I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen - Lilla Essingen

Strålgatan 19, 4 tr

 • 33 kvm
 • 2
 • rum

  3 200 000 kr

  Såld

  Perfekt planerad 2:a högst upp i huset med 6 m² balkong på Lilla Essingen! Ljus och yteffektiv lägenhet i lugnt läge på återvändsgata med fönster och balkong i västerläge med kvällssol. Fastigheten har en gemensam takterrass med milsvid utsikt över Mälarens vatten och Lilla Essingens grönska och badplatser. Hiss finns.

  Det höga läget med stora fönster skapar ljus och rymd till de sociala ytorna. Här finns plats för matbord och soffa, både inne som ute. En perfekt sällskapsyta med lummig känsla bakom trädtopp och utsikt över takåsar.

  Vitt, grått och grön möter vita snickerier och ljusa askgolv i alla rum. Kök med gråa köksluckor och diskmaskin. Samtliga vitvaror är integrerade. Sovrum med plats för dubbelsäng. Badrummet stambytt 2003 och har tvättmaskin. Två stora garderober i hallen. Förråd på vinden.

  Lägenheten är belägen på en vacker del av Lilla Essingen med närhet till promenadstråk längs vattnet, Luxparken och områdets badplatser. 5 minuter från porten är brofästet mot Kungsholmen med mataffär, restaurang, bussförbindelser pendelbåt.

  Lägenhetens fördelar:

  • Stor möblerbar balkong (6 m²) i högt och ljust västerläge.
  • Rymligt vardagsrum. Platsbyggd matplats med underliggande förvaring.
  • Lugnt och avskilt läge på återvändsgata. Nära buss och pendelbåt.
  • Smart planerad med två stora originalgarderober i hall med överskåp.
  • Genomgående fina ytskikt och ljusa golv i alla rum.
  • Fräsch stambytt badrum 2003. Tvättmaskin finns.
  • Vacker fastighet från 1938 på populär adress. Hiss finns.
  • Flera restauranger, caféer och badplatser inom gångavstånd.

  Välkommen på visning!

  Pris
  3 200 000 kr /Såld
  Adress
  Strålgatan 19, 4 tr
  Yta
  33 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4 av 4
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 984 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med stort vardagsrum med plats för soffa, tv-möbel, matplats (uppdukat för 6 personer på bilden) och utgång till balkong. Köket är stambytt 2003 och utrustat med integrerad kyl/frys, ugn, spis, fläkt. Förvaring i högskåp och underskåp bakom gråa köksluckor. Bänkskivan är vit och ger en stilren känsla mot vitt kakel. Sovrum med fönster och plats för dubbelsäng (140 på bild), sängbord och extra byrå. I hallen finns det förvaring i två inbyggda garderober. Badrum stambytt 2003 med dusch, spegelskåp, handfat, kommod, handdukstork och tvättmaskin.

    • Till lägenheten hör ett vindsförråd. En trappa från lägenheten.
    • Möblerad takterrass en trappa upp från lägenheten.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00039
    Lgh.nmr. LM
    1401
    Adress
    Strålgatan 19, 4 tr
    Postnummer
    112 63
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen - Lilla Essingen
    Boarea
    33 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4 av 4
    Andelstal
    0,0182510
   • Föreningen
    Namn
    Brf Luxlampan 9
    Byggår
    1938

    Allmän information

    Brf Luxlampan 9. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 46 lägenheter varav ca 1 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 2003 (äger marken). Besök gärna föreningens hemsida för mer information, http://luxlampan9.bostadsratterna.se/

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    2003 byttes el-stigare och V/A stammar.
    2004 renoverades fönster, trapphus och tvättstuga målades samt nya maskiner i tvättstugan. Takterrassen ställdes i ordning.
    2008 renoverades balkonger, fasaden putsades och taket lades om.
    2010 byttes belysning i trapphus och nya mattor installerades.
    2012 lades nytt golv på takterrassen.
    2013 renoverades takterrassen och taket.
    2013-2014 målades fönster.
    2014 byttes ytterdörrar till allmänna utrymmen och hyreslägenhet.
    2015 renoverades cykelrum och port på Luxgatan 22.
    2016 spolades avloppsstammarna och el renoverades i källare och vindskontor.
    2019 renoverades hissen.

    Övriga utrymmen

    I källaren finns en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. Det finns också tillgång till ett cykelrum samt en gemensam takterrass med utemöbler och grill.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till kabel-TV och internet via Com Hem

    Parkering

    I föreningen finns 3 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 800 kr/månad, i dagsläget är det kö till platserna. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se

    Energideklaration

    Utfördes
    Söndag 4 nov 2018
    Energiprestanda
    199 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 984 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 183 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Liten Essing men stor Essens skulle nog de charmigt patriotiska lokalborna säga om denna ö i innerstans ytterkant, vars namn annars är lite utav ett mysterium. Tidigare var ön både känd som Hessingen och Äsingen, och kanske är det en tillhörighet som lilla syskon till Åsön (Södermalms tidigare namn) som åsyftas, trots att man alltid legat närmast Kungsholmen geografiskt. Idag är ön mer känd som ”Lilla Nice” på grund av sina vackra strandpromenader som omger ön eller ”Lillan” efter grannen Stora Essingen. Lilla Essingen var tidigare, innan urbaniseringen och industrialiseringen tog fart i stan, en populär sommardestination för stockholmarna. Här fanns pampiga sommarhus och mycket grönska, innan företag som Electrolux och Primus uppförde sina numera K-märkta fastigheter på ön för att tillverka bland annat lampor och dammsugare. Vi tror att de flesta Essingebor är väldigt nöjda med dagens kombination av de två epokerna, nämligen nationalromantiska fabriksfastigheter och en satsning på naturnära boende. Givetvis ryms oerhört mycket mer på Lilla Essingen idag, trots den lilla ytan! Moderna och hållbara lägenheter, lyxiga restauranger och pittoreska butiker samsas på ön som idag har väldigt bra förbindelser med Kungsholmen och övriga innerstan. De naturliga sjöbarriärerna till resten av världen skapar en mysig, särpräglad miljö på ön, och det är helt uppenbart att livet på Lilla Essingen skiljer sig från övriga innerstan, och förmodligen därför är det som ön har blivit så populär. Man kan helt enkelt få det bästa av två olika världar!

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!