I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Midsommarkransen/Telefonplan

Responsgatan 5, 1tr

 • 96 kvm
 • 4
 • rum

  8 550 000 kr

  Välkommen

  Drömhem med industrikänsla i attraktiva Hägersten. Stilren och modern fyra om 96 kvm med ljusa ytskikt och spatiösa sociala ytor. Här finner du noga utvalda materialval, hög standard och unik utformning med sober interiör. Genomgående smakfull färgsättning och stavparkett i ek. Planlösningen är mycket luftig och tack vare sin höga takhöjd (3,60) tillsammans med de stora fönsterpartierna finner du en mycket rymlig och ljus atmosfär. Innanför hallen öppnar bostaden upp till det omfamnande ljusa vardagsrummet med kamin, balkong och öppen planlösning mot köket, härifrån når ni sedan passagen och de privata delarna av bostaden med tre sovrum, badrum med dusch, badkar, tvättmaskin samt torktumlare. Extra toalett i anknytning till hallen.

  Fastigheten samt lägenheten sticker med sin spännande arkitektritade design ut från mängden. Byggnaden är av kulturhistoriskt värde och originalbyggnaden uppfördes redan 1929 och har under åren verkat som kontor och industrilokal. 2007-2010 totalrenoverades byggnaden med dessa unika bostadslägenheter med industrikänsla som utmärker sig med spektakulär takhöjd och stora fönsterpartier.

  Bra förening med barnvänlig innergård och genomtänkt yttre skalskydd. Uppvärmd pool under sommarmånaderna. Hiss till stort varmluftsgarage. Nära till T-bana, matbutik och restauranger. Här bor ni lugnt med ett skyddat läge men ändå mitt i en expansiv del av Hägersten.

  En bostad att längta hem till - varmt välkommen på visning!

  Pris
  8 550 000 kr /Såld
  Adress
  Responsgatan 5, 1tr
  Yta
  96 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 395 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (90 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

  • 3.60 i takhöjd

   Sovrum (mitten)

   Sovrum (längst in)

   Extra toalett (i hallen)

   Barnvänlig innergård med genomtänkt yttre skalskydd och uppvärmd pool under sommarmånaderna.

   • Rumsbeskrivning

    Hall
    Välkomnande hall med goda möjligheter för avhängning av ytterkläder, längst med hallen ligger grått stilrent klinkergolv. Direkt till höger finner ni praktisk förvaring i garderob, en extra WC och anknytning till kök.

    Vardagsrum
    Vidare från hallen når ni vardagsrummet som har vitmålade väggar och ett otroligt ljusinsläpp från sina stora fönsterpartier. Här skapas en skön rymd och det finns god plats för matbord och soffgrupp för trevliga kvällar med vänner och familj intill den värmande kaminen. Från vardagsrummet nås den möblerbara balkongen med utsikt mot innergården som erbjuder en uppskattad utomhuspool.

    Kök
    Modernt och smakfullt kök med öppen planlösning mot vardagsrum, inredning som går gråa och vita toner med eleganta detaljer. Gråmålade väggar matchas med vitt kakel, bänkskiva i läckert ljust trä och skåpluckor i vitt. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, inbyggd varmluftsugn, spishäll, fläktkåpa i rostfritt stål, inbyggd mikrovågsugn i rostfritt stål. Detta är definitivt ett kök att trivas i!

    Sovrum 1
    Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Bra med förvaring i platsbyggda garderober. Harmoniskt sovrum som skapar lugn och avslappnad miljö för många goda nätters sömn. Målade väggar i tre olika kulörer matchar snyggt med dom ljusgröna garderobsdörrarna.

    Sovrum 2 
    Fint sovrum med vitmålade väggar som bryts mot en mörk fondvägg. Plats för säng och övrig möblering. Här finns även en fransk balkong.

    Sovrum 3
    Även detta ett fint sovrum med vitmålade väggar, plats för säng och övrig möblering. 

    Badrum
    I badrummet finns tvättmöjlighet med bänk ovan tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i taket, golvvärme, handfat, spegelskåp, dusch och badkar. Fräsch interiör med grått klinkergolv samt väggar i grått och vitt kakel.

    WC
    I direkt anknytning till hallen finns en WC med grått klinkergolv samt väggar i vitt kakel.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    102
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Responsgatan 5, 1tr
    Postnummer
    126 29
    Postort
    Hägersten
    Område
    Midsommarkransen/Telefonplan
    Boarea
    96 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    4
    Antal sovrum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    2,5887
   • Föreningen
    Namn
    Brf Ängsgräset
    Byggår
    1929/2007

    Allmän information

    Brf Ängsgräset innehar en fastighet längs Responsgatan 1-5 i Hägersten. Föreningen äger fastigheten med 48 bostadsrättslägenheter (2983 kvm), en gruppbostad med 6 lägenheter (404 kvm) I fastigheten finns även en lokalhyresgäst med förskoleverksamhet (454 kvm). Den totala lägenhetsytan uppgår till 3387 kvm. Det finns 34 garageplatser belägna i källarplanet.

    Byggnaden

    Huset byggdes 1929 och fungerade då som kontor och industrilokal. 2007 byggdes fastigheten om till 48 lägenheter, ett gruppboende och en förskola. I början av 2010 flyttade de första lägenhetsinnehavarna in i sina nybyggda lägenheter på Responsgatan 5.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Övriga utrymmen

    I föreningen har alla lägenheter en tvättmaskin vilket betyder att det i princip alltid är lätt att boka en tid i föreningens tvättstuga. I grovtvättstugan som ligger i källaren finns en tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och magel. Föreningen har ett cykelrum som ligger innanför garaget och ett cykelställ utanför garaget. Poolen är öppen mellan juni och september varje år.

    TV/Internet

    TV/bredband och telefoni levereras av Telia. Obligatorisk kostnad för detta är 159kr/mån och då ingår ett kanalpaket, 100 Mbit fiber och bredbandstelefoni (samtalskostnad tillkommer).

    Parkering

    Föreningen har i dagsläget 34 garageplatser. En bilplats i föreningens garage kostar 700 kronor i månaden och en MC-plats kostar 500 kronor i månaden.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 7 jul 2016
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 395 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    400 kr/månad
    Hemförsäkring
    350 kr/månad
    Tv, bredband och telefoni
    159 kr/månad
    Summa driftskostnader
    909 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT
    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT
    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION
    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA
    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING
    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!