I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Slussen

Skaraborgsgatan 3

 • 46.5 kvm
 • 2
 • rum

  4 290 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen in till denna rymliga 2:a på en av Södermalms äldsta adresser i en modern fastighet. Ett väldigt tyst och lugnt kvarter trots att ni befinner er mitt på Södermalm. Bostaden har en perfekt planlösning och är smakfullt renoverad. Här bor ni med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stort sovrum med plats för stor säng och ett fint helkaklat badrum. Fönster åt två väderstreck samt med fransk balkong bidrar till härligt ljus och atmosfär in i lägenheten. Det finns gott om förvaring delvis i en garderoberna i sovrum men också genom smarta lösningar i kök och hall.

  Skaraborgsgatan är otroligt charmig med fina gamla fastigheter rakt över från huset och passande växtlighet via allén som ger känslan att ni är i en liten småstad. Ni bor på en lugn kullerstensgata, återvändsgränd och därmed begränsad trafik. Tunnelbana Slussen endast par minuter bort. Extremt bra läge. Garage finns i huset!

  Byggnaden är uppförd 1992 på fastigheterna Noe Ark 1 och Skaraborg 1 och är prisbelönt för sin arkitektur. Föreningen har god ekonomi med en låg belåningsgrad på 6677 kr/kvm. Stabil kassa med goda intäkter dels från 20 stycken lokaler som är uthyrda.

  Här kommer ni att trivas!

  Lägenhetens fördelar:

  • Mycket välplanerad 2:a
  • Garage i huset
  • Väldigt bra läge-nära till allt
  • Fönster åt två väderstreck med fransk balkong
  • Smakfullt renoverad
  • Stort helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare
  • Tunnelbana Slussen två minuter från porten

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  4 290 000 kr SÅLD
  Adress
  Skaraborgsgatan 3
  Yta
  46.5 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 444 kr/månad (vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

  • Vackra Skaraborgsgatan under sommaren

   Vackra Skaraborgsgatan under sommaren

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    231032001-0042
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Skaraborgsgatan 3
    Postnummer
    118 46
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Slussen
    Boarea
    46.5 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,00324%
    Andelstal insats
    0,3227%
    Andelstal avgift
    0,32046%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Riksbyggens Bostadsrättsförening Överdäcket
    Bildades
    1992
    Byggår
    1991
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Riksbyggens brf Överdäcket består av 217 bostadsrätter varav en är bostadsrättslokal och 20 stycken (med hyresrätt) kommersiella lokaler. Husen byggdes 1991 och består av nio byggnader.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & mekanisk ventilation

    Renoveringar

    • 2011 Takmålning ​
    • 2013/2014 Armatur
    • 2013/2014 Ommålning av trapphus/entréer
    • 2013/2014 låssystem
    • 2013-14 OVK
    • 2014 Underhåll i tvättstugor samt stamspolning
    • 2016 Renovering av trapphuset
    • 2017 Ombyggnad tvättstuga till en lokal samt en tvättstuga
    • 2018 Renovering hissar
    • 2021 Renovering av hissarna färdigställd

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns det tvättstuga, föreningslokal, gästrum, innergård, cykelförråd och barnvagnsrum.

    TV/Internet

    Telia öppen fiber och Com hem för TV.

    Parkering

    I föreningen finns det totalt 146 platser varav 13 el-bilsplatser. Kostnad 1.125kr/månad. Just nu är det kö. Kontakta soderdacket@gmail.com för mer information.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 5 feb 2020
    Energiprestanda
    96 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 444 kr/månad (vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Obligatorisk avgift för värme
    252 kr/månad
    Summa driftskostnader
    452 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1208 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    725 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!