskinella utrustningen består av en spishäll, fläkt, upphöjd ugn, micro, kyl/ frys samt diskmaskin.

    Sovrummet har originalgarderober och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Utgång till balkong.

    Badrummet upplevs fräscht och är utrustat med golvvärme, wc, dusch, handfat med kommod, spegelskåp och handdukstork. Här finns dusch och tvättmaskin som ingår i lägenhetsköpet.

    Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns hiss upp till lägenhetsplanet.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0364
    Lgh.nmr. LM
    1604
    Adress
    Tjustgatan 5, 6tr
    Postnummer
    118 27
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    57 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6
    Andelstal
    0,94432
   • Föreningen
    Namn
    Brf Mallen 9
    Byggår
    1967

    Allmän information

    Föreningen består av sammanlagt 95 st lägenheter på Tjustgatan 5, Åsögatan 100 och Västgötagatan 18. I föreningen är 90 lägenheter bostadsrätter och 5 st hyresrätter. Dessutom ingår några större lokaler som bl a hyrs ut till restaurang Indian Garden, Shurgard och DAAX frisersalong. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Tomten är Friköpt. Garage finns med 80 talet platser varav 10 st är med elbilsladdning samt ett 10 tal MC platser.

    Avgiften sänktes med 10% för 2023. Inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningen köpte fastigheten 2002 och äger marken. Till samtliga lägenheter hör källarförråd. Föreningen tillåter delat ägande, minsta andel 10%. Föreningen har en gästparkering som bokas på hemsidan. För gäster eller när man hyrbil. Mer info under Bokningssidan.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften. Ventilation: Frånluftsventilation och FTX.

    Renoveringar

    Föreningen följer en underhållsplan.
    1990 renoverades taket.
    2004-2005 utfördes OVK-besikting ventilationen.
    2004-2006 åtgärdades tvättstugor.
    2005-2011 utfördes stambyte i källarplan samt i garage.
    2006 renoverades fasaden på Västgötagatan-Åsögatan in mot gård. Värmeslingor installerades i taket.
    2006-2007 byttes radiatorventiler.
    2009 installerades nya energiglas-fönster.
    2011-2015 installerades ett antal säkerhetsdörrar.
    2012 byttes dagvattenledning och relining/byte utfördes gällande avloppsstam längst ner i garaget.
    2013 installerades Troaxburar i källarplan och fläktsystem byttes i samtliga hus.
    2014 renoverades entréer med port och nytt passersystem installerades. Nya värmeslingor tak.
    2015 renoverades tvättstugor och fasad Tjustgatan och samtliga balkonger.
    2016-2017 åtgärdades gårdens tätskikt.
    2017-2018 ommålades källarplanet och våningsplan.
    2018 bytt sopkarusell mot kärl.
    2021 renovering av garage målning av väggar och förslutning av betong.
    2021 nytt soprum med matavfallssortering.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en lummig och grön innergård med flera olika sittgrupper där man kan ta en fika, äta middag med vänner, ha studentmottagning, barnkalas etc. Finns också en gemensam Elgrill av märket Weber att låna om man skulle vilja grilla. Finns också cykelställ för att kunna ställa sina cyklar och med enkel access ut via Åsögatan 100. Cykelrum finns i garaget på plan -4 finns ett cykelrum. Finns en i källare på Tjustgatan 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Finns en i källar korridor Västgötagatan - Åsögatan 3 st tvättmaskiner, 2 st torksskåp, 1 torktumlare. Finns även en Akuttvättstuga ej bokningsbar med 1 liten tvättmaskin, torkskåp och torktumlare.

    TV/Internet

    Fastigheten har bredband och digital-TV indraget via Telia. Sedan den 1/5 2020 har föreningen gått över till kollektivt bredband 1000/1000 via Halebop och Tv basutbud via Telia. Föreningen står för kostnaden för bredbandet och basutbud TV. Önskar man fler kanaler så får man bekosta detta själv.

    Parkering

    Garaget är nyrenoverat 2021 och i samband har antalet laddplatser utökats till 10 st. Även övervakningskameror installerades i samband med renoveringen. Föreningen har ca 80 garageplatser för bil varav 10 st platser är för laddning av Elbil samt 8 st MC platser. För närvarande kö. Mantalsskrivna i föreningen har rabatterad garagehyra.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 27 jan 2016
    Energiprestanda
    125 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 030 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    270 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1313
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

    Nyckeltal Totala lån - 42 MKR. Boyta 7329kvm = 5731 kr/kvm Totala ytan (boyta + lokalyta) (7329+4391) 11 720kvm = 3584 kr/kvm

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!