I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mariatorget

Swedenborgsgatan 4A, 5tr

 • 46 kvm
 • 2
 • rum

  5 300 000 kr

  Såld

  På en av Stockholms populäraste gågator och högst upp i huset, finner du denna oslipade 2:a med bred kungsbalkong. Lägenheten vetter direkt ut mot Swedenborgsgatans ståtliga trädallé, med en hänförande utsikt över det ikoniska Mariatorget. Denna bostad har en genomgående och välplanerad planlösning med fönster i två väderstreck, vardagsrum med utgång till balkong, generöst sovrum, badrum och separat kök.

  Känslan av potential är påtaglig. Med små insatser kan denna pärla förvandlas till en av områdets mest eftertraktade tvåor. Läget kan inte beskrivas nog - här bor du med hiss-avstånd till det populära Haga-bageriet och tunnelbanestationen Mariatorget.

  Lägenhetens fördelar:

  • Generös balkong med lounge- middags- eller solbäddsläge.
  • Bra planlösning med fönster i två väderstreck.
  • Fräscht trapphus med hiss till lägenhetsplanet.
  • Stambytt badrum och kök med diskmaskin.
  • Populär lummig innergård för grillning och takterrass.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss på några minuters gångavstånd.
  Pris
  5 300 000 kr /Såld
  Adress
  Swedenborgsgatan 4A, 5tr
  Yta
  46 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 423 kr/månad (värme och vatten)
  Budgivning
  5 300 000 kr(Högsta bud)
  Visa budhistorik
  # Datum Bud
  2 29 nov 5 300 000 kr
  1 28 nov 5 200 000 kr
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  • Söndag 3 decKontakta mäklaren för visningstid
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (98 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till framgång. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1502
    Adress
    Swedenborgsgatan 4A, 5tr
    Postnummer
    118 48
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mariatorget
    Boarea
    46 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 5
    Andelstal
    2,94749
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kastanjen SoHo
    Byggår
    1893

    Allmän information

    Brf Kastanjen SoHo är en äkta bostadsrättsförening som består av ett gathus beläget på Swedenborgsgatan 4 A och 4 B, och omfattar 38 lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt och nytt tomträttsavtal har tecknats under 2022 att gälla till 2032.

    Föreningens totala lån enligt årsredovisningen 2022 är totalt 10, 7 miljoner. Lån/kvm är 5 448 kr och nettoskulden är 316 341 kr.

    Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

    Renoveringar

    2020 Energideklaration, radonmätning, dränering av innergård, omorganisation av soprum.
    2019 Byggnation av balkonger mot innergård, injustering fjärrvärme.
    2018 Lagning tak.
    2014 Trapphusrenovering.
    2012 Fasadrenovering gatuplan.
    2011 Fasadrenovering gård.
    2011 Nya maskiner tvättstuga, renovering hissmaskin och ny hissgrind.
    2010 Stambyte.

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga, möblerad takterrass samt innergård med sittytor och förvaring av cyklar.

    TV/Internet

    Föreningens leverantör av bredband och kabel-tv är Comhem. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 150 kr per månad.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 12 jan 2021
    Energiprestanda
    140 kWh/m2

    Kommentar

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 423 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    110 kr/månad
    Bredband
    150 kr/månad
    Summa driftskostnader
    380 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1313 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    525 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Mitt i pulsen av Södermalm tronar Mariatorget, en plats som i tidernas lopp har sett skiftande skeenden av stadens historia. Tidigare ett mindre omnämnt hörn av staden, har Mariatorget idag blivit synonymt med kultur, liv och rörelse.

    Det som en gång kanske var ett enklare torg där stadsborna möttes för daglig handel, har idag förvandlats till en fusion av gammalt och nytt. Mariatorget andas historia med sina välskötta gamla byggnader, men samtidigt surrar det av modernitet i luften. Gå förbi torget en solig eftermiddag, och du kommer finna folk sitta längs dess kanter, njutande av solens strålar, eller i någon av de charmiga kaféerna som flankerar torget.

    Kvarteren runt Mariatorget berättar historier från olika epoker. Här blandas den gamla stadsbilden med moderna inslag, från boutique-butiker till gallerier och trendiga kaféer. Ett stenkast från torget hittar du smala gränder som leder till hemliga trädgårdar, och små butiker där hantverk och design står i fokus.

    Men det är kanske på kvällen som Mariatorget verkligen kommer till liv. Med sina populära barer och restauranger blir det en naturlig samlingsplats för de som söker god mat, dryck och trevligt sällskap. Här korsas vägar mellan gammal och ung, lokal och turist, i en skön samklang som definierar Söders själ.

    För många stockholmare representerar Mariatorget själva hjärtat av Södermalm. Det är en plats där historiens vingslag möter framtidens visioner, där varje gatsten har en historia att berätta, och där framtidens berättelser redan tar form.

    För den som verkligen vill förstå Södermalms själ, är ett besök till Mariatorget ett måste. Det är här, i denna sköna blandning av gammalt och nytt, som Södermalms hjärta verkligen slår.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!