I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Nytorget

Södermannagatan 50

 • 37 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 900 000 kr

  SÅLD!

  Denna fantastiskt mysiga och välplanerade lägenhet i en sekelskiftesfastighet från 1912 högt upp i huset utstrålar en omedelbar charm och karaktär. Genom två djupa fönster strömmar ljuset in och skapar en härlig atmosfär som förstärks av den äldre charmen med vackert ljuspigmenterat trägolv, fina fönsternischer, bevarat skafferi och högt i tak. Stilrena materialval smälter samman med den äldre estetiken, vilket ger bostaden en unik och tidlös karaktär.

  Det rymliga sovrummet utmärker sig med plats för en dubbelsäng och ett skrivbord, vilket ger möjlighet till en avskild arbetsplats. Dessutom finns en praktiskt placerad mindre klädkammare. Köket är stort med god bänkyta för matlagning och i anslutning finner ni vardagsrum med plats för matbord och soffa. Badrummet är helkaklat och den separata toaletten bidrar till bekvämligheten i vardagen. Lägenheten imponerar med sin yteffektivitet. Förutom den charmiga bostaden får man även förmånen att bo i en vacker sekelskiftesfastighet på en populär adress. Föreningen är stabil med låg belåningsgrad och intäkter från lokaler. Flera större renoveringar genomförda. Dessutom har föreningen en eftertraktad takterrass som boende kan njuta av.

  Läget på populära Södermalm gör detta till ett perfekt hem, med närhet till både naturskön omgivning och stadspuls. Trots det lugna läget är det bara några minuters promenad till Nytorget, känt för sina spännande restauranger, butiker och mysiga kaféer. För den som uppskattar naturen finns Årstaviken och dess omgivningar, perfekt för promenader och löprundor. Omgivningen pryds av grönskande parker som Stora Blecktornsparken, Lilla Blecktornsparken och Vita Bergsparken.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 900 000 kr SÅLD!
  Adress
  Södermannagatan 50
  Yta
  37 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  3 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 298 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0017
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Södermannagatan 50
    Postnummer
    116 65
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Nytorget
    Boarea
    37 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3 av 5
    Andelstal insats
    3,25333
    Andelstal avgift
    0,0325333
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    141 278 kr
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Södermalm
    Bildades
    1996
    Byggår
    1912
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Södermalm i Stockholm är en äkta förening som består av ett flerbostadshus med adresserna Södermannagatan 50 och 50 A och omfattar 30 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

    Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 909 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 5.2 MSEK. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler. Från årsredovisningen 2022.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 2021 Hissrenovering
    • 2020 Stamspolning ​
    • 2019 Fasadrenovering mot gatan
    • 2018 Ny porttelefon installerades
    • 2017 Nytt tak över entrén till gårdshuset, snöräcken på övriga tak monterades
    • 2016 Byte relining av horisontalstammar i källaren, översyn och mindre arbeten på fasaden
    • 2015 Fönsterrenovering
    • 2011 Renovering av trapphus, iordningsställande av innergård
    • 2001 Inspektion och ommålning av tak
    • 1998 Fjärrvärme installerades
    • 1982 Fasaden renoverades
    • 1983-1985 Stambytte

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstuga, innergård med sittplatser och planteringar och cykelställ under tak. Det finns också en härlig takterrass med grill och pentry som går att boka. Till lägenheten ingår det ett källarförråd på cirka 6 kvm.

    TV/Internet

    Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv vars grundutbud ingår i avgiften, bredband via OWN-IT (fiber) med gruppavtal 115:-/månad 1000/1000 Mbit/s.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 23 apr 2019
    Energiprestanda
    134 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 298 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Hemförsäkring
    150 kr/månad
    Obligatorisk kostnad bredband/tv
    114 kr/månad
    Summa driftskostnader
    414 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1433 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    573 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!