I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Norra Sorunda -

Söderbykvarnvägen 10

 • 118 kvm
 • Välkommen till Söderbykvarnvägen 10!

  Upplev ett unikt timmerhus med en stor inbyggd glasveranda, beläget i det lugna och natursköna Sorunda, omringat av härliga gröna ängar. Huset härstammar från Savonlinna i östra Finland, där träden fälldes lokalt och barkades för hand för att få en len yta. Konstruktionen utfördes i Finland, där huset byggdes upp och fick stå och torka i ett års tid. Därefter transporterades timret på lastbil till Norra Sorunda, där det levererades som ett "plockepinn" på gräsmattan. Varje stock var noggrant numrerad med bokstäver och siffror för att säkerställa korrekt montering. Som isoleringsmaterial mellan stockarna användes ekologiskt producerad lin.

  Husets imponerande takhöjd på över 4 meter och de synliga, rejäla timmerstockarna ger en känsla av rymd och autenticitet. Den inbyggda glasverandan, med sina helspröjsade fönster, bidrar till husets unika karaktär och måste upplevas på plats för att verkligen uppskattas. Det stora sociala vardagsrummet fungerar som husets centrala mittpunkt, perfekt för stora middagar och sociala sammankomster. Härifrån har du tillgång till alla rum på ett smidigt sätt. Huset har totalt 4 rum, varav två är sovrum. För den som önskar kan ett av de andra rummen enkelt omvandlas till ett tredje sovrum. I mitten av huset finns en spiraltrappa som leder upp till ett mysigt loft. och bredvid hittar du braskaminen för kalla vinterdagar. Den stora glasverandan erbjuder en oslagbar vy över den omkringliggande naturen och har dubbeldörrar som leder ut till en av uteplatserna. Här finner du en härlig trall omgiven av grönska, komplett med ett utekök och plats för ett stort matbord och grill – perfekt för sommarens alla grillkvällar. Utebelysningen på huset och lyktstolparna är handgjorda av en lokal smed med anknytning till området. Matchande ljuslyktor pryder husets alla hörn, tre lyktstolpar lyser upp infarten, och ytterligare belysning finns på utsidan av förrådet. Tomten är av perfekt storlek, omgiven av grönska och erbjuder ytor för gräsmatta och planteringar, med minimal insyn. På tomten finns växthus & förråd med installerad el-billaddare.

  Sorunda är känt för sin lugna och avkopplande livsstil, med en blandning av traditionella och moderna bekvämligheter. Här finns lokala butiker, caféer och restauranger som erbjuder både lokalproducerade varor och internationella delikatesser – kanske har du redan provat den berömda Sorundakorven? Sorunda är ett paradis för naturälskare, omgivet av frodiga skogar, glittrande sjöar och öppna fält. Här finns många vandringsleder och cykelvägar som slingrar sig genom det natursköna landskapet. Endast cirka 10 minuter från huset hittar du en fin badplats att njuta av under varma sommardagar. Bussförbindelserna är utmärkta, med en buss som tar dig till Västerhaninge station på cirka 20 minuter – supersmidigt för pendling eller utflykter.

  Detta är en bostad som verkligen erbjuder något alldeles speciellt.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Adress
  Söderbykvarnvägen 10
  Bostadstyp
  Villa
  Yta
  118 kvm + 20 kvm
  Tomtarea
  3285 kvm
  Byggår
  1996
  Driftskostnad
  3 438 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Vardagsrum & glasveranda

   Vardagsrum & glasveranda

   Vardagsrum & glasveranda

   Glasveranda

   Vardagsrum & glasveranda

   Sovrum 1

   Sovrum 1

   Sovrum 1

   Sovrum 2

   Sovrum 2

   Sovrum 2

   Sovloft

   Sovloft

   Omgiven av gröna ängar

   Härlig natur

   • Rumsbeskrivning
    • Hall Välkomnande ljus hall som öppnar upp mot hela timmerhuset. Här finns flera garderober för praktisk förvaring av ytterkläder. Hallen har ett exklusiv Italiensk grön marmor med golvvärme, vilket gör den både funktionell och bekväm samt vackert.

    • Vardagsrummet
     Vidare in i huset finner ni det stora vardagsrummet, som fungerar som husets centrala punkt. Härifrån når ni samtliga rum i huset. Det finns gott om plats för ett stort matbord, perfekt för stora middagar. Intill matplatsen finns en mysig soffhörna med en härlig och effektiv täljstenskamin. Vardagsrummet leder också till den nya tillbyggda glasverandan med spröjsade fönster från golv till tak som ger ett fantastiskt ljus in i huset. Verandan erbjuder utrymme för både en loungehörna och en arbetshörna, samt en utgång till uteplatsen.

    • Kök
     Det u-formade köket är praktiskt byggt och har en fin lantlig känsla med öppna hyllplan och stängda underskåp. Köket är utrustat med kvalitativa vitvaror från SMEG, inklusive ugn och gasspis samt kyl/frys och en stilren diskmaskin. Golvet är av klinker och väggarna är tapetserade med mönster från Josef Frank.

    • Sovrum
     Sovrummen har en bra storlek med plats för dubbelsäng. Här finns flera garderober och de stora spröjsade fönstren skapar tillsammans med det gedigna trägolvet ett ljust och inbjudande rum.

    • Badrum
     Stort badrum med ordentligt med plats. Badrummet är utrustat med badkar/dusch, WC, handfat med spegel.

    • Tvättrum I den rymliga tvättstugan finns gott om plats för tvättmaskin, torktumlare, hydrofor och varmvattenberedare. Rummet har förberetts för att husera ett nytt badrum med ingång också från baksidan av huset.

    • Loft
     En härlig spiraltrappa med svarta stänger leder upp till loftet, som är perfekt för ett lekområde eller ett extra sovrum.

    • Trädgård
     Den stora, grönskande trädgården erbjuder ett stort soldäck av trall med plats för bord och stolar, solstolar och mer. Här finns även ett utekök, ett växthus och ett förråd. Bredvid förrådet finns en installerad laddare för elbilen.

   • Fakta
    Fastighetsbeteckning
    NYNÄSHAMN ÖVER SÖDERBY 1:35
    Objektstyp
    Villa
    Typkod
    220 - Småhusenhet, bebyggd
    Adress
    Söderbykvarnvägen 10
    Postnummer
    137 94
    Postort
    Norra Sorunda
    Distrikt
    Sorunda
    Boarea
    118 kvm + 20 kvm
    Boarea enligt
    Lantmäteriet
    Boareabeskrivning
    Enligt lantmäteriet är det 93 kvm i boarea. Glasverandan eller loftet är ej inräknad i utdraget.
    Tomtareal/mark
    3285 kvm
    Tomtareal enligt
    Lantmäteriet
    Total areal
    3285 kvm
   • Pantsättningar & Inteckningar
    7st inteckningar på totalt 2 720 000 kr
   • Byggnad
    Standardpoäng
    29
    Byggår
    1996
    Grund
    Grundsula
    Grundmur
    Betong
    Tak
    Takpannor
    Fasad
    Timmer
    Fönster
    3-glasfönster med spröjs
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Trä
    Vatten
    Enskilt vatten året om
    Avlopp
    Enskilt avlopp
    Uppvärmning
    El - luftburen värme
    Ventilation
    Självdrag
    Skorsten
    Skorsten av plåt

    Övriga byggnader

    Förrådsbyggnad med el-indraget som är ett fungerade förråd samt växthus.

    Utförda renoveringar

    • 2021 Renoverades kök och hall.
    • 2022 Tilläggsisolerades ett uterum och integrerades i huset, tak målades, ny luftvärmepump installerades, altanen på framsidan renoverades.
    • 2022 Ny dörr installerdes vid tvättrum.
    • 2023 Sattes nya fönster in i respektive sovrum samt ny ytterdörr.
   • Kostnader
    Elkostnad
    2 167 kr/månad
    Sotning
    62 kr/månad
    Vatten och avlopp
    208 kr/månad
    Renhållning
    153 kr/månad
    Uppvärmning
    333 kr/månad
    Samfällighet
    25 kr/månad
    Hemförsäkring
    489 kr/månad
    Summa driftskostnader
    3 438 kr/månad
    Fastighetsskatt
    9 525 kr/år

    Beskrivning av kostnader

    Elkostnaden är starkt kopplad till vilket avtal man har, så den är svår att uppskatta. För uppvärmning har jag lagt till inköp av ved för att elda i kaminen. Elförbrukningen inkluderar dock uppvärmning av förråd samt frysbox och kyl plus laddning av elbil.

    Personer i hushållet
    4
    Årlig elförbrukning
    17000 kWh/år

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Energideklaration
    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Taxering
    Taxeringsår
    2024
    Taxeringsvärdet är
    Fastställt
    Värderingsår
    1998
    Taxeringsvärde byggnad
    1 321 000 kr
    Taxeringsvärde totalt
    2 175 000 kr
   • Rättigheter & Belastningar

    Gemensamhetsanläggning

    NYNÄSHAMN ÖVER SÖDERBY GA:5

    Rättigheter förmån

    Officialservitut: VÄG

    Rättigheter last

    Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING

    Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

    Avtalsservitut Kraftledning

   • Undersökningsplikt

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

    Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

    Köparens undersökningsplikt

    Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt . Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock. Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning.

    Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna. Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t o m kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

    Anlitande av besiktningsman

    Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s k besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m m varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning. Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske för köpet, d v s innan köpekontrakt undertecknas av parterna.

    Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret. Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s k köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet. Om säljarens förtigande innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det finns dock även andra situationer där säljaren är skyldig att upplysa om förhållanden som han har vetskap om och som köparen borde ha upptäckt men förbisett.

    Det är främst fråga om situationer där omständigheterna är sådana att säljaren måste förstå att köparen är i villfarelse avseende ett förhållande och där han vidare inser att förhållandet kan vara avgörande för köparens köpbeslut. Säljaren får med andra ord inte medvetet utnyttja köparens okunskap om ett visst förhållande. Säljaren kan vidare sägas ha en upplysningsskyldighet i så motto att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet men inte upplyst köparen om detta. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse.

    Det är således i säljarens eget intresse att han upplyser köparen om de fel eller symptom som han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Säljarens utfästelser

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

    Avtalsfrihet friskrivning

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

    Säljaransvarsförsäkring

    Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!