I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Tjustgatan 5, 6tr

 • 57 kvm
 • 2
 • rum

  5 430 000 kr

  Såld

  Ljus tvåa i högt västerläge med kvällssol på balkongen och generösa ytor i varje rum. Välskött brf med låga avgifter och garage i huset. Hiss finns från både gata och garage upp till lägenhetsplanet. Centralt läge nära Medborgarplatsen, Nytorget och 10 minuter promenad till Mariatorget. Intill fastigheten är Rosenlundsparken och Helgalunden och inom 10 minuter nås Årstaviken. Täta kommunikationer nära tunnelbana, pendeltåg och bussar.

  Lägenheten karaktäriseras av ett stort vardagsrum med fin parkett. Fina stora fönster längs hela lägenheten och ett vackert burspråk i köket. Gott om förvaring i välbevarande originalgarderober i hall, sovrum och kök. Fräscht badrum med golvvärme, kakel, klinker, dusch och tvättmaskin.

  • Generösa ytor i varje rum, stora fönster längs hela lägenheten och balkong.
  • Ett extra rum - Dela av vardagsrummet till två rum med ingång från hall och kök.
  • Gott om förvaring i originalgarderober.
  • Badrum med golvvärme, dusch och tvättmaskin.
  • Stabil äkta förening med låg avgift, hiss, god ekonomi och garage i huset.
  • Föreningen sänkte avgiften med 10% 2023.
  • Populärt område med täta och bra kommunikationer.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  Pris
  5 430 000 kr /Såld
  Adress
  Tjustgatan 5, 6tr
  Yta
  57 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 030 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med vardagsrum, kök och sovrum i fil mot Tjustgatan i ett högst och ljust läge. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt med ingång till lägenhetens alla rum samt badrum. I hallen finns avhängning för ytterkläder vid hatthylla och två originalgarderober.

    Balkong med kvällssol och plats för två stolar, ett bord och planteringsbord.

    Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat med fina fönster och ett härligt ljusinsläpp. Här ryms en stor soffgrupp, matbord och övrigt möblemang.

    Kvalitetskök från Puustelli med bra arbetsytor och gott om förvaring. Här finns det plats för bord i vackert burspråk vid fönster. Den maskinella utrustningen består av en spishäll, fläkt, upphöjd ugn, micro, kyl/ frys samt diskmaskin.

    Sovrummet har originalgarderober och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Utgång till balkong.

    Badrummet upplevs fräscht och är utrustat med golvvärme, wc, dusch, handfat med kommod, spegelskåp och handdukstork. Här finns dusch och tvättmaskin som ingår i lägenhetsköpet.

    Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns hiss upp till lägenhetsplanet.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0364
    Lgh.nmr. LM
    1604
    Adress
    Tjustgatan 5, 6tr
    Postnummer
    118 27
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    57 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    6
    Andelstal
    0,94432
   • Föreningen
    Namn
    Brf Mallen 9
    Byggår
    1967

    Allmän information

    Föreningen består av sammanlagt 95 st lägenheter på Tjustgatan 5, Åsögatan 100 och Västgötagatan 18. I föreningen är 90 lägenheter bostadsrätter och 5 st hyresrätter. Dessutom ingår några större lokaler som bl a hyrs ut till restaurang Indian Garden, Shurgard och DAAX frisersalong. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Tomten är Friköpt. Garage finns med 80 talet platser varav 10 st är med elbilsladdning samt ett 10 tal MC platser.

    Avgiften sänktes med 10% för 2023. Inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningen köpte fastigheten 2002 och äger marken. Till samtliga lägenheter hör källarförråd. Föreningen tillåter delat ägande, minsta andel 10%. Föreningen har en gästparkering som bokas på hemsidan. För gäster eller när man hyrbil. Mer info under Bokningssidan.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften. Ventilation: Frånluftsventilation och FTX.

    Renoveringar

    Föreningen följer en underhållsplan.
    1990 renoverades taket.
    2004-2005 utfördes OVK-besikting ventilationen.
    2004-2006 åtgärdades tvättstugor.
    2005-2011 utfördes stambyte i källarplan samt i garage.
    2006 renoverades fasaden på Västgötagatan-Åsögatan in mot gård. Värmeslingor installerades i taket.
    2006-2007 byttes radiatorventiler.
    2009 installerades nya energiglas-fönster.
    2011-2015 installerades ett antal säkerhetsdörrar.
    2012 byttes dagvattenledning och relining/byte utfördes gällande avloppsstam längst ner i garaget.
    2013 installerades Troaxburar i källarplan och fläktsystem byttes i samtliga hus.
    2014 renoverades entréer med port och nytt passersystem installerades. Nya värmeslingor tak.
    2015 renoverades tvättstugor och fasad Tjustgatan och samtliga balkonger.
    2016-2017 åtgärdades gårdens tätskikt.
    2017-2018 ommålades källarplanet och våningsplan.
    2018 bytt sopkarusell mot kärl.
    2021 renovering av garage målning av väggar och förslutning av betong.
    2021 nytt soprum med matavfallssortering.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en lummig och grön innergård med flera olika sittgrupper där man kan ta en fika, äta middag med vänner, ha studentmottagning, barnkalas etc. Finns också en gemensam Elgrill av märket Weber att låna om man skulle vilja grilla. Finns också cykelställ för att kunna ställa sina cyklar och med enkel access ut via Åsögatan 100. Cykelrum finns i garaget på plan -4 finns ett cykelrum. Finns en i källare på Tjustgatan 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Finns en i källar korridor Västgötagatan - Åsögatan 3 st tvättmaskiner, 2 st torksskåp, 1 torktumlare. Finns även en Akuttvättstuga ej bokningsbar med 1 liten tvättmaskin, torkskåp och torktumlare.

    TV/Internet

    Fastigheten har bredband och digital-TV indraget via Telia. Sedan den 1/5 2020 har föreningen gått över till kollektivt bredband 1000/1000 via Halebop och Tv basutbud via Telia. Föreningen står för kostnaden för bredbandet och basutbud TV. Önskar man fler kanaler så får man bekosta detta själv.

    Parkering

    Garaget är nyrenoverat 2021 och i samband har antalet laddplatser utökats till 10 st. Även övervakningskameror installerades i samband med renoveringen. Föreningen har ca 80 garageplatser för bil varav 10 st platser är för laddning av Elbil samt 8 st MC platser. För närvarande kö. Mantalsskrivna i föreningen har rabatterad garagehyra.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 27 jan 2016
    Energiprestanda
    125 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 030 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    270 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1313
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

    Nyckeltal Totala lån - 42 MKR. Boyta 7329kvm = 5731 kr/kvm Totala ytan (boyta + lokalyta) (7329+4391) 11 720kvm = 3584 kr/kvm

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!