I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Kungsholmen-Essingeöarna

Stenkullavägen 54

 • 35 kvm
 • 2
 • rum

  2 775 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till en perfekt mini 2:a högst upp i huset, smakfullt renoverad med fina detaljer och balkong i härligt västläge! Den välplanerade planlösningen skapar ett rymligt sovrum med plats för stor säng, vardagsrum med matbord och soffa, TV-bord samt ett stort kök med en rejäl förvaring och bra yta för matlagning. Lägenheten är utrustad med fint genomgående golv, stort innerfönster som skapar ett ljus samt en härlig atmosfär i hela bostaden. Badrummet är stambytt med tvättmaskin.

  Här bor ni med unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ni hittar matbutik, café, resturang och gym endast ett stenkast ifrån. Missa inte chansen, varmt välkomna!

  Lägenhetens fördelar:

  • Högst upp i fastigheten
  • Balkong i västläge-dag och eftermiddagssol
  • Perfekt totalrenoverad 2:a
  • Fint ljusinsläpp i hela bostaden
  • Fint renoverat kök med god förvaring
  • Stambytt badrum med tvättmaskin
  • Stort förråd som tillhör lägenheten

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 775 000 kr SÅLD
  Adress
  Stenkullavägen 54
  Yta
  35 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Avgift
  1 464 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenhetens disponeras enligt följande:

    • Hall
     Hall med god förvaring genom 3 stycken inbyggda garderober med överskåp.

    • Vardagsrum & kök
     Härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där en fin barskiva/köksö avskiljer rummen. Vardagsrummet har plats för stort matbord, soffa med tillhörande soffbord och TV-byrå. Det finns också ytterligare plats för att ha en byrå eller skåp för den som önskar. Köket är stort och har god förvaring genom underskåp och överskåp. Fint innerfönster mot sovrummet ger köket härligt ljus. Sittplatser vid köksön finns och fungerar som en bra yta för matlagning och matplats. Köket är utrustad med induktionshäll, fläkt, ugn, integrerad kyl/frys och integrerad diskmaskin.

    • Badrum
     Helkaklat stambytt (2015) badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat, dusch, element och tvättmaskin.

    • Balkong
     Härlig balkong med plats för bord och stolar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    034
    Lgh.nmr. LM
    1204
    Adress
    Stenkullavägen 54
    Postnummer
    112 65
    Postort
    Stockholm
    Område
    Kungsholmen-Essingeöarna
    Boarea
    35 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Trappor
    3
    Andelstal
    3,82000%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Stenkulla 54
    Byggår
    1940
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Stenkulla 54 är en äkta bostadsrättsförening och det finns 22 lägenheter varav 1 upplåtes med hyresrätt.Det finns även 3 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 2001 och äger marken.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag

    Renoveringar

    • 1996-1997 renoverades fasaden och trapphuset målades
    • 2006 byttes fönster med isolerglas på insidan
    • 2013 byttes taket och OVK-besiktning av ventilationen utfördes
    • 2015 byttes V/A-stammar i kök och bad. Samtliga badrum renoverades samtidigt. Föreningen bytte även el-stigare
    • 2019 renovering av fönster och balkong

    Övriga utrymmen

    Tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykel- och barnvagnsförvaring finns i källaren. Medlemmarna ansvarar för trappstädning enligt rullande schema. Föreningen anordnar höst- och vårstädning.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 14 maj 2019
    Energiprestanda
    139 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 464 kr/månad (värme och vatten)
    Avgiftsändringar

    Hyreshöjning från 1 juni med 10% för att föreningen precis renoverat balkonger och fasad, målat fönster utvändigt.

    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk avgift för Kabel-TV
    88 kr/månad
    Summa driftskostnader
    338 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Munkholmen, som denna fascinerande del av Stockholm tidigare hette, är kanske den stadsdel som utvecklas snabbast i innerstan just nu. Efter att ha varit munkarnas hemvist på medeltiden och ett relativt lugnt och glesbefolkat område under kommande århundrande skulle denna ö under industrialiseringen av Stockholm på 1800- och 1900-talet förvandlas till ett myller av människor och maskiner, som vi ser spår av än idag. Det behövdes många arbetare till öns alla fabriker som inhystes med familjer i små bostäder, vilket är den främsta anledningen till att det idag finns så pass gott om 1- och 2-rumslägenheter på Kungsholmen. Givetvis befolkas dessa idag av nyinflyttade singelhushåll och barnfria par, snarare än fabriksfamiljer. Faktum är att Stockholm ligger i topp i världen gällande antal singlar, då 50% av alla som bor i Stockholm beräknas vara singlar. På Kungsholmen är detta kanske mer synligt än i andra delar av staden. Fabriksskorstenarna och deras bolmande rök är idag ersatta av en pulserande kommers omgiven av stans finaste strandpromenader. Här samsas klassiska Vinjas ost & chark om utrymmet med livfulla barer som Lemon och Seven, och Rålambshovsparkens alla aktivitetsområden & flanörer betraktas med lätthet från Boulebarens- och Mälarpaviljongens terasser, vars gäster tagit en paus från vardagen på dessa populära ställen. Det gamla Kungsholmen finns dock fortfarande kvar på sina ställen och arkitekturen är på många håll internationellt uppmärksammad, där kronan på verket givetvis är Ragnar Österbergs Stadshus från 1923.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!