I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Vasastaden

Rörstrandsgatan 38 A

 • 32 kvm
 • 1
 • rum

  3 210 000 kr

  SÅLD!

  Välkommen till denna härliga 1:a i populära Birkastan! Bostaden har fina detaljer så som fina trägolv, generös takhöjd och bevarad tegelvägg. Stor balkong med dubbeldörrar släpper in mycket ljus och ger hela lägenheten en härlig atmosfär. Bostaden har ett stort kök med plats för ett stort matbord för härliga middagar och god arbetsyta för matlagning. Allrummet är charmigt med en härlig karaktär och gott om yta för soffa och säng samt för övrig möblemang. Här bor ni endast ett stenkast från restauranger, T-bana, matvarubutiker och mycket mer. Stabil föreningen med god ekonomi. Anmäl ditt intresse redan idag.

  Bostadens fördelar:

  • Låg månadsavgift
  • Härlig balkong med dubbeldörrar
  • Fina detaljer så som trägolv, tegelvägg
  • Stort kök med plats för ett stort matbord för flera personer
  • Lugnt gårdshus
  • Garage i huset

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  3 210 000 kr SÅLD
  Adress
  Rörstrandsgatan 38 A
  Yta
  32 kvm
  Rum
  1 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 154 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Hall
     Härlig hall med trägolv och vita målade väggar. Plats för hatthylla och skoställ samt byrå för den som önskar.

    • Kök
     Stort kök med trägolv och vita skåpsluckor samt bevarad tegelvägg. Gott om förvaring genom underskåp och överskåp samt platsbyggda hyllor. Ni får också plats för ett större matbord med plats för flera personer. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, gasugn, gasspis och fläkt.

    • Allrum
     Allrum med trägolv och ljusa väggar. Plats för säng tillsammans med soffa och soffbord samt TV-möbel. Dubbel garderob finns för förvaring. Här ligger också balkongen, som öppnas med två stora dubbeldörrar. Här ges möjlighet att ha utebord och stolar eller bygga upp en härlig loungegrupp.

    • WC & Dusch
     WC hittar ni i hallen. Den är utrustad med klinker på golv, handfat och WC. Dusch finner ni i allrummet. Det är helkaklat med mörkt klinkergolv och vita kaklade väggar. Den är utrustad med handfat, kommod, spegelsskåp, och dusch med duschvägg.

   • Fakta
    Bostadsrätt
    Ja
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00025
    Adress
    Rörstrandsgatan 38 A
    Postnummer
    113 40
    Postort
    Stockholm
    Område
    Vasastaden
    Boarea
    32 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsföreningen
    Antal rum
    1
    Hiss
    Ja
    Om hiss
    Det finns hiss i gathuset men inte i gårdshuset.
    Trappor
    3
    Andelstal
    0,0186000
    Andelstal insats
    0,0186000%
    Andelstal avgift
    1,99127%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsföreningen Volontären 19 u.p.a.
    Bildades
    1922
    Byggår
    1906
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Bostadsföreningen Volontären 19 u.p.a består av 28 medlemslägenheter samt 1 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt.
    Föreningens fastighet ligger på Rörstrandsgatan 38, gathus och gårdshus. Byggnaden är uppförd 1906-1907 efter ritningar av Dorph & Höög och och föreningen bildades 1922. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag.

    Renoveringar

    • 2019 Takrenovering.
    • 2019 OVK åtgärder.
    • 2019 Byte av tvättmaskin.
    • 2018 Fönsterrenovering.
    • 2015 Modernisering av hiss.
    • 2013 Modernisering av maskinpark i tvättstugan.
    • 2012 Balkongbygge.
    • 2010-2011 Reparation av gårdsbjälklag samt tätning av gårdens ytskikt.
    • 2008 Målning yttertak.
    • 2006 Målning trapphus.
    • 2005 Bredband fiber.
    • 2002 Rörstambyte samt ny tvättstuga.

    Planerade renoveringar

    • 2020 Utvärdering och eventuellt reparation av gårdsbjälklag.
    • 2020 Utvärdering och eventuellt uppgradering av passersystem.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren. Det finns ett vindsförråd och ett källarförråd som ingår till bostaden.

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten med fiber till Ownit, 100mbit. Detta ingår i den angivna avgiften.

    Parkering

    Garage finns i fastigheten och det är totalt 11 stycken platser. Kostnaden för en plats är 1900-2100 kr/mån. I dagsläget är det fullt men ingen står i kö (kontrollerat 2020-03-06). Vilket innebär att om det önskas parkering blir plats i kön nummer 1.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 29 aug 2019
    Energiprestanda
    186 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 154 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Obligatoriskt avgift för bredband
    110 kr/månad
    Obligatoriskt avgift för TV
    22 kr/månad
    Gas
    220 kr/månad
    Summa driftskostnader
    552 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1182 betalas av Säljare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Förr om du frågade en stockholmare var man hittade de senaste trenderna så fick du förmodligen svaret Södermalm, och frågade du var du hittade de finaste restaurangerna så var svaret Östermalm. Idag skulle du få svaret Vasastan av många stockholmare, och de skulle inte ha fel. Vasastan är idag en charmig blandning av konceptrestauranger, vintagebutiker, prisbelönta caféer, pulserande pubar och kollektivfinansierade biografer där du kan avnjuta ett glas välsmakande rödvin till filmen. Lägg därtill att du befinner dig nästgårds till intagande grönområden som Hagaparken och Karlbergsparken och du får bilden av en stadsdel som erbjuder det bästa från både stad och natur. Och du skulle inte ha fel. Vasastan har något för alla, och det är därför inte konstigt att stadsdelen lockar både unga och äldre. Från Astrids Lindgrens fönster på Dalagatan blickar man ut över den livfulla Vasaparken med alla dess barn och ungdomar, på Rörstrandsgatans myllrande uteserveringar sitter soldyrkare i alla åldrar och njuter av sina espressos under sommarmånaderna då området förvandlas till Stockholms mest populära restaurangområde. Odenplan har med den nya pendeltågsstationen förvandlats till en av stadens största resehubbar, där välsorterade blomförsäljare försöker locka pendlare till att stanna upp ett ögonblick i skuggan av Gustav Vasakyrkan för att inhandla en tulpan eller två till hemmet.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!