I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Hägerstenshamnen

Selmedalsringen 16

 • 39 kvm
 • 2
 • rum

  Välkommen till Hägerstenshamnen och denna moderna tvåa på 39 kvadratmeter med sociala ytor, både inne och ute. Lägenheten håller hög standard med fina materialval och ytskikt. Nära vattnet, låg avgift och i ett område med gångvägar utan trafik.

  Vid entrén från trapphuset möts du av en välkomnande hall som leder in till ett luftigt och modernt kök samt vardagsrum i öppen planlösning. Lägenheten har två fönster och två altandörrar som vetter mot den stora uteplatsen på cirka 44 kvm. Uteplatsen omger huset och består av både gräsmatta och trädäck.

  Köket är stilrent och modernt renoverat med snygg bänkskiva, inbyggd diskmaskin och kyl/frys. Sovrummet är ljuvligt med fönster och altandörr i två väderstreck och har plats för en dubbelsäng. Badrummet är helkaklat med dusch och har tvättmaskin. Det finns bra förvaringsutrymmen i sovrummet och i anslutning till badrummet.

  Stor stabil förening med låga avgifter, cykelförråd, gästlägenhet som medlemmar kan hyra och en träfflokal som kan användas för kalas, möten, m.m.

  Området kring Hägerstenshamnen är inte bara attraktivt för bostadsspekulanter utan också ett trendigt utflyktsmål med härliga badplatser och promenadstråk. Området passar alla åldrar med sina restauranger och kaféer, vilket skapar en fascinerande kontrast som är sällsynt. Här finns flera grönskande parker, badplatser, samt bastuklubb och båtklubb. Dessutom ligger både Axelsbergs och Örnsbergs tunnelbanestationer samt Aspuddens centrum i närheten.

  Adress
  Selmedalsringen 16
  Yta
  39 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  Entréplan med uteplats
  Avgift
  2 612 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett sovrum med klädkammare och ett fräscht badrum med dusch och tvättmaskin. Det finns förvaring i både sovrum och hall. Från både kök och sovrum finns utgång till en privat uteplats.

    Lägenheten byggdes och renoverades av föreningen 2015. Köket är smakfullt inrett med ljusa skåpsluckor, en fin bänkskiva och träliknande stänkskydd. Det är utrustat med spis, fläkt, kyl/frys, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin, samt erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor. Köket är en trivsam plats för matlagning och umgänge.

    Utgången till uteplatsen förstärker den sociala känslan i lägenheten och möjliggör flera sittavdelningar. Uteplatsen har en vacker sjöglimt. Sovrummet har plats för en dubbelsäng och extra förvaring.

    Badrummet är fräscht och stilrent med skåp ovanför tvättmaskinen, duschhörna, vägghängd kommod med handfat, wc samt ett spegelskåp och bra belysning.

    Tveka inte att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1001
    Adress
    Selmedalsringen 16
    Postnummer
    129 36
    Postort
    Hägersten
    Område
    Hägerstenshamnen
    Boarea
    39 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    + ca 44 kvm privat uteplats med nyttjanderätt.
    Antal rum
    2
    Antal sovrum
    1
    Trappor
    Entréplan med uteplats
    Andelstal
    0,42214
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    270 112 kr
   • Föreningen
    Namn
    Brf Hägerstenshamnen nr 4
    Byggår
    1989-1990

    Allmän information

    Brf Hägerstenshamnen 4 äger fastigheten som bildades i samband med att fastigheterna byggdes av JM år 1989-90. Byggnaderna består av två högre bostadshus (port 8 och 16) och en lägre del (port 10, 12 och 14). I föreningen finns 107 lägenheter.

    Renoveringar

    Under de senaste åren har föreningen bland annat bytt ut samtliga hissar, renoverat gästlägenheten och träfflokalen, skaffat solceller samt adderat ny utomhusbelysning på gården.

    För närvarande undersöks behovet av en relining, en enklare fönsterrenovering samt ommålning mm av våra trapphus.

    Övriga utrymmen

    Det finns flera cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstugor samt en gästlägenhet som medlemmar kan hyra och en träfflokal som kan användas för kalas, möten, m.m.

    Parkering

    Parkering går att hyra. Till parkeringsplatserna och garaget är det separata köer. Parkeringen och kön administreras av Träpatronens Samfällighetsförening.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 27 jun 2019
    Energiprestanda
    87 kWh/m2
    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 612 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    185 kr/månad
    Hemförsäkring
    139 kr/månad
    Bostadsrättstillägg
    50 kr/månad
    Summa driftskostnader
    374 kr/månad

    Utöver hushållsel tillkommer elnätsavgift till Ellevio på ca 500 kr varannan månad (baserat på en total kostnad av 3006 kr de senaste 12 månaderna).

    Personer i hushållet
    1
    Årlig elförbrukning
    1800 kWh/år
    Överlåtelseavgift
    2 006 (administrativ engångskostnad) betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    860 (administrativ engångskostnad)

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Hägerstenshamnen och Vinterviken är två områden som tillsammans utgör en fascinerande del av staden, känd för sin skönhet och sitt kulturella arv. Under många år var dessa platser mer förknippade med industri och arbetarklass än med dagens trendiga atmosfär. Hägerstenshamnen, med sin tidigare hamnverksamhet och varvsindustri, har förvandlats till ett eftertraktat bostadsområde med pittoreska vyer över Mälaren. Här har de gamla industribyggnaderna omvandlats till moderna lägenheter och kontor, samtidigt som man bevarat mycket av områdets historiska charm. Promenadstråken längs vattnet är nu fyllda av flanörer och cyklister som njuter av den natursköna miljön.

    Vinterviken, som en gång var hem för Alfred Nobels dynamitfabrik, har genomgått en ännu mer anmärkningsvärd metamorfos. Från att ha varit ett industriområde är Vinterviken idag ett populärt utflyktsmål med sina lummiga parker, trädgårdar och kulturverksamheter. De gamla fabrikslokalerna rymmer nu konstnärsateljéer och caféer, där besökare kan koppla av och inspireras av den kreativa atmosfären. Vintervikens trädgårdar erbjuder dessutom en plats för odling och rekreation, vilket bidrar till områdets idylliska känsla.

    Både Hägerstenshamnen och Vinterviken representerar på sitt sätt den mångfald och förvandling som kännetecknar stadens dynamik. Från ruffiga industriområden till trendiga bostadsområden, har dessa platser blivit symboler för stadens förmåga att omfamna det nya utan att förlora sitt historiska arv. Här samsas barnfamiljer, unga kreativa själar och naturälskare om utrymmet, och områdenas popularitet fortsätter att växa i takt med att fler upptäcker dess unika charm.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!