I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Mosebacke

Götgatan 25

 • 106 kvm
 • 4
 • rum

  12 650 000 kr

  Såld

  Vid Mosebacke och i ett gårdshus på Götgatsbacken finner ni denna fantastiska våning. I vacker fastighet från 1862, välkomnas du till en genomgående fyra med högt till tak, vackra golv, bevarade trädetaljer och underbara fönster - Ett steg in i lägenheten möts du av ett slående första intryck med sex fönster i fil mot Svartensgatan.

  Lägenheten karaktäriseras av ljus och rymd, en social planlösningen, fina snickerier och gott om förvaring i vardera rum. Entré, vardagsrum, kök och balkong ligger intill varandra. Det finns tre sovrum på varsin kant, två av dom bakom dubbeldörrar, alla tre med inbyggd klädförvaring. Det finns ett badrum och en extra toalett. Kort och gott: En perfekt planerad våning med det lilla extra på bästa adress!

  Lägenhetens fördelar:

  • Tidstypiska detaljer såsom högt till tak, vackra golv, fina trädetaljer och underbara fönster.
  • Rymligt vardagsrum med intilliggande kök och balkong.
  • Smart planerad med gott om förvaring i både plats- och inbyggda garderober. Ett förråd tillhör lägenheten.
  • Vacker fastighet från 1862 på populär adress.
  • Entréport finns både från Svatensgatan 1 och mitt på Götgatsbacken, på Götgatan 25.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • 2 minuter till Slussen med tunnelbana, bussar och båtar.

  Välkommen på visning!

  Pris
  12 650 000 kr /Såld
  Adress
  Götgatan 25
  Yta
  106 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  2 av 3
  Avgift
  3 264 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med vardagsrum, kök och balkong i en social planlösning i mitten av lägenheten, tre sovrum på varsin kant, ett badrum och en extra toalett. Hallen är luftig och välkomnade med inbyggda garderober och har ett fantastiskt ljusinsläpp, en försmak på lägenhetens storslagna skönhet.

    Skicket på lägenheten är bra. Samtliga snickerier är gråmålade, golven är välbehållna och både kök och badrum upplevs nyrenoverat. Från köket nås en balkong via dubbeldörrar i glas. Ett kök med fönster ovan diskhon, skafferi och förvaring i över- samt underskåp. Vacker bänkskiva och ett enhetligt stänkskydd ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Vattenkranen i köket har en så kallad Cooker med kokande vatten direkt ur kranen. Kranen.

    Vardagsrummet har två vackra fönster och blir i och med sin placering en central del i lägenheten. Ett fantastiskt rum som bäst upplevs på plats.

    Sovrummen är tre, ett större och två mindre, det ena med loft. Alla tre rummen har gott om förvaring i inbyggda garderober och är väldisponerade till ytan.

    Badrummet nås från den inre hallen, är rymligt, har badkar, kakel på väggarna och klinkers på golvet. Utrustat med wc, kommod, spegel, spotlights i taket och tvättmaskin. Vid entré finns en separat toalett med handfat.

    Till lägenheten hör ett förråd.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    12:61101
    Lgh.nmr. LM
    1201
    Adress
    Götgatan 25
    Postnummer
    116 46
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Mosebacke
    Boarea
    106 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    4
    Antal sovrum
    3
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2 av 3
    Andelstal
    11,282%
    Andelstal avgift
    11,072%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Fiskaren Större 1
    Byggår
    1862

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Fiskaren Större 1 förvärvade fastigheten 2014. Föreningen består idag av 11 lägenheter, varav 10 st upplåtes med bostadsrätt och 1 med hyresrätt . I föreningen finns även 2 kommersiella lokaler med hyresrätt. Nuvarande tomträttsavtal gäller tom 2021.

    Postadress
    Föreningens lägenheter har post och bokföringsadress Götgatan 25, 116 46, Stockholm.

    Ekonomi
    Brf Fiskaren Större 1 är en oäkta bostadsrättsförening med fina hyresintäkter. Vid upplåtelse till bostadsrätt av kvarvarande hyreslägenhet blir relationstalet 60,01%. Därmed blir föreningen äkta. Mer information i årsredovisning.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    Föreningen arbetar löpande med reparationer och underhåll av fastigheten. Nedan följer en enkel översikt över en del saker som har gjorts under åren. Detta är taget från årsredovisningarna där mer information finns.

    2019 - Trapphus, ny port mot Götgatan, Nya termostater och injustering av värmesystem.
    2018 - Nya säkerhetsdörrar, OVK besiktning.
    2017 - Gården renoverades.
    2017 - Fönster och fasadrenovering.
    2015 - Stamspolning

    Planerade renoveringar

    Inga större renoveringar planerade.

    Övriga utrymmen

    Gemensam gård renoverad 2017 med ny gasgrill från Weber och flera sittavdelningar. Gården nås från Götgatan 25 och Svartensgatan 1. På gården finns tvättstuga, miljörum och cykel- samt barnvagnsrum.

    TV/Internet

    För medlemmar ingår bredband/tv i avgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 22 jun 2011
    Energiprestanda
    125 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 264 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad
    Summa driftskostnader
    550 kr/månad

    Utdelningsbeloppet för 2018 var för lägenheten 46 792 kr.

    Överlåtelseavgift
    2,5%
    Pantsättningsavgift
    1%

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!