I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Midsommarkransen/Telefonplan

Responsgatan 5

 • 53 kvm
 • 2.5
 • rum

  3 900 000 kr

  Såld

  I en gammal industribyggnad anno 1929 som 2010 restaurerats till toppmoderna nyproduktioner finner du på entréplan denna charmiga 2,5:a om 53kvm med ca 12kvm platsbyggt loft. Lägenheten har funktionella lösningar, genomgående hög standard och en unik utformning med sober interiör. Det här är ett mycket väldisponerat boende med karaktär som erbjuder genomgående ljusa fräscha ytskikt, och där en del av byggnadens historik finns bevarat i gamla synliga betongfundament. Ett elegant golv med lackförseglade parkettstavar i ek breder ut sig i hela bostaden. Öppen planlösning mellan kök och allrum samt takhöjd om 3,5m skapar en härlig känsla av rymd och rejäla fönster som mäter 2,5m i höjd ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Ovanför köket finns ett praktiskt loft som byggdes 2014 för att utnyttja takhöjden maximalt och ge extra rum till boendet. Från allrummet nås den stora möblerbara och ombonade uteplatsen om ca 8kvm som ligger i sydostläge, en förträfflig plats för sociala bjudningar eller lugna sköna avkopplande dagar. Intill allrummet ligger det hemtrevliga sovrummet som även det har en takhöjd om ca 3,50 meter och stora fönster som mäter ca 2m i höjd. Här finns gott förvaringsutrymme i en platsbyggd garderobssektion med skjutdörrar från golv till tak. Fullt utrustade kök och badrum med rostfria vitvaror, tvättmaskin och golvvärme. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

  Som boende har du den lyxiga förmånen att nyttja utomhuspoolen som är anlagd på den skyddade innergården. Poolen kan nyttjas från slutet av maj till början av september och är då uppvärmd till ca 25 grader. På kvällarna är poolen upplyst med undervattensbelysning vilket skapar en avkopplande Medelhavskänsla. Från trapphuset eller med hissen nås smidigt varmluftsgaraget under huset där föreningen förfogar över 34 garageplatser för den bilburna. Brf Ängsgräset är en välskött förening med mycket starkt och ordnad ekonomi. Föreningen har de senaste åren gjort stora amorteringar på sina lån samtidigt som man haft flera avgiftsfria månader för de boende.

  Missa inte denna fantastiska lägenhet i eftertraktat läge mellan Telefonplan och Midsommarkransen med närhet till tunnelbana, matbutiker, restauranger, gym, yoga och Cross-fit. Här bor ni lugnt med ett skyddat läge men ändå mitt i en expansiv del av Hägersten.

  Fastigheten samt lägenheten sticker med sin spännande arkitektritade design ut från mängden. Byggnaden är av kulturhistoriskt värde och originalbyggnaden uppfördes redan 1929 och har under åren verkat som laboratorium, kontor och industrilokal. 2009-2010 totalrenoverades byggnaden med dessa unika bostadslägenheter med industrikänsla som utmärker sig med spektakulär takhöjd och stora fönsterpartier.

  Pris
  3 900 000 kr /Bud
  Adress
  Responsgatan 5
  Yta
  53 kvm + 12 kvm
  Rum
  2.5 rok
  Trappor
  Entréplan
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 990 kr/månad (värme och vatten)
  Visningar
  • Kontakta mäklaren för visning
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

  • Innergård med genomtänkt yttre skalskydd och uppvärmd pool under sommarmånaderna.

   • Rumsbeskrivning

    Entré/Hall Välkomnande hall med bra utrymme för avhängning av ytterkläder och avställning av skor genom väggmonterad hatthylla och skohylla. Förvaring erbjuds i tre vita garderober med hyllplan. På golvet ligger ett snyggt klinkergolv med svarta stora plattor som är slitstarkt, reptåligt och lätt att göra rent. På hallens väggar sitter ljusa tapeter och takbelysning ges från infällda LED-spotlights. En robust säkerhetsdörr från Swedoor finns på plats.

    Kök Modernt kök med öppen planlösning mot allrummet där stora glaspartier ger ett bra ljusinsläpp till köket. Vit skåpinredning från Myresjökök med beslag av mattad krom. Arbetsutrymme på Perstorps laminatskivor med Designprinsen Siguard Bernadottes klassiska mönster Virrvarr som ursprungligen ritades 1958. Ytterligare arbetsyta erbjuds på diskbänk i rostfritt stål. Arbetsytor belyses av armaturer med lysrör. Ovan kökets arbetsutrymme är väggarna försedda med lättrengörligt stänkskydd av vitmålade kakelplattor i 10x30 cm. En optimal lösning med förlängd avlastningsbänk där det ryms mycket förvaring i underliggande lådor. Matplats för ca 8 personer. Fin golvbeläggning av parkettstavar i ek med lackförsegling. Väggarna är målade i ljus kulör och takbelysning ges från infällda, dimbara LED-spotlights.

    Kökets maskinella utrusning innefattar: Kyl/frys kombinerad rostfritt stål - Electrolux Inbyggnadsugn varmluft rostfritt stål - Electrolux Inbyggnadshäll glaskeramik - Electrolux Inbyggd mikrovågsugn rostfritt stål - Electrolux Diskmaskin integrerad - Electrolux Fläktkåpa rostfritt stål - Franke

    Allrum/Vardagsrum Rummets takhöjd som mäter ca 3,50m skapar en imponerande känsla av rymd och dom fyra stora glaspartierna som mäter ca 2,50m ger ett betydande ljusflöde till bostaden. Utgång till den ombonade uteplatsen med stenläggning sker genom en helglasad dörr. Rummet rymmer soffa, soffbord, tv-möbel och diverse annat möblemang. Fin golvbeläggning av parkettstavar i ek med lackförsegling. Väggarna är målade i ljus kulör. Fönster med persienner och fönsterbrädor av sand-/kalksten. Framträdande betongfundament ger en häftig industrikänsla i ett annars genomgående modernt boende.

    Loft Allrummets väl tilltagna takhöjd har tillvaratagits genom en tillbyggnad av ett platsbyggt loft. Loftet har en golvyta om ca 12 kvm och en takhöjd på ca 110 cm. Via stegen/trappan når du loftet som kan nyttjas som tex ett extra sovrum och har gott om plats för förvaring. Även loftet har belysning med dimbara spotlights.

    Sovrum Rummet rymmer dubbelsäng och en hel del annan möblering ges god plats. Mycket förvaringsutrymme erbjuds i hel garderobsvägg med måttbeställda skjutdörrar, utrustad med klädstänger, hyllplan, skohyllor, trådbackar. Fin golvbeläggning av parkettstavar i ek med lackförsegling. Väggarna är målade i lugn blå kulör. Fönster med persienner och fönsterbrädor av sand-/kalksten.

    Badrum I anknytning till hallen ligger badrummet som erbjuder moderna stilrena färgval. Ytskikt bestående av grafitgrått klinkergolv och vita kaklade väggar med stora plattor matchas med en fondvägg med grafitgrått kakel. Badrumsgolv med behaglig komfortvärme som regleras av termostaten placerad på väggen. I detta stilfulla badrum finns duschutrymme med skjutbara väggar av glas, WC, tvättställ med underskåp, handdukstork samt golvplacerat förvaringsskåp med hyllplan. Ytterligare förvaring i väggskåp med hyllplan samt på underliggande bänkskiva. Här erbjuds även en tvättmaskin. Takbelysning ges från infällda LED-spotlights styrda av dimmer.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    004
    Lgh.nmr. LM
    1004
    Adress
    Responsgatan 5
    Postnummer
    126 29
    Postort
    Hägersten
    Område
    Midsommarkransen/Telefonplan
    Boarea
    53 kvm + 12 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2,5
    Antal sovrum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    Entréplan
    Andelstal
    1,3656
   • Föreningen
    Namn
    Brf Ängsgräset
    Byggår
    1929/2007

    Allmän information

    Brf Ängsgräset innehar en fastighet längs Responsgatan 1-5 i Hägersten. Föreningen äger fastigheten med 48 bostadsrättslägenheter (2983 kvm), en gruppbostad med 6 lägenheter (404 kvm) I fastigheten finns även en lokalhyresgäst med förskoleverksamhet (454 kvm). Den totala lägenhetsytan uppgår till 3387 kvm. Det finns 34 garageplatser belägna i källarplanet.

    Byggnaden

    Huset byggdes 1929 och fungerade då som kontor och industrilokal. 2007 byggdes fastigheten om till 48 lägenheter, ett gruppboende och en förskola. I början av 2010 flyttade de första lägenhetsinnehavarna in i sina nybyggda lägenheter på Responsgatan 5.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Övriga utrymmen

    I föreningen har alla lägenheter en tvättmaskin vilket betyder att det i princip alltid är lätt att boka en tid i föreningens tvättstuga. I grovtvättstugan som ligger i källaren finns en tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och magel. Föreningen har ett cykelrum som ligger innanför garaget och ett cykelställ utanför garaget. Poolen är öppen mellan juni och september varje år.

    TV/Internet

    TV/bredband och telefoni levereras av Telia. Obligatorisk kostnad för detta är 159kr/mån och då ingår ett kanalpaket, 100 Mbit fiber och bredbandstelefoni (samtalskostnad tillkommer).

    Parkering

    Föreningen har i dagsläget 34 garageplatser. En bilplats i föreningens garage kostar 700 kronor i månaden och en MC-plats kostar 500 kronor i månaden.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 7 jul 2016
    Energiprestanda
    145 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 990 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    250 kr/månad
    Tv, bredband och telefoni
    159 kr/månad
    Summa driftskostnader
    709 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!