I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm

Ringvägen 112, 2tr

 • 55 kvm
 • 3
 • rum

  5 300 000 kr

  Såld

  Yteffektiv 3:a i vacker 20-tals fastighet med två fullstora sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheten är renoverad med modernt kök, ljusa trägolv och nymålade väggar. Vackra spröjsade fönster i alla rum och ett avstånd till fastigheten på andra sidan gatan bidrar till ett fint ljusinsläpp och ett ogenerat läge. Kort och gott: En smart planerad och inflyttningsklar 3:a.

  I hallen finns det bra avhängningsmöjligheter, ett slitstarkt klinkergolv och ingång till ett stambytt badrum med dusch. Vidare in i lägenheten finner ni tre rum i fil, varav två sovrum med garderober och ett vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Köket är fullt utrustat med integrerade vitvaror.

  Här bor ni i en populär förening med låga månadsavgifter. Det ingår ett förråd till lägenheten och i trapphuset finns gemensamma balkonger mellan våningsplanen med utsikt över föreningens innergård.

  Unika värden:

  • Charmig fastighet med tidstypiska detaljer anno 1929.
  • Ljusa parkettgolv, spröjsade fönster och högt till tak.
  • Smart planerad med två sovrum och öppen planlösning.
  • Stambytt badrum med dusch.
  • Renoverat kök 2020 med integrerade vitvaror.
  • Stabil förening med låga avgifter och låg belåning.
  • Till lägenheten hör ett källarförråd.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss.
  Pris
  5 300 000 kr /Såld
  Adress
  Ringvägen 112, 2tr
  Yta
  55 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  2
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 637 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Bra förvaring i inbyggd garderob med skjutdörr. Från hallen förgrenar sig lägenheten med ingång till två sovrum och ett vardagsrum med kök.

    Lättdisponerat vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Här finns plats för soffa, soffbord, mediemöbel och matbord. Komplett renoverat kök med bra arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Maskinell utrusning i form av integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt samt integrerad diskmaskin. Ljust parkettgolv.

    Två bra sovrum med plats för säng och sängbord. Vita väggar och ljust parkettgolv. Två garderober i vardera sovrum.

    Fräscht badrum i ett stilrent skick. Klinker på golvet och kakel på väggarna. Här finns wc, handfat samt dusch.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    4
    Lgh.nmr. LM
    1202
    Adress
    Ringvägen 112, 2tr
    Postnummer
    116 61
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm
    Boarea
    55 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    2
    Andelstal
    1,51581%
    Andelstal avgift
    1,49648%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Kungshuset Tre Portaler
    Byggår
    1929

    Allmän information

    Brf Kungshuset Tre Portaler bildades 1999 och föreningen består idag av 51 bostadsrätter, 1 hyreslägenhet samt 3 kommersiella lokaler med hyresrätt belägna på adresserna Rutger Fuchsgatan 1, Ringvägen 112 och Östgötagatan 70. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

    Byggnaden

    Föreningen har tre lokaler som hyrs av en frisör och en tandläkare på Ringvägen samt ett garage på Östgötagatan 70.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten har fjärrvärme. Uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2001-2005 - genomfördes omfattande renoveringar där bland annat nya stammar för vatten, avlopp och el installerades. 2002 - Bostadsrättsföreningen bytte alla trasiga radiatorer och alla ventiler under. 2003 - Stamrenovering. 2003 - Avloppsstammarna byttes i samband med stamrenoveringen. 2012 - Utfördes den nu obligatoriska ventilationskontrollen. 2012 – Tre helt nya hissar installerades i huset. 2016 – Gårdsrenovering 2018 – OVK genomförd. 2018 – Stamspolning.

    Övriga utrymmen

    Vacker och nyrenoverad innergård med odlingslotter, sittgrupper och grill. I övrigt finns det en tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel. Tvättstugan finns i källaren på Rutger Fuchsgatan, På samma källarplan finns ett styrelserum. På Östgötagatan 70 finns ett barnvagnsrum. Access till barnvagnsrummet sker från gatan. En brun dörr till höger om garageporten. Nyckel till barnvagnsförrådet kan kvitteras ut. Pappers- och glasinsamling finns närmast på Östgötagatan ner mot vattnet.

    TV/Internet

    Under hösten 2017 installerades fiber för bredband i fastigheten. Styrelsen har valt att teckna ett fastighetsavtal via Ownit m.a.p bredband med en hastighet på 1Gbit/s för samtliga lägenheter och verksamheter i fastigheten. Detta ingår i avgiften. Styrelsen har i mars 2018 även tecknat ett fastighetsavtal för digital-TV med Ownit. En HD-box (som tillhör lägenheten) och Ownits TV-baspaket ingår i avgiften.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 13 nov 2020
    Energiprestanda
    106 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 637 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    476 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!