I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Gustavsberg - Värmdö

Stig Lindbergs gata 15

 • 25 kvm
 • 1
 • rum

  1 695 000 kr

  Välkommen till Stig Lindbergs gata 15!

  Accepteratpris 1.695.000 Kr I det attraktiva området Porslinsfabriken i Gustavsberg finns nu chansen att förvärva denna stilsäkra och väldisponerade bostad i modern industridesign med loft och egen uteplats. Bostaden erbjuder även vardagsrum och kök i öppen planlösning med imponerande takhöjd, en rymlig hall och ett fräscht helkaklat badrum.

  Efter att ha klivit in genom den läckra röda ytterdörren möts man av stora gråa stenplattor som pryder golvet i den i övrigt ljusa hallen. Här finns gott om plats för förvaring i flera praktiskt placerade garderober. Från hallen nås badrummet där det finns en kombinerad tvätt- och torktumlare, här har väggarna beklätts med vitt kakel som på ett sobert sätt matchats med grått klinkergolv. Vidare in möts man av ett fantastiskt ljusflöde från ett stort fönster och den helglasade fönsterdörren mot uteplatsen i andra sidan av rummet. Det fina ljusinsläppet, den generösa takhöjden och den öppna planlösningen lever i symbios och skapar ett mycket harmoniskt hem med bra sällskapsytor. Genomgående ljusa ytskikt och vackert parkettgolv förstärker harmonin ytterligare, det här är ett mysigt och hemtrevligt boende där det är enkelt att bli hemmastadd. Längst med rummets ena sida finner man det stilrena köket som är fullutrustat med moderna vitvaror i rostfritt stål. Köket går i vitt och grått vilket känns igen från både hall och badrum vilket ger boendet en enhetlig känsla. Vardagsrummet är ljus och luftigt och rymmer både soffa, soffbord och matbord. Härifrån når man loftet genom att ta sig upp för metalltrappan som har en häftig industridesign. Loftet som ligger ovanför hallen och badrummet används med fördel som sovplats då det rymmer både säng och förvaringsmöbel. Från vardagsrummet nås även den trädäckade uteplatsen där man kan njuta av solen och koppla under årets varmare årstider.

  I porslinskvarteren bor du mitt i ett kulturhistoriskt arv med design och modern funktion i fokus. Gustavsberg kännetecknas av närheten till natur, hav och skog och samtidigt finns storstadspuls i Stockholm city endast en 30 minuter busstur bort, även nattetid! Här finns promenadvänliga naturområden och grönskande parker för både sportaktiviteter som avkoppling. Ta en kaffe på någon av de mysiga uteserveringarna längs hamnen, upptäck nya smultronställen i skärgården eller njut av en härlig golfrunda. Behövs ett större köpcentrum så finns Värmdö Marknad, Värmdö Köpcentrum och Nacka forum en bil - eller busstur bort.

  Brf Fabrikshuset har en stor gemensam takterrass med en allmän del och en del som går att boka privat. Här ifrån bjuds det på en härlig utsikt över Gustavsberg och hamnområdet. Föreningen har gemensamt förråd för barnvagnar och cyklar. I källarplan finns en stor tvättstuga med tvättmaskiner varav en för grovtvätt, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även separata förråd som tillhör varje lägenhet. Föreningen har ett garage med över 500 platser som delas med en annan förening. Infarter finns via Wilhelm Kåges gata och två via Stig Lindbergs gata (13B + 23).

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  1 695 000 kr Accepterat pris
  Adress
  Stig Lindbergs gata 15
  Yta
  25 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  Entréplan
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 900 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (125 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Inbjudande hall med gråa stora klinkerplattor på golvet och vitmålade väggar. Goda förvaringsmöjligheter ges i två stora garderober. Belysning från spotlights i taket.

    • Badrum
     Helkaklat med vitt kakel på väggen och ljusgrå klinker på golvet. Badrummet har dusch med dubbla munstycken, duschvägg i glas, handukstork, WC, handfat med kommod, spegel och badrumsskåp, här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

    • Kök
     Köket erbjuder gott om förvaringsutrymme i överskåp med vita luckor och underskåp med ljusgrå luckor. Ovan den svarta köksbänken i sten som erbjuder bra arbetsytor sitter vitt kakel. Köket är maskinellt fullutrustat med integrerade rostfria vitvaror, här finns kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, varmluftsugn, induktionshäll och spisfläkt. Intill köket finns även ett städskåp placerat.

    • Vardagsrum
     Ljust och luftigt vardagsrum med mycket generös takhöjd. Här ryms alla bekvämligheter så som soffa, soffbord, matbord för 3-4 personer och även övrigt möblemang. Ett härligt ljusinsläpp ges till hela boendet från det stora fönstret och den helglasade fönsterdörren. Från vardagsrummet nås såväl loftet som uteplatsen. Rummet har vitmålade väggar och fin ekparkett på golvet.

    • Loft
     Mysigt utrymme där industrikänslan är påtagligt med synliga metallrör som går längst med dem vitmålade väggarna. Här finns plats för såväl säng som förvaringsmöbel vilket gör loftet till en utmärkt sovplats. Det medför att ytorna nedanför uteslutande kan användas som sociala ytor. Längst med loftets öppna del sitter ett svart metallskyddsräcke.

    • Uteplats
     Möblerbar trädäckad uteplats som varma dagar kan användas som en förlängning av boendet. Här finns plats för både utemöbler och växter så man kan skapa sig en egen lummig oas där man under soliga dagar kan koppla av och bara njuta.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    F-1007
    Adress
    Stig Lindbergs gata 15
    Postnummer
    134 52
    Postort
    Gustavsberg
    Område
    Värmdö
    Boarea
    25 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Trappor
    Entréplan
    Andelstal
    0.20362 %
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Fabrikshuset
    Bildades
    2019
    Byggår
    2019 (1937)
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Fabrikshuset är en äkta förening som består av 250 bostadsrätter och 3 stycken lokaler. Fabrikshuset uppfördes år 1939 för att rymma tillverkningen av sanitetsporslin. Byggnaden ritades av den kände arkitekten Olof Thunström. På föreningens hemsida https://www.fabrikshuset.se finns mer information.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Frånluft med värmeåtervinning

    Renoveringar

    • Inga större har skett med tanke på byggåret.

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det cykelförråd, tvättstuga, barnvagnsrum, takterass och lokal vid takterrass som går att hyra. Förråd till bostaden ingår

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till IP-Onlys öppna nät där ni väljer och beställer tjänster för bredband, TV och telefoni.

    Parkering

    Föreningen har 532 p-platser som delas med en annan förening. Kostnaden är 936 kr/månad för bil och 479 kr/månad för MC och hyran höjs årligen med 2%. Infarter finns via Wilhelm Kåges gata och två via Stig Lindbergs gata (13B + 23).

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 1 sep 2020
    Energiprestanda
    61 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 900 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1680 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    720 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!