I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Solna - Råsunda - Vasalund

Råsundavägen 77

 • 37 kvm
 • 1.5
 • rum

  2 560 000 kr

  Välkommen

  Ljus och fin 1,5:a med ett fantastiskt läge i populära Råsunda! Lägenheten ligger högst upp i huset, är väldisponerad och präglas av 30-talscharm med bland annat fina golv, högt till tak och breda fönsternischer. Lägenheten har ett luftigt och stort vardagsrum med plats för både soffa, soffbord och diverse tv-möbler. I en förlängning av vardagsrummet finns en alkov med plats för säng och gott om förvaring i garderober. Köket ligger intill vardagsrummet, är rymligt, har matplats och bra arbetsytor samt gott om förvaring i skåp och lådor. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevlig sätt med avhängning för ytterkläder i anslutning till dörren och ingång till vardagsrum, kök och ett helkaklat badrum med dusch.

  Läget är optimalt med direkt närhet till kommunikationer som tunnelbana, pendeltåg och tvärbana. Bussen till Odenplan och närliggande stationer går 50 meter från porten. Det är också nära till Mall of Scandinavia, Solna centrum samt fina grönområden som Råstasjön och Hagaparken. I området finns också många småbutiker, caféer och restauranger.

  Lägenhetens fördelar:

  • Charmig 30-tals fastighet med tidstypiska detaljer.
  • Bra planerad med alkov och förvaring i både plats- och inbyggda garderober.
  • Vindsförråd en trappa upp från lägenheten.
  • Fräscht kök med matplats och skafferi.
  • Stambytt badrum med dusch.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och buss.
  • Möjlig 2:a

  Varmt välkommen på visning!

  Pris
  2 560 000 kr /Såld
  Adress
  Råsundavägen 77
  Yta
  37 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  2 av 2
  Avgift
  2 489 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (95 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Jag tror på varje bostad jag förmedlar. Under mina år som mäklare har jag lärt mig att framgång kräver hårt arbete, att vara påläst, lyhörd och se lösningar före problem. Jag arbetar därför med stort engagemang och vill att varje visningsbesökare ska förstå bostadens fulla potential. Hos mig köper du ett hem och när det är dags att sälja hittar jag en köpare till rätt pris. Behöver du en uppdaterad värdering, bankkontakt, uppmätning eller inredningskonsultation? - Hör av dig, vi fixar det.

   • Rumsbeskrivning

    Inbjudande hall med avhängning för ytterkläder och ingång till lägenhetens kök, allrum och badrum.

    Köket är ljust och rymligt, har ett skafferi och en matplats för ca 4-5 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, spis och fläkt.

    Allrummet präglas av ljus och rymd tack vare takhöjden och de ljusa färgerna. Rummet är lättmöblerat och har gott om plats för soffa och tv-möbler samt en avdelning för säng och klädförvaring.

    Badrummet är fräscht, har dusch och kaklade väggar och klinkers på golv. I badrummet finns även handfat, wc och handdukstork.

   • Fakta
    Lgh.nmr
    02215
    Adress
    Råsundavägen 77
    Postnummer
    169 57
    Postort
    Solna
    Område
    Råsunda - Vasalund
    Boarea
    37 kvm
    Antal rum
    1,5
    Trappor
    2 av 2
    Andelstal
    4,43109%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Solna Kilen 7
    Bildades
    2004
    Byggår
    1933

    Allmän information

    Brf Solna Kilen 7 bildades år 2004 och består av 18 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 2 lokaler.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2006 Rörstambyte
    2006 Elstammar byttes
    2008 Radonmätning utförd och resultatet hamnade under riktvärdet
    2009 Fasad renoverades
    2009 Fönsterbyte till 3-glasfönster
    2013 Spolning av rörstammarna
    2014 OVK-besiktning utförd (obligatorisk ventilationskontroll)
    2015 Installation av rörelsedetektorer för belysningen i trappuppgången
    2015 Nytt torkskåp
    2016 Ny torktumlare
    2018 Nytt inpasseringssystem

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten hör ett förråd, en trappa upp. I källaren finns en tvättstuga.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem.

    Parkering

    Föreningen äger 5 parkeringsplatser med eluttag till varje plats som går att hyra för 400: -/mån. För närvarande är det kö till dessa platser. I övrigt råder boendeparkering i området.

    Energideklaration

    Kommentar

    Det finns ingen giltig Energideklaration för fastigheten.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 489 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Få stadsdelar är så nära förknippade med Stockholms identitet som Solna, detta trots att Solna en gång var en självständig stad , och faktiskt relativt nyligen vuxit ihop med Stockholm. Även idag benämns kommunen officiellt som Solna Stad, och den uppstigande solen i kommunens emblem har besjungits av hängivna fotbollssupportrar sedan 1891. Naturligtvis är fotboll en stor del av Solnas identitet, men här finns så mycket mer än bara AIK att berätta om. Solna är det modernare namnet på det medeltida namnet Solnön, ”Den solbelysta ön”, som har en historia lika gammal som Stockholm själv. Från att ha varit ett sömnigt jordbrukarområde på medeltiden till ett industriellt Mecka under 1800-talet, Solna har jämt varit en del av Stockholm. Idag fullständigt bubblar Solna av liv och rörelse, utan att göra avkall på grönområden och kultur. Här ligger nationalarenan Friends som lockar artister av yttersta världsklass bredvid landets största galleria, hypermoderna Mall of Scandinavia, men bara ett stenkast därifrån ligger den enorma och fantastiska Hagaparken, ansedd av många vara den vackraste parken i stan. I Solna möter staden naturen, och det gamla möter det nya. Här finns det anrika Karlbergs Slott med sin hemlighetsfulla park och Europas modernaste sjukhus, Nya Karolinska. Promenadstråk av hemtrevliga caféer och restauranger är lika vanliga som huvudkontor för några av landets största företag. Solna har verkligen något för alla, och kommunikationerna i kommunen är i och med den nya citybanan bland de absolut bästa i hela länet.

    • I Råsunda finns affärer, restauranger och café.
    • 10 minuter till Mall of Scandinavia samt Friends.
    • Med Pendeltåget är det 5 minuter till Odenplan.
    • Buss 50 meter från bostaden .
   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!