I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm-Skanstull

Ringvägen 108

 • 85 kvm
 • 3
 • rum

  7 680 000 kr

  Såld!

  Välkommen till denna välplanerade sekelskiftes 3:a med bevarade originaldetaljer så som, spegeldörrar, fiskbensparkett, spröjsade fönster och balkong i söderläge! Den härliga takhöjden och fönster mot två väderstreck samt högt beläget i huset skapar en lugn och ljus atmosfär i hela lägenheten. Här har ni chansen att skapa ert drömboende. Bostaden ligger väldigt centralt och endast ett stenkast från Skanstulls T-bana, bussar, restauranger, caféer och mycket mer. Välkommen på visning!

  Bostadens fördelar:

  • Högt upp i fastigheten
  • Balkong i söderläge och mot innergård
  • Fina bevarade detaljer
  • Låg månadsavgift
  • Stora rum och gott med förvaringsmöjligheter

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  7 680 000 kr SÅLD
  Adress
  Ringvägen 108
  Yta
  85 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  5 av 6
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 602 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (125 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten är belägen på 5 våningen, näst högst upp i fastigheten. Till viss del, i flera rum finner ni fiskbensparkett golv och tapetserade väggar samt spegeldörrar i gott skick och spröjsade fönster med marmor fönsterbrädor är bevarade. Bostaden är välplanerad och får ett tyst läge, dels genom sovrum mot innergård men också det höga läget i fastigheten gör att Ringvägen hörs minimalt. Den disponeras enligt följande:

    • Hall
     Hall med fiskbensparkett och ljusa vita väggar. Hallen öppnar upp hela lägenheten, härifrån når ni samtliga rum. Det finns plats för avställningsbord, byrå eller bänk samt ytterligare förvaring runt hörnet (kapprum) till höger där ni har en hatthylla och en inbyggd garderob för förvaring av ytterkläder.

    • Vardagsrum
     Vardagsrummet är stort med fiskbensparkett, blåa tapetserade väggar och vackert spröjsat fönster mot gatan samt bevarade takrosett och taklister i rummet. Vardagsrummet kan disponeras på fler olika sätt, i dagsläget är det en matsalsbord med plats för flera personer och soffgrupp med soffbord, TV-bänk samt byrå.

    • Kök
     Köket har ljus plastmatta och ljusa väggar samt blå köksluckor. Gott om förvaring har ni genom underskåp, överskåp och serveringsskåp i passage delen innan ni kommer in i köket. Köket är väldigt ljust dels genom ett fönster men också dubbeldörrarna till balkongen som vetter mot söder. Köket är utrustat med gasspis, ugn, kyl/frys. Ni får också plats med ett matbord med plats för fler personer.

    • Sovrum
     Det första sovrummet har ljus plastmatta i fiskbens mönster och tapetserade väggar samt fönster mot innergård. Här får ni plats med stor säng och tillhörande sängbord samt byrå alternativ skrivbord. En inbyggd garderob och en till mindre inbyggd garderob finns, men också möjlighet att sätta in fler. Det andra sovrummet har fiskbensparkett och ljusa tapetserade väggar samt fönster mot gatan. Här får ni plats med stor dubbelsäng med tillhörande sängbord samt fler garderober.

    • Badrum
     Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrum är från 2010 i samband med stambytet. Det är utrustat med WC, handdukshållare, dusch, skjutbara dörrar och handfat.

    • Balkong
     Härlig stor balkong i söderläge. Möjlighet för att bygga upp soffgrupp eller ett större matbord för flera personer.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    00052
    Adress
    Ringvägen 108
    Postnummer
    116 61
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm-Skanstull
    Boarea
    85 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5 av 6
    Andelstal
    1,59680
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Kroken 24/7
    Bildades
    1999
    Byggår
    1912
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Kroken 24/7 förvärvade fastigheten år 2009 och består av 62 stycken lägenheter varav 58 är bostadsrätter 4st hyresrätter. Föreningen har också 8 st lokaler varav samtliga är uthyrda. Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%. Dock endast boende/mantalsskriven på adress kan bli medlem. Juridisk person accepteras ej som medlem.

    Byggnaden

    Sekelskiftesfastighet byggd 1912.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & självdrag.

    Renoveringar

    • 1982 Stamrenovering, Götgatan 99 (delar stambytt i 99:an 2010), Ringvägen 104 och Ringvägen 106.
    • 2010 Stamrenovering på Ringvägen 108 samt ny eldragning.
    • 2010 Fasadputsning, både Gatusidan och Gårdssidan.
    • 2010 Fönstermålning, både Gatusidan och Gårdssidan.
    • 2013 Balkonger byggda på Gårdssidan.
    • 2017 Ombyggnation av råvindar till lägenheter.
    • 2018 Takrenovering.
    • 2018 Säkerhetsdörrar.
    • 2018 Källarförråd byggda.
    • 2018 Hissrenovering.

    Planerade renoveringar

    • 2019/2020 Tilluft/ventilation.
    • 2019/2020 Gårdar.
    • 2019/2020 Tvättstuga.
    • 2019/2020 Fiber till fastigheten.
    • 2019/2020 Renovering av trapphus.

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten hör nyttjanderätten till en tvättstuga och cykelförråd samt källarförråd som tillhör lägenheten. Föreningen har även två gårdar.

    TV/Internet

    Tv ingår i månadsavgiften (basutbud) leverantör Comhem. Bredband från Comhem.

    Parkering

    Föreningen har inga parkeringsplatser.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration är beställd

    Kommentar

    Finns ingen att ta del av för tillfället. Enligt föreningen så är en offert antagen att genomföra den under sommaren 2019.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 602 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Gas
    300 kr/månad
    Obligatorisk avgift för balkongfond
    50 kr/månad
    Summa driftskostnader
    750 kr/månad

    Driftskostnaderna är uppskattade efter en person normala förbrukning per/månad.

    Personer i hushållet
    1
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!