I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Lilla Essingen

Strålgatan 8, 4tr

 • 35 kvm
 • 2
 • rum

  3 195 000 kr

  Välkommen till Strålgatan 8, VÅN 4!

  3.195.000 Accepterat pris! Välplanerad två:a belägen 4 trappor högt upp i huset med minimal insyn & balkong med sjöutsikt!

  Bostaden kombinerar allt man kan önska av ett modernt boende med varsamt bevarade tidsenliga interiörsdetaljer såsom stora fönsterpartier med spanjoletter och vackra fönsterbrädor, bjuder på all den charm och originalkaraktär man kan förvänta sig av ett boende uppfört i det stilmässiga funktionalism. Med ett fantastiskt läge och underbar utsikt över takåsar är detta verkligen ett boende utöver det vanliga avseende såväl form som funktion. Bostaden är dessutom belägen i en lugn och avskild del på Lilla Essingen. Balkongerna på Strålgatan vetter mot Söder, med Essingeleden i ryggen ett par kvarter bort.

  Tidigare var ön både känd som Hessingen och Äsingen, och kanske är det en tillhörighet som lilla syskon till Åsön (Södermalms tidigare namn) som åsyftas, trots att man alltid legat närmast Kungsholmen geografiskt. Idag är ön mer känd som ”Lilla Nice” på grund av sina vackra strandpromenader som omger ön eller ”Lillan” efter grannen Stora Essingen. Lilla Essingen var tidigare, innan urbaniseringen och industrialiseringen tog fart i stan, en populär sommardestination för stockholmarna. Här fanns pampiga sommarhus och mycket grönska, innan företag som Electrolux och Primus uppförde sina numera K-märkta fastigheter på ön för att tillverka bland annat lampor och dammsugare. Vi tror att de flesta Essingebor är väldigt nöjda med dagens kombination av de två epokerna, nämligen nationalromantiska fabriksfastigheter och en satsning på naturnära boende. Givetvis ryms oerhört mycket mer på Lilla Essingen idag, trots den lilla ytan! Moderna och hållbara lägenheter, lyxiga restauranger och pittoreska butiker samsas på ön som idag har väldigt bra förbindelser med Kungsholmen och övriga innerstan. De naturliga sjöbarriärerna till resten av världen skapar en mysig, särpräglad miljö på ön, och det är helt uppenbart att livet på Lilla Essingen skiljer sig från övriga innerstan, och förmodligen därför är det som ön har blivit så populär. Man kan helt enkelt få det bästa av två olika världar!

  Lägenhetens fördelar:

  • Perfekt mini-tvåa på ett attraktiv läge mitt på Lilla Essingen
  • Balkong
  • Sjöutsikt mot Mälaren
  • Helkaklat badrum
  • Plats för större säng i sovrum

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 195 000 kr SÅLD!
  Adress
  Strålgatan 8, 4tr
  Yta
  35 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 805 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnade hall med grått klinkergolv och vita målade väggar. Här finns god förvaring i form av garderober och krokar. Direkt från hallen kommer du in i köket som har ljust parkettgolv med vita köksluckor. Här har ni gott om förvaring genom underskåp och överskåp. Köket är utrustat med häll, ugn, micro, kyl/frys och diskmaskin. Vardagsrummet har ljust parkettgolv och vit/gröna målade väggar. Plats för stor soffa med tillhörande soffbord samt för större matbord för flera personer. Här ligger också utgången till balkongen med en härlig utsikt. Från sovrummet har ni också utsikt men även plats för en större säng med sängbord samt extra garderob för den som önskar. Badrummet är helkaklat med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med badrumsskåp, dusch, handfat och WC.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1406
    Lgh.nmr. LM
    1406
    Adress
    Strålgatan 8, 4tr
    Postnummer
    112 63
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen-Lilla Essingen
    Boarea
    35 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4
    Andelstal
    1,67790%
    Andelstal avgift
    1,74%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Strålgatan
    Bildades
    2011
    Byggår
    1939
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Strålgatan består av 49 lägenheter varav 47 är bostadsrätter och två stycken är hyresrätter fördelade på sju våningsplan. Föreningen har en lokal och anses som en äkta förening samt äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Persson & Bergström förvaltning AB.

    Byggnaden

    Flerbostadshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    • 1997: Renoveringar av fasad, balkonger, fönster och tvättstuga.
    • 2013-2014: Relining i kök och badrum.
    • 2014: Stambyte i källaren.
    • 2017: Fiberinstallation. Nya stamledningar till 3-fas till alla lägenheter.
    • 2018: Installation av ny hiss.
    • 2017-2019: Om- och tillbyggnad av fastigheten vilket kortfattat omfattat nybyggnad av 3 lägenheter på vindsplan, nybyggnad av 3 st lägenheter på bottenplan, delning av större lägenhet om ca 140 kvm till 3 st mindre lägenheter på plan 6, samt ombyggnad av bottenplan med b.la. inredning av lägenhetsförråd och omdisponering av tvättstuga/cykelrum.
    • 2019: Underhållsspolning avloppssystem.
    • 2021-2022: Fönsterbyte.

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstuga och förråd beläget i källaren.

    TV/Internet

    Comhem för TV.

    Parkering

    Föreningen har en garageplats. I övrigt gäller boendeparkering från Stockholms stad för 1100kr/mån.

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 24 jan 2021
    Energiprestanda
    132 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 805 kr/månad
    Beskrivning mån.avg.

    Värme och vatten

    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Gas
    220 kr/månad
    Summa driftskostnader
    520 kr/månad

    Lägenhetens nettoskuld 265 511 Kr

    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1691 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!