I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Södermannagatan 34, 1tr mot gård

 • 38 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen

  Sekelskiftestvåa i vacker fastighet från tidigt 1900-tal med sekelskiftesattribut såsom högt i tak (3 meter), stuckatur, speglade dörrar, trägolv samt höga golvsocklar. Bo mitt i pulsen på Södermalm och i renoverad fastighet anno 1905 med låg avgift.

  Lägenheten karaktäriseras av fina ytskikt, den öppna planlösningen, generös takhöjd och bra garderobsförvaring. Vardagsrummet blir en central del i lägenheten med plats för både soffgrupp och kökshäng. Köket är rymligt och stort nog för den köksglada med bra bänkytor, gästkockar och vänner kring bordet. I sovrummet får det plats en 160 säng och badrummet är separat från toaletten. Förvaring finns i både hall och sovrum samt i vindsförråd och källarförråd.

  Lägenhetens fördelar:

  • Underbart sällskapsrum med tre meter i takhöjd och utgång till gård.
  • Höga fina fönster med bra ljusinsläpp och bred fönsterbänkar.
  • Sovrum med förvaring i garderober. Extra förvaring i hall och i förråd.
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och låg avgift.
  • Populärt område med täta och bra kommunikationer.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.

  Adress
  Södermannagatan 34, 1tr mot gård
  Yta
  38 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1 tr mot gård
  Avgift
  2 039 kr/månad (värme och vatten)
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (73 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engangemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential och på så sätt buda/köpa med hjärtat före plånboken. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, jag fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnade hall avhängning för ytterkläder hela vägen upp till taket och förvaring på öppet hyllplan ovanför dörr. Väggarna är målade i krispigt vit.

    Från hallen nås ett ljust och fräscht vardagsrum med modern öppen planlösning mot kök. Här rymmer såväl soffgrupp som matbord för större sällskap. Känslan i rummet är fantastisk med 3 meter till tak och och stort fönsterparti med balkongdörr och utgång till gård. Köket är komplett och renoverat med bra förvaring. Bänkskiva i trå med underlimmad diskho mot vitt kakel bidrar till en stilren känsla. Maskinparken består av kyl/frys, ugn/spis och köksfläkt och diskmaskin.

    Sovrum med ingång från hallen med plats en dubbelsäng upp till 160 cm. Bra förvaring med plats för fristående garderober.

    Fräscht duschrum och separat wc.

    Till bostaden hör ett förråd på vinden och ett i källaren.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    26
    Lgh.nmr. LM
    1001
    Adress
    Södermannagatan 34, 1tr mot gård
    Postnummer
    116 40
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    38 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Trappor
    1 tr mot gård
   • Föreningen
    Namn
    Brf Skånegård

    Allmän information

    Brf Skånegård (org. nr 702001-9969) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bondetorpet 19 år 1920. Föreningen består av en hörnfastighet med adress Skånegatan 86 och Södermannagatan 34, och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

    Ekonomi Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 920 kr/kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

    Renoveringar

    2020 renovering av innergård och källarförråd under innergård, rengöring av ventilationskanaler, indragning av fiber, 2019 stamspolning, 2018 ny värmecentral, nytt låssystem, 2017-18 fasad- och fönsterrenovering, 2017 renovering av portar, 2014 renovering av gårdsmur, 2010 el- och rörstambyte, ny värmeundercentral, 2007-08 installation av säkerhetsdörrar, 2004-05 renovering av fönster, 2000 omläggning av tak.

    Planerade renoveringar

    2022 målning av tvättstuga och källare. Föreningen har inga större underhåll inplanerade.

    Övriga utrymmen

    Föreningens medlemmar disponerar en tvättstuga belägen i separat hus på gården utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp, vidare bastu, verkstad, cykelförråd och gemensam innergård. Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger/år.

    TV/Internet

    Föreningen har fiber via IP-Only.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 039 kr/månad (värme och vatten)

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Torsdag 22 okt 2020
    Energiprestanda
    129 kWh/m2
   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!