I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Mariatorget

Timmermansgatan 37

 • 32 kvm
 • 2
 • rum

  3 200 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna perfekta mini 2:a med minimal insyn, högst upp, fina ytskick på en lugn och mysig adress i hjärtat av Södermalm, Mariatorget. Lägenheten präglas av stora välplanerade rum, fint renoverat kök och helkaklat badrum. Här bor ni endast ett stenkast ifrån Swedenborgsgatan som under sommaren är gågata och präglas av massvis med restauranger, caféer, matvarubutiker. Närmaste T-bana är Mariatorget och pendeln är Södrastation som båda två endast ligger ett par minuter bort från bostaden. Varmt välkommen på visning!

  Pga Covid-19 kontakta mäklaren för en privatvisning.

  Bostadens unika läge:

  • Högst upp i byggnaden, våning 5
  • Samtliga fönster i västläge-eftermiddagssol & kvällssol
  • Sovrum & allrum är nästan helt insynsfria
  • T-bana (Mariatorget) & pendeltåget (Södrastation) endast 2-3 minuter bort

  Bostadens fördelar:

  • Perfekt ombyggd mini 2:a
  • Stort sovrum med plats för 1,40 meter säng och en stor garderob med skjutbara dörrar
  • Välplanerat och modernt kök (diskmaskin finns) med gott om förvaring samt med bänkskiva i marmor
  • Välplanerad social planlösning med plats för stort matbord, soffa med mera

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 200 000 kr SÅLD
  Adress
  Timmermansgatan 37
  Yta
  32 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 779 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Hall med parkettgolv och vita målade väggar. Plats för skoställ och avhängning för ytterkläder.

    • Kök
     Blåa köksluckor med fin bänkskiva i marmor. Köket har gott om förvaring genom underskåp och överskåp. Köket är utrustat med ugn, gasspis, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.

    • Allrum
     Allrum med gott om plats för soffa med soffbord och plats för ett större matbord för flera personer. Även möjlighet att ha skrivbord eller byrå för den som önskar. Härlig öppen planlösning till kök.

    • Sovrum
     Stort sovrum med plats för större säng (idag står det en 1,4 meter säng). Gott om förvaring genom garderober med skjutbara dörrar.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, handfat, WC och spegelskåp.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    01815
    Lgh.nmr. LM
    1504
    Adress
    Timmermansgatan 37
    Postnummer
    118 55
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Mariatorget
    Boarea
    32 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 5
    Andelstal
    0,0161740
    Andelstal insats
    1,61740%
    Andelstal avgift
    1,68324%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Stören 15
    Bildades
    2001
    Byggår
    1935
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Stören 15 är en äkta föreningen och bildades 2001 med 52 lägenheter varav två stycken är hyresrätter (dolt kapital). Föreningen har också 5 stycken lokaler som är uthyrda. Föreningen godkänner delat ägande där minsta ägarandel måste vara 10%. Trappstädning sköts av städfirma.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus på Timmermansgatan 37

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och frånluft

    Renoveringar

    • 2019 - Installation av fiber.
    • 2019 - Iordningställande av ett barnvagnsrum på plan 0.
    • 2018 - Totalrenovering av källaren, inkl renovering av tvättstuga, nybyggd WC samt nya förråd i källaren (Troax-förråd).
    • 2018 - Ny fjärrvärmecentral, inreglering av samtliga radiatorer.
    • 2018 - Ny elcentral och mätarskåp i källaren, indragning av tre-fas till samtliga lägenheter inklusive nya elskåp med snabbsäkringar.
    • 2017 - Utvändig målning och renovering av fönsterkarmar och bågar. Nytt energi- och bullerdämpande glas i inre bågen i samtliga lägenheter.
    • 2015 - Fasadrenovering av entréplan + byte till nya fönster i affärslokalerna.
    • 2015 - Dränering av innergården.
    • 2014 - OVK-besiktning, åtgärder av brister gjordes våren 2015.
    • 2013 - Besiktning av fastighetens tak vilket visade sig vara i gott skick samt lagning av fasadens puts.
    • 2013 - Stamspolning.
    • 2012 - Nya säkerhetsdörrar samt ommålning av trapphus.
    • 2004/2005 - Takrenovering.
    • 1988-1990 - Stambyte.

    Planerade renoveringar

    Föreningen kommer att sälja av vinden, vilket kommer att ge ett gott kapitaltillskott. Pga den kommande försäljningen av vinden har nya förråd byggts i källaren för att frigöra yta på vinden. När försäljningen av vinden kommer att ske är oklart. Pga av Covid-19 är det för tillfället lagt på is. Under det närmsta året planerar föreningen att putsa om fasaden.

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstuga med torktumlare och torkskåp, trevlig innergård, förråd och barnvagnsrum.

    TV/Internet

    Föreningen använder sig av ComHem som kabel-TV leverantör. Ett basutbud ingår i avgiften. Bredband går via Stockholms Stadsnät AB. Den obligatoriska kostnaden för bredband via fiber är 79 kr/månad och har lagts på avgiften till föreningen.

    Parkering

    För dig som är skriven på Södermalm finns möjlighet att köpa boendeparkering. Detta görs genom Stockholms stads trafikkontor.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 24 sep 2019
    Energiprestanda
    156 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 779 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    225 kr/månad
    Hemförsäkring
    205 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    79 kr/månad
    Gas
    222 kr/månad
    Summa driftskostnader
    731 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1182 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!