I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mariatorget

Swedenborgsgatan 4A, 5tr

 • 46 kvm
 • 2
 • rum

  5 300 000 kr

  Såld

  På en av Stockholms populäraste gågator och högst upp i huset, finner du denna oslipade 2:a med bred kungsbalkong. Lägenheten vetter direkt ut mot Swedenborgsgatans ståtliga trädallé, med en hänförande utsikt över det ikoniska Mariatorget. Denna bostad har en genomgående och välplanerad planlösning med fönster i två väderstreck, vardagsrum med utgång till balkong, generöst sovrum, badrum och separat kök.

  Känslan av potential är påtaglig. Med små insatser kan denna pärla förvandlas till en av områdets mest eftertraktade tvåor. Läget kan inte beskrivas nog - här bor du med hiss-avstånd till det populära Haga-bageriet och tunnelbanestationen Mariatorget.

  Lägenhetens fördelar:

  • Generös balkong med lounge- middags- eller solbäddsläge.
  • Bra planlösning med fönster i två väderstreck.
  • Fräscht trapphus med hiss till lägenhetsplanet.
  • Stambytt badrum och kök med diskmaskin.
  • Populär lummig innergård för grillning och takterrass.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss på några minuters gångavstånd.
  Pris
  5 300 000 kr /Såld
  Adress
  Swedenborgsgatan 4A, 5tr
  Yta
  46 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 423 kr/månad (värme och vatten)
  Budgivning
  5 300 000 kr(Högsta bud)
  Visa budhistorik
  # Datum Bud
  2 29 nov 5 300 000 kr
  1 28 nov 5 200 000 kr
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1502
    Adress
    Swedenborgsgatan 4A, 5tr
    Postnummer
    118 48
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mariatorget
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 5
    Andelstal
    2,94749
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kastanjen SoHo
    Byggår
    1893

    Allmän information

    Brf Kastanjen SoHo är en äkta bostadsrättsförening som består av ett gathus beläget på Swedenborgsgatan 4 A och 4 B, och omfattar 38 lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt och nytt tomträttsavtal har tecknats under 2022 att gälla till 2032.

    Föreningens totala lån enligt årsredovisningen 2022 är totalt 10, 7 miljoner. Lån/kvm är 5 448 kr och nettoskulden är 316 341 kr.

    Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

    Renoveringar

    2020 Energideklaration, radonmätning, dränering av innergård, omorganisation av soprum.
    2019 Byggnation av balkonger mot innergård, injustering fjärrvärme.
    2018 Lagning tak.
    2014 Trapphusrenovering.
    2012 Fasadrenovering gatuplan.
    2011 Fasadrenovering gård.
    2011 Nya maskiner tvättstuga, renovering hissmaskin och ny hissgrind.
    2010 Stambyte.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga, möblerad takterrass samt innergård med sittytor och förvaring av cyklar.

    TV/Internet

    Föreningens leverantör av bredband och kabel-tv är Comhem. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 150 kr per månad.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 12 jan 2021
    Energiprestanda
    140 kWh/m2

    Kommentar

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 423 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    110 kr/månad
    Bredband
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    380 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1313 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Mitt i pulsen av Södermalm tronar Mariatorget, en plats som i tidernas lopp har sett skiftande skeenden av stadens historia. Tidigare ett mindre omnämnt hörn av staden, har Mariatorget idag blivit synonymt med kultur, liv och rörelse.

    Det som en gång kanske var ett enklare torg där stadsborna möttes för daglig handel, har idag förvandlats till en fusion av gammalt och nytt. Mariatorget andas historia med sina välskötta gamla byggnader, men samtidigt surrar det av modernitet i luften. Gå förbi torget en solig eftermiddag, och du kommer finna folk sitta längs dess kanter, njutande av solens strålar, eller i någon av de charmiga kaféerna som flankerar torget.

    Kvarteren runt Mariatorget berättar historier från olika epoker. Här blandas den gamla stadsbilden med moderna inslag, från boutique-butiker till gallerier och trendiga kaféer. Ett stenkast från torget hittar du smala gränder som leder till hemliga trädgårdar, och små butiker där hantverk och design står i fokus.

    Men det är kanske på kvällen som Mariatorget verkligen kommer till liv. Med sina populära barer och restauranger blir det en naturlig samlingsplats för de som söker god mat, dryck och trevligt sällskap. Här korsas vägar mellan gammal och ung, lokal och turist, i en skön samklang som definierar Söders själ.

    För många stockholmare representerar Mariatorget själva hjärtat av Södermalm. Det är en plats där historiens vingslag möter framtidens visioner, där varje gatsten har en historia att berätta, och där framtidens berättelser redan tar form.

    För den som verkligen vill förstå Södermalms själ, är ett besök till Mariatorget ett måste. Det är här, i denna sköna blandning av gammalt och nytt, som Södermalms hjärta verkligen slår.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!