I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Årstaviken

Sockerbruksgränd 18, 1tr

 • 77.5 kvm
 • 3
 • rum

  7 500 000 kr

  Välkommen

  Oslipad diamant med påtårs-utsikt över Årstaviken på Södermalm. Lägenheten har en genomgående planlösning med vardagsrum och balkong i syd-västläge, kök med matplats och två fullstora sovrum. Renoverat badrum, stambytt av föreningen med plats för badkar eller tvättmaskin. Hiss finns.

  Lägenheten är belägen på omtyckt del av Södermalm med direkt närhet till vatten, promenadstråk, parker och rekreation. Lugnt barnvänligt område nära parklekar, förskolor och bussförbindelser, 10 minuter till tunnelbana och pendeltåg.

  Lägenhetens fördelar:

  • Ljus trea med gott om yta i varje rum och fantastisk utsikt över Årsta holmar.
  • Stambytt badrum med badkar. Fullt fungerade kök.
  • Bra planerad med förvaring i garderober i både hall och sovrum.
  • Insynsfritt läge nära vatten, parklekar och rekreation.
  • Stabil förening med låga avgifter.
  • Garage, hiss, övernattningslägenhet, cykel och barnvagnsförråd finns.
  • Flertalet busslinjer inom några minuter och 10 min till tunnelbana och pendeltåg.

  Välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

  Pris
  7 500 000 kr /Såld
  Adress
  Sockerbruksgränd 18, 1tr
  Yta
  77.5 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 459 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    715
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Sockerbruksgränd 18, 1tr
    Postnummer
    118 42
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Årstaviken
    Boarea
    77.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
   • Föreningen
    Namn
    HSB Bostadsrättsförening Tanto i Stockholm
    Byggår
    1964

    Allmän information

    Brf Tanto består av fem hus med 729 lägenheter. 20-tal lägenheter är fortfarande upplåtna med hyresrätt (samt 24 studentbostäder) vilken är en dold tillgång för föreningen. Föreningen är en mycket välskött förening som förvärvade fastigheten år 1980. Föreningen äger marken inklusive parkeringsområdena och de omkringliggande gårdarna. Ekonomi i föreningen är fortsatt god med en stark balansräkning. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2008 - Renovering av fastigheternas hissar
    2009 - OVK
    2010 - Brandskyddsöversyn
    2010 - Renovering av hyreslägenheter och hyreslokaler
    2010 - Sopsugsprojekt avslutat
    2010 - Målning trapphus
    2010 - Passagesystem
    2010 - Säkerhetsdörrar till alla hyreslägenheter
    2010 - Fortsatt installation av rörelsestyrda armaturer i syfte att minska elförbrukningen
    2012 - Nödbelysning brandtrappor
    2012 - Injustering radiatorer
    2012 - Fortsatt arbete med installations av rörelsestyrda armaturer
    2015 - Fasadfogarna renoverades
    2016 - Renovering av A, B, C och E-parkeringarna
    2016 - Byte av fönster i markplan på samtliga hus
    2016 - Nya lekredskap på A-gården
    2017 - Stambyte på Sockerbruksgränd
    2019 - Stambyte på Flintbacken 2-10
    2019 - Stambyte på Flintbacken 14-28 2020 - Stambyte på Tantogatan 41-47.
    2020 - Renovering betong nedre stomme i Hus C/garage

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten finns ett källarförråd. I föreningen finns flertalet gemensamma utrymmen så som festlokal, 3 stycken gästlägenheter, snickarbod, gym, bastu, roddbåt samt cykelförråd och tvättstugor. Flertalet moderna tvättstugor och grovtvättstugor finns att tillgå. Föreningens hus är omgärdade av grönskande innergårdar utrustade med lekredskap, utemöbler, planteringar och fruktträd. Det finns en mysig grillplats med härlig utsikt för föreningens medlemmar

    TV/Internet

    Bredband 50 Mbit/s ingår i avgiften. Leverantör är ComHem. Även kabel-TV via ComHem, grundutbudet igång. För utökat utbud och priser se www.comhem.se

    Parkering

    Föreningen har tillgång till 110 garageplatser, 127 p-platser med eluttag för motor/kupé-värmare, 203 vanliga p-platser och ca 18 platser på gästparkeringen. Parkeringsplatserna är belägna i anslutning till fastigheternas framsida mot gatan. Garageplatserna finns i C-husets källare, Tantogatan.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 27 dec 2019
    Energiprestanda
    135 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 459 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    300 kr/månad
    Summa driftskostnader
    600 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!