I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Ringvägen 114, 5tr

 • 40 kvm
 • 2
 • rum

  3 990 000 kr

  På SoFo-sidan av Ringvägen, nära Nytorget, finner ni denna topprenoverade 30-talslägenhet med fönster och balkong mot föreningens lugna innergård. I denna ståtliga hörnfastighet från 1930 välkomnas ni in till en tvåa med generös takhöjd, nya golv, nytt kök med diskmaskin och badrum med tvättmaskin. Här bor ni högst upp i huset med en balkong som vetter mot en vacker gård, samtidigt som den livfulla stadspulsen finns precis utanför porten.

  Lägenheten kännetecknas av en bra planlösning, nyrenoverade ytskikt och en fantastisk balkong bakom breda dubbeldörrar. Vardagsrummet, köket, matplatsen och balkongen utgör en central del av lägenheten och erbjuder en naturlig plats för umgänge med större sällskap. Sovrummet har plats för en dubbelsäng (160 cm) med förvaring under sängen. Förvaringsutrymmen finns även i form av en inbyggd garderob och en fristående garderob vid badrummet. Ett vindsförråd finns en trappa upp.

  Sammanfattningsvis är detta en inflyttningsklar tvåa i ett högt och ljust läge, med den myllrande stadspulsen precis utanför porten.

  Pris
  3 990 000 kr /Bud
  Adress
  Ringvägen 114, 5tr
  Yta
  40 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  5 av 5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 940 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, matplats, vardagsrum, balkong och ett sovrum. Den har ett fräscht badrum med dusch och tvättmaskin, en separat toalett samt förvaring i både fristående och inbyggd garderob. Förråd finns på vinden en trappa upp.

    Nästan alla ytskikt har fräschats upp de senaste åren, inklusive väggar, golv, tak och snickerier. Köket är smakfullt inrett med vita skåpsluckor, bänkskiva i ek och stänkskydd i glas. Det är utrustat med induktionsspis, kolfilterfläkt, kyl/frys, ugn/micro och diskmaskin, samt har gott om förvaring i skåp och lådor. Köket är en trivsam plats för matlagning och umgänge.

    Matplatsen förstärker den sociala planlösningen mellan köket och vardagsrummet, vilket möjliggör ett stort sällskapsrum med flera sittavdelningar, särskilt när balkongdörrarna är öppna. Balkongen har utsikt mot föreningens gård i ett högt och ljust läge.

    Sovrummet har plats för en dubbelsäng (160 cm) med förvaring under sängen.

    Badrummet är fräscht och stilrent med skåp ovanför tvättmaskinen, duschhörna, vägghängd kommod med handfat samt ett spegelskåp och bra belysning. Den separata toaletten har wc, handfat och handdukstork.

    Tveka inte att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0082
    Lgh.nmr. LM
    1501
    Adress
    Ringvägen 114, 5tr
    Postnummer
    116 61
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    40 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Boareabeskrivning
    Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök i föreningens register.
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 5
    Andelstal
    1,13670
    Andelstal avgift
    1,13620
    Andel av BRF nettoskuldsättning
    70 444 kr
   • Föreningen
    Namn
    HSB Brf Östgöten nr 207 i Stockholm
    Byggår
    1930

    Allmän information

    BRF Östgöten 207 är en stabil och välskött förening med god ekonomi. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna kvarteret Masken nr 41 och nr 44 i Sofia församling i Stockholm. Fastigheterna har tillsammans 85 lägenheter med total yta om 3 503 m2 samt 4 lokaler med en total yta om 993 m2. Det kvarstår 1 lägenhet upplåtna med hyresrätt (dold tillgång).

    Föreningen äger marken. Föreningen bildades år 1981. Fastigheten byggdes 1930.

    Föreningens lokalhyresgäster är EKG Bildelar, Söderlås, Dogga och Psykolog Kristofer Wikstad AB - psykologen är den nyaste hyresgästen, övriga har varit hyresgäster under många år.

    Till lägenheten hör ett vindsförråd.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och Mekanisk frånluftsventilation (F).

    Renoveringar

    2023 Stamspolning genomförd.
    2022 Målning av tak.
    2022 Brandlarmskontroll vindar godkänd.
    2022 OVK besiktning godkänd.
    2021 Balkonger på innergården byggdes.
    2018 Hissen på Östgötagatan renoverades.
    2017 Hissen på Ringvägen renoverades.
    2017 Fönster renoverades.
    2017 Stammarna spolades.
    2015 Radonmätning utförd.
    2016 OVK besiktning godkänd.
    2014 Värmeväxlare/fjärrvärmeanläggningen i källaren byttes.
    2010 OVK besiktning godkänd.
    2010 Renovering av innergård med nya.
    planteringar samt nya trädäck.
    2005 Trädäcket på gården byttes.
    2005 Nya tvättmaskiner installerades.
    2005 Stammarna spolades.
    2004 OVK besiktning godkänd.
    2000 Fasaden renoverades.
    1990 Elstigarna byttes.
    1990 Stambyte.

    Planerade renoveringar

    Planerade renoveringar: Inga större renoveringar som inte ryms inom budget.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en fantastisk innergård med cykelställ, grillar och andra gemensamma resurser.

    Föreningen har en tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt en mangel.

    TV/Internet

    Bostadsrättshavaren väljer själv leverantör för TV och bredband samt hastighet. Huset är anslutet till bredband via fiber. Anslutning till internet och för leverantör för TV genom att gå in på https://www.bredbandsval.se/. Möjligheten finns att välja mellan ett antal leverantörer

    Parkering

    Boendeparkering finns i området. Med boendeparkeringstillstånd kan man parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande. 90 kronor per dygn. 1 600 kronor per månad. Boendeparkeringstillstånd ansöks om hos Stockholms Stad -https://parkering.stockholm/boendeparkering/.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 11 feb 2019
    Energiprestanda
    147 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 940 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    120 kr/månad
    Personer i hushållet
    1
    Årlig elförbrukning
    2355 kWh/år

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!