I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Tideliusgatan 33

 • 47 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 250 000 kr

  Välkommen till Tideliusgatan 33!

  Under 70.000 Kr/Kvm! Låg månadsavgift, bra läge! Ring för visning!

  I hjärtat av Södermalm erbjuds nu denna renoverade 1,5:a med unik planlösning.

  Lägenheten präglas av sina häftiga materialval, här blandas trä med sten och ljusa ytskikt vilket skapar en harmonisk och naturnära känsla. Stora fönsterpartier som täcker hela lägenhetens långsida ger ett generöst ljusinsläpp till hela boendet. Förutom i köket där det ligger stora ljusa klinkerplattor på golvet har lägenheten ett genomgående fint parkettgolv som gör sig snyggt mot dom ljusa väggarna. Den välkomnande hallen erbjuder mycket gott om förvaringsutrymme, här finns klädhängare direkt innanför dörren och ytterligare förvaringsmöjligheter ges i fyra stilrena garderober med överskåp som står på rad längst med hallens vänstra sida. På andra sidan hallen finns dörren till det läckert designade badrummet. Badrummet erbjuder även det gott om förvaringsutrymme i ett badrumsskåp med speglar ovan handfatet och i en snygg kommod i trä.

  Vidare in från hallen nås på höger sida det mycket elegant renoverade köket där inget lämnats åt slumpen. Massiva träskivor pryder disk- och köksbänk samt den praktiska mobila köksön som hjälper till att avgränsa köket från matplatsen i den annars öppna planlösningen. Ovanför bänkytorna sitter små vita kakelplattor på väggen, tillsammans med klinkergolvet blir köket väldigt enkelt att hålla rent och fräscht. Bra plats för förvaring i vita över- och underskåp, även den mobila köksön erbjuder förvaring i öppna hyllplan under bänkskivan och mellan kyl och frys står en trähylla med hyllplan där det finns underhängande metallkorgar. Allt har matchat på ett stilrent och genomtänkt sätt. Bortanför köksön finns en utmärkt plats för matbord intill den häftiga stenväggen som delvis avgränsar kök och matplats från vardagsrummet. På andra sidan stenväggen ligger vardagsrumsdelen med öppen planlösning mot köket. Rummet har plats för soffa, soffbord, tv-möbel och annat möblemang. Härifrån nås sovalkoven som har plats för säng, garderob eller byrå. På väggen mot alkoven finns ett parti av glas med struktur som släpper in naturligt ljus från vardagsrummet men inte går att se igenom.

  Läget är attraktivt med närhet till det mesta man kan någonsin kan önska. Fantastiska kommunikationer med pendeltåg, bussar och tunnelbana på en kort promenads avstånd. Grönområden, parker och Södermalms myllrande gatuliv med kaféer, restauranger, barer, gallerior och spännande småbutiker är bara några minuter bort. I huset finns garage för den bilburna.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 250 000 kr SÅLD!
  Adress
  Tideliusgatan 33
  Yta
  47 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  -1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 230 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (132 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     I hallen finns bra förvaring på klädhängare och i fyra garderober med överskåp i varm ljus kulör. Träparkett på golv och vitmålade väggar. Belysning från spotlights i tak.

    • Kök / Matplats
     Köket har bra plats för förvaring i över- och underskåp, öppna hyllplan under mobila köksöns (Köksön ingår ej i köpet) bänkskiva och i trähylla där det sitter hyllplan med underhängande metallkorgar. På väggen finns även vinställ och magnetlist för knivar. Maskinella utrustningen innefattar fullstor kyl och frys, spis med induktionshäll, ugn, köksfläkt i rostfritt och diskmaskin. Stora klinkerplattor på golvet i varm ljus kulör och vitmålade väggar. Belysning från spotlights ovan bänkytorna och i tak. Matplastdelen har träparkett på golv och vitmålade väggar, stenvägg avskiljer delvis mot vardagsrum i annars öppen planlösning. Även här finns belysning från spotlights i tak.

    • Vardagsrum
     Rummet har plats för soffa, soffbord, tv-möbel och annat möblemang som önskas. Träparkett på golv och vitmålade väggar, stenvägg avskiljer delvis mot matplats i annars öppen planlösning. Belysning från spotlights i tak.

    • Sovalkov
     Alkoven har plats för säng och garderob eller byrå. Träparkett på golv och vitmålade väggar. Belysning från spotlights och lampa i tak.

    • Badrum
     Här finns badkar med duschvägg i glas, en ordentlig dusch med dubbla munstycken, handdukstork, WC och stort handfat. Badrummet har gott om förvaringsutrymme i ett badrumsskåp med speglar ovan handfatet och i en kommod i trä. Ljustgolv och en fondvägg, på övriga väggar sitter vitt kakel. Belysning från badrumslampa i tak.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0100
    Adress
    Tideliusgatan 33
    Postnummer
    118 69
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    47 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    -1
    Andelstal
    0,35096 %
   • Föreningen
    Namn
    Brf Alnmåttet
    Bildades
    2001
    Byggår
    1967
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Huset Alnmåttet 1 ligger på Tideliusgatan 11-43 på Södermalm i Stockholm. Det byggdes under perioden 1967-1968. Svenska Bostäder var husets ägare innan det i september med tomträtt 2001 förvärvades av bostadsrättsföreningen Alnmåttet som är en äkta förening. Föreningen omfattar 168 lägenheter och några kommersiella lokaler.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme

    Renoveringar

    • 2019 Ett nytt system för återvinning av värmen ur lägenheternas frånluft installerades, vilket inkluderar en helt ny undercentral. För att uppfylla myndighetskrav installerades ett nytt ventilationssystem hos en av förskolorna. OVK utfördes i samtliga lägenheter och lokaler. Enligt krav från Myndig-heten för samhällsskydd och beredskap (MSB) besiktigades husets skyddsrum och brister åtgärdades.
    • 2018 Ett antal parkeringsplatser i föreningens garage utrustades med laddboxar för laddning av elbilar.
    • 2017 Nytt kollektivt avtal tecknades med Com Hem om kabel-TV.
    • 2016 Fasader och balkonger på husets gårdssida renoveras. Samtliga balkonger glasas in.
    • 2015 Fasader och balkonger på husets utsida renoveras. Garagets sprinkleranläggning renoveras. Vvs- anlägningarna i samtliga hyreslägenheter upprustas. Avloppstammarna spolas och besiktigas.
    • 2014 Alla fönster i huset byts ut, Gårdens lyktstolpar får LED-belysning.
    • 2013 Alla avloppsstammar besiktigas.
    • 2012 Entrégolven slipas. Kameraövervakning införs i garaget.
    • 2011 Båda tvättstugorna helrenoveras. Alla entrédörrar byts ut. Krypvinden tilläggsisoleras.
    • 2010 Taket läggs om. Samtliga trapphus målas.
     -2008 Föreningen bygger eget fibernät.
    • 2007 Samtliga hissar renoveras. Elektroniskt passersystem införs. Samtliga entrépartier kaklas om.
    • 2006 Tak i soprum och andra ouppvärmda utrymmen isoleras. Undercentralen renoveras.
    • 2005 Samtliga källarförråd byggs om.
    • 2004Tre lokaler görs om till bostadsrätter och en ny föreningslokal görs i ordning.
    • 2003 Ny energisnål belysning monteras i trapphus och källare.
    • 2001 Taket repareras.

    Övriga utrymmen

    Föreningens gemensamma utrymmen är tvättstuga, cykelförråd, barnvagsnrum, hobbyrum, pingisrum och föreningslokal.

    TV/Internet

    Bredband2 1000mbit ingår i avgiften likaså Kbel-TV via Comhem.

    Parkering

    I föreniningen finns det garage. Följande kostnad: MC-plats: 500 kr/månad, Öppen bilplats: 1300 kr/månad, Öppen elbilsplats: 1575 kr/månad, Extra lång öppen bilplats: (nr. 601-619) 1350 kr/månad, Inburad bilplats: 1400 kr/månad. Det finns biltvätt i garaget i form av högtryckstvätt.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 25 jun 2018
    Energiprestanda
    99 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 230 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    250 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1190
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!