I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Nytorget

Södermannagatan 50

 • 89 kvm
 • 4
 • rum

  11 525 000 kr

  SÅLD!

  Vacker etagelägenhet med en perfekt planlösning & med balkong mot lugn innergård i en sekelskiftes fastighet anno 1912. Nu finns Södermannagatan 50 till salu!

  Bostaden karakteriseras av flera detaljer så som stuckatur, bevarat tegel, höga golvlister & vackra golv. Den platsbyggda spiraltrappan är förutom yteffektiv också väldigt snygg. Bostaden är välplanerad, rummen är luftiga och lätta att disponera samt erbjuder stora sociala ytor. På våning 1 ligger kök & vardagsrum i öppen planlösning och två djupa fönster tillsammans med den höga takhöjden binder ihop det sociala rummet och skapar rikligt med ljus & atmosfär. Våning 2 finns det 3 stycken sovrum, en stor klädkammare och ett stort badrum. Här ligger också balkongen som öppnas med glasade dubbeldörrar. Egen ingång finns till båda våningsplanen.

  Harven 40 på Södermannagatan 50 är ett av de äldre husen i kvarteret Harven och uppfördes 1911–1912. Föreningen har god ekonomi med en blygsam belåningsgrad på 2844 kr/kvm, man äger marken och har goda intäkter från tre lokaler. Här bor man i hjärtat av Sofo mitt på Södermalm med närhet till allt. Omkring Nytorget hittar man flertalet trendiga restauranger och caféer, matbutiker och klädaffärer. En kort promenad bort kan man njuta av grönskan i Vitabergsparken eller det vackra promenadstråket längst med Hammarby Sjö. God kommunikation med buss och tunnelbana med Skanstull som närmaste hållplats (gröna linjen).

  Detta är ett hem för den som söker något med det lilla extra och som vill bo på lugn men central adress!

  Bostadens fördelar:

  • Två våningsplan sammanförs av vacker spiraltrappa
  • Våning 1 består av öppen planlösning med kök & Vardagsrum
  • Våning 2 består av samtliga sovrum
  • 4:a på central adress
  • Balkong mot lugn innergård
  • Egen ingång till båda våningsplanen
  • Fina detaljer så som tegelvägg, höga golvlister, fint golv
  • Stabil förening med låg belåning

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  11 525 000 kr SÅLD!
  Adress
  Södermannagatan 50
  Yta
  89 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  1+2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 278 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Klicka för
   bildspel

   Vardagsrum & kök

   Bevarad tegelvägg

   Vacker spiraltrappa sammanför de två våninsplanen

   Bevarat originalgolv

   Balkong mot lugn innergård

   Gäst WC-Entréplan

   Fastigheten byggdes 1911-1912

   Föreningens gemensamma takterrass

   Föreningens gemensamma takterrass

   Föreningens gemensamma takterrass

   • Rumsbeskrivning

    Bostadens disponeras enligt följande:

    • Våningsplan 1
     Våningsplan 1 är det sociala våningsplanet där vardagsrum & kök finns med en öppen planlösning till varandra, samt en gäst-WC. Här ligger huvudentrén till bostaden.

    • Hall
     Hall med vitmålade väggar och vackra originalgolv. Plats för krokar och sittbänk samt skoställ.

    • Gästtoalett
     In till hallen finns det en gäst-WC som är utrustat med handfat med förvaring under och toalett.

    • Kök & Vardagsrum
     Härligt ljust vardagsrum och kök med två djupa fönster som släpper in rikligt med ljus in i hela rummet. Vackert bevarat originalgolv och en härlig takhöjd ger rummet extra känsla. Här får ni plats med soffgrupp med soffbord, stort matbord med plats för fler personer. Köket i vita köksluckor med överskåp och underskåp samt fin bänkskiva i ek tillsammans med tegel som stänkskydd ger rätt karaktär. Den maskinella utrustning består av helkyl, helfrys, ugn, fläkt, induktionshäll och diskmaskin. Vacker spiraltrappa i hörnet tar er upp till samtliga sovrum.

    • Våningsplan 2
     På det andra våningsplanet finns samtliga sovrum och ett stort badrum. Egen ingång finns att nyttja. Alla rum är välplanerade och det stora sovrummet ligger mot gård och där finns också balkongen. Även här är det högt i tak.

    • Sovrum 1 Stort härligt sovrum med plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord med en balkong mot innergård. Här ligger också stor klädkammare för förvaring. Sovrummet har bevarat originalgolv och grå/blåa målade väggar.

    • Balkong
     Balkong intill det stora sovrummet öppnas med glasade dubbeldörrar. Plats för bord och stolar mot lugn innergård.

    • Sovrum 2 Sovrum två har ekparkettsgolv och gråa målade väggar. Plats för säng med sängbord och för den som vill skrivbord eller byrå. Här finns också en garderob för förvaring. Fin spegeldörr öppnar upp sovrummet.

    • Sovrum 3
     Sovrum med ekparkettsgolv och vitmålade väggar. Även här finns fin spegeldörr som öppnar upp rummet och ni får plats med soffa och nattduksbord.

    • Badrum Helkaklat stort badrum med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, dusch, WC och tvättmaskin. Ytterligare möjligheter för förvaring finns.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0008
    Lgh.nmr. LM
    1002
    Adress
    Södermannagatan 50
    Postnummer
    116 65
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Nytorget
    Boarea
    89 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Enligt förteckningen är den på 88,7 kvm. Vi har avrundat till 89 kvm.
    Antal rum
    4
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1+2
    Andelstal
    6,10183
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Södermalm
    Bildades
    1996
    Byggår
    1912
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Södermalm i Stockholm är en äkta förening som består av ett flerbostadshus med adresserna Södermannagatan 50 och 50 A och omfattar 30 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

    Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 844 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 5 MSEK. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & Självdrag

    Renoveringar

    • 2021 Hissrenovering
    • 2020 Stamspolning ​
    • 2019 Fasadrenovering mot gatan
    • 2018 Ny porttelefon installerades
    • 2017 Nytt tak över entrén till gårdshuset, snöräcken på övriga tak monterades
    • 2016 Byte relining av horisontalstammar i källaren, översyn och mindre arbeten på fasaden
    • 2015 Fönsterrenovering
    • 2011 Renovering av trapphus, iordningsställande av innergård
    • 2001 Inspektion och ommålning av tak
    • 1998 Fjärrvärme installerades
    • 1982 Fasaden renoverades
    • 1983-1985 Stambytte

    Övriga utrymmen

    Det finns tvättstuga, innergård med sittplatser och planteringar och cykelställ under tak. Det finns också en härlig takterrass med grill och pentry som går att boka. Till lägenheten ingår det ett källarförråd på cirka 6 kvm.

    TV/Internet

    Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv vars grundutbud ingår i avgiften, bredband via OWN-IT (fiber) med gruppavtal 115:-/månad 1000/1000 Mbit/s.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 23 apr 2019
    Energiprestanda
    134 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 278 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    350 kr/månad
    Hemförsäkring
    300 kr/månad
    Obligatorisk avgift för bredband
    114 kr/månad
    Summa driftskostnader
    764 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1200 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    480 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!