I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Hornstull

Slipgatan 11, 4tr

 • 57 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen

  Ljus 2:a med bevarade tidstypiska detaljer, högt upp i huset med fönster, burspråk och balkong i två väderstreck med sjöglimt.

  Lägenheten är belägen på en vacker del av Södermalm med direkt närhet till rekreation på Långholmen och Reimersholme samt Hornstulls breda utbud av restauranger och butiker. Genom lägenhetens fönster och utanför porten är lummiga Verkstadsgatan med stora vackra träd, närlivs och 100 meter till Bergsunds strands vatten.

  Lägenheten karaktäriseras av ett ljust hörnläge med solchans större delen av dagen samt på kvällen under sommarhalvåret. Den västvända balkongen med utgång från vardagsrummet vetter mot vattnet med kvällssol. Lägenheten har ett fullstort sovrum, ett matrum, bra förvaring och ett badrum och kök från början på 00-talet. Kort och gott: En perfekt planerad 2:a med sjöglimt och renoveringsbehov.

  Lägenhetens fördelar:

  • Högt upp i huset med fönster i två väderstreck och balkong med sjöglimt.
  • Ljust socialt vardagsrum med utgång till balkong och kvällssol.
  • Stort sovrum med gott om förvaring.
  • Badrum och kök från början på 00-talet.
  • Vacker fastighet från 1939 på populär adress i Bergsund. Hiss finns.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och bussar.

  Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

  Adress
  Slipgatan 11, 4tr
  Yta
  57 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  4 av 7
  Hiss
  Ja
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Underbar 30-tals lägenhet med bevarade originaldetaljer och en planlösningen med två burspråk och ett hörnläge med sjöutsikt.

    Vardagsrum med fönster i två väderstreck och två stora fönsterpartier och utgång till balkong. Generöst med plats för soffgrupp och fåtöljer. Från balkongen njuter du av grönska och eftermiddags- och kvällssol under vår och sommar.

    Kök med gasspis, ugn, diskbänk med överskåp och skåpförvaring i originalskåp.

    Sovrummet är rofyllt. Via det utstickande halva burspråket vaknar du med utsikt över Reimersholme och Gröndal. Ett rum som placerats längst in i lägenheten med ingång från hallen.

    Badrum från tidigt 00-tal med wc, badrumsskåp och handfat. Klassiskt vitt kakel på väggarna blå våtrumsmatta. Plats finns för badkar.

    Hallen är öppen och trevlig med överblick över hela lägenheten via sovrums-, vardagsrums och köksfönster. Bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter i originalgarderob och på krokar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    45
    Adress
    Slipgatan 11, 4tr
    Postnummer
    117 39
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Hornstull
    Boarea
    57 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    4 av 7
    Andelstal
    0,038280700
   • Föreningen
    Namn
    Brf Skrovet 8
    Bildades
    2005
    Byggår
    1939
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    I fastigheten finns 41 lägenheter, varav 3 stycken är hyresrätter och resterande bostadsrätter. Utöver lägenheterna har föreningen också 2 lokaler i bottenplan som för tillfället disponeras som matvarubutik och lager.

    Fastighet är belägen ett stenkast från Hornstulls handelsplats/galleria. I Hornstull finns en skön blandning av gröna oaser, myllrande folkliv, festivaler, konst, musik, butiker, caféer och restauranger. Det är också nära till Långholmen och Tantolunden med sol- och badmöjligheter.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag

    Renoveringar

    I samband med att föreningen förvärvade fastigheten 2005 utfördes en teknisk besiktning. Samtliga köksstammar samt badrumsstammar i fastigheten byttes 2000-2006. 2020 renovering av gemensam terrass och 2019 OVK-besiktning och byte av avloppsrör och pumpar i källaren. 2018 Underhållsplan. 2017 fönsterrenovering. 2016 stamspolning och filmning. 2016 genomförd brandsyn, tätning av brandceller, montering av brandvarnare på vind, källare/tvättstuga och i trapphus. 2014 hissrenovering. 2012 besiktning balkonger. 2012 anläggning av planteringar framför huset. 2011 installation av fiberoptiskt bredband. 2010 byte av entréport. 2009 installation av postboxar samt byte av dörrar i allmänna utrymmen. 2008 byte av elinstallationerna i fastigheten, byte av lås i allmänna utrymmen, målning av trapphus och ny namntavla i entrén. 2007 totalrenovering tvättstuga och upprustning av värmesystem, byte av resterande stammar. 2005 installation fjärrvärme. 2004 dränering grundmur. 2001 målning fönster, fasadmålning, omläggning av tak, renovering av balkonger och altaner.

    Övriga utrymmen

    I fastigheten finns två rymliga cykelrum på källarplanet. Välutrustad tvättstuga i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel.

    TV/Internet

    Fiberoptiskt bredband (1000/1000 Mbit/s) via Ownit ingår i avgiften. Alla lägenheter i fastigheten kan anslutas till kabel-TV via Comhem, grundutbud ingår i avgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 26 feb 2020
    Energiprestanda
    168 kWh/m2
   • Kostnader
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Gas
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    440 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1 190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    476 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!