I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Solna - Råsunda - Vasalund

Råsundavägen 77

 • 37 kvm
 • 1.5
 • rum

  2 560 000 kr

  Välkommen

  Ljus och fin 1,5:a med ett fantastiskt läge i populära Råsunda! Lägenheten ligger högst upp i huset, är väldisponerad och präglas av 30-talscharm med bland annat fina golv, högt till tak och breda fönsternischer. Lägenheten har ett luftigt och stort vardagsrum med plats för både soffa, soffbord och diverse tv-möbler. I en förlängning av vardagsrummet finns en alkov med plats för säng och gott om förvaring i garderober. Köket ligger intill vardagsrummet, är rymligt, har matplats och bra arbetsytor samt gott om förvaring i skåp och lådor. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevlig sätt med avhängning för ytterkläder i anslutning till dörren och ingång till vardagsrum, kök och ett helkaklat badrum med dusch.

  Läget är optimalt med direkt närhet till kommunikationer som tunnelbana, pendeltåg och tvärbana. Bussen till Odenplan och närliggande stationer går 50 meter från porten. Det är också nära till Mall of Scandinavia, Solna centrum samt fina grönområden som Råstasjön och Hagaparken. I området finns också många småbutiker, caféer och restauranger.

  Lägenhetens fördelar:

  • Charmig 30-tals fastighet med tidstypiska detaljer.
  • Bra planerad med alkov och förvaring i både plats- och inbyggda garderober.
  • Vindsförråd en trappa upp från lägenheten.
  • Fräscht kök med matplats och skafferi.
  • Stambytt badrum med dusch.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och buss.
  • Möjlig 2:a

  Varmt välkommen på visning!

  Pris
  2 560 000 kr /Såld
  Adress
  Råsundavägen 77
  Yta
  37 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  2 av 2
  Avgift
  2 489 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Inbjudande hall med avhängning för ytterkläder och ingång till lägenhetens kök, allrum och badrum.

    Köket är ljust och rymligt, har ett skafferi och en matplats för ca 4-5 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, spis och fläkt.

    Allrummet präglas av ljus och rymd tack vare takhöjden och de ljusa färgerna. Rummet är lättmöblerat och har gott om plats för soffa och tv-möbler samt en avdelning för säng och klädförvaring.

    Badrummet är fräscht, har dusch och kaklade väggar och klinkers på golv. I badrummet finns även handfat, wc och handdukstork.

   • Fakta
    Lgh.nmr
    02215
    Adress
    Råsundavägen 77
    Postnummer
    169 57
    Postort
    Solna
    Område
    Råsunda - Vasalund
    Boarea
    37 kvm
    Antal rum
    1,5
    Trappor
    2 av 2
    Andelstal
    4,43109%
   • Föreningen
    Namn
    Brf Solna Kilen 7
    Bildades
    2004
    Byggår
    1933

    Allmän information

    Brf Solna Kilen 7 bildades år 2004 och består av 18 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 2 lokaler.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

    Renoveringar

    2006 Rörstambyte
    2006 Elstammar byttes
    2008 Radonmätning utförd och resultatet hamnade under riktvärdet
    2009 Fasad renoverades
    2009 Fönsterbyte till 3-glasfönster
    2013 Spolning av rörstammarna
    2014 OVK-besiktning utförd (obligatorisk ventilationskontroll)
    2015 Installation av rörelsedetektorer för belysningen i trappuppgången
    2015 Nytt torkskåp
    2016 Ny torktumlare
    2018 Nytt inpasseringssystem

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten hör ett förråd, en trappa upp. I källaren finns en tvättstuga.

    TV/Internet

    Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem.

    Parkering

    Föreningen äger 5 parkeringsplatser med eluttag till varje plats som går att hyra för 400: -/mån. För närvarande är det kö till dessa platser. I övrigt råder boendeparkering i området.

    Energideklaration

    Kommentar

    Det finns ingen giltig Energideklaration för fastigheten.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 489 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    1163 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Få stadsdelar är så nära förknippade med Stockholms identitet som Solna, detta trots att Solna en gång var en självständig stad , och faktiskt relativt nyligen vuxit ihop med Stockholm. Även idag benämns kommunen officiellt som Solna Stad, och den uppstigande solen i kommunens emblem har besjungits av hängivna fotbollssupportrar sedan 1891. Naturligtvis är fotboll en stor del av Solnas identitet, men här finns så mycket mer än bara AIK att berätta om. Solna är det modernare namnet på det medeltida namnet Solnön, ”Den solbelysta ön”, som har en historia lika gammal som Stockholm själv. Från att ha varit ett sömnigt jordbrukarområde på medeltiden till ett industriellt Mecka under 1800-talet, Solna har jämt varit en del av Stockholm. Idag fullständigt bubblar Solna av liv och rörelse, utan att göra avkall på grönområden och kultur. Här ligger nationalarenan Friends som lockar artister av yttersta världsklass bredvid landets största galleria, hypermoderna Mall of Scandinavia, men bara ett stenkast därifrån ligger den enorma och fantastiska Hagaparken, ansedd av många vara den vackraste parken i stan. I Solna möter staden naturen, och det gamla möter det nya. Här finns det anrika Karlbergs Slott med sin hemlighetsfulla park och Europas modernaste sjukhus, Nya Karolinska. Promenadstråk av hemtrevliga caféer och restauranger är lika vanliga som huvudkontor för några av landets största företag. Solna har verkligen något för alla, och kommunikationerna i kommunen är i och med den nya citybanan bland de absolut bästa i hela länet.

    • I Råsunda finns affärer, restauranger och café.
    • 10 minuter till Mall of Scandinavia samt Friends.
    • Med Pendeltåget är det 5 minuter till Odenplan.
    • Buss 50 meter från bostaden .
   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!