I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Bandhagen - Högdalen

Rangstagatan 18

 • 67 kvm
 • 3
 • rum

  2 975 000 kr

  SÅLD!

  Fantastiska trerummare högt upp i huset och ca 10 kvm balkong i västläge med sol från tidig lunch till kvällen. Lägenheten går i ljusa, naturliga färgtoner med ett vackert genomgående parkettgolv, fina fönster i två väderstreck som skapar en härlig atmosfär. Ställ upp dörren till balkongen, tänd grillen och njut av det höga ljusa läget som förlänger dagen och gör ditt boende till något alldeles extra. Här bor ni endast ett stenkast ifrån Högdalens centrum med alla nödvändigheter som ni behöver i form av restauranger och service samt T-bana.

  Lägenhetens fördelar:

  • Modern fastighet med välplanerade planlösning
  • Högt och ljust läge
  • Stor balkong i västläge-sol från lunch till eftermiddag/kväll
  • Stilrent kök i en öppen, social planlösning mot vardagsrummet
  • Stort badrum med fina materialval.
  • Goda kommunikationer med T-bana

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  2 975 000 kr SÅLD
  Adress
  Rangstagatan 18
  Yta
  67 kvm
  Rum
  3 rok
  Trappor
  7
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 882 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Entré
     Rymlig hall med plats för avhägning av ytterkläder. Ekparkettsgolv och vitmålade väggar , detta är genomgående för hela lägenheten (förutom badrum). Här finns hatthylla och plats för skoställ. Här finns också ett förråd. Säkerhetsdörr.

    • Kök
     Modernt kök med öppen planlösning mot vardagsrum och balkong. Köksinredning med vita släta luckor, handtag av metall samt mörk kvartskomposit bänkskiva (tillval). Maskinella utrustningen består av kombinerad kyl & frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggdmicro, diskmaskin och spiskåpa. Mycket bra arbetsytor och ordentligt med köksskåp för förvaring. Ni får också plats med ett stort matbord med plats för 4-5 personer.

    • Vardagsrum
     Stort och luftigt med öppen planlösning mot köket. Flera fönster i två väderstreck och utgång ut mot den stora balkongen ger ett mycket fint ljus över de öppna ytorna. Den stora balkongen om hela 9,5 kvm ligger i ett soligt och fint västerläge. Här finns det plats för både utemöbler och gröna växter. Hela kök- och vardagsrumsdelen kännetecknas av en fin utsikt och ett härligt ljusflöde.

    • Sovrum
     Det första sovrummet har god yta för stor säng tillsammans med sängbord. Stor inbyggd garderob med skjutbara dörrar finns för förvaring. Det andra sovrummet är rymligt med plats för säng och skrivbord. Det finns två stycken garderober här för förvaring. Ingen insyn i någon av rummen.

    • Balkong
     Stor härlig balkong som vetter mot västläge och ger ordentligt med sol. Här får ni plats med loungegrupp och matbord för flera personer. Det är tillåtet att ha elgrill på balkongen.

    • Badrum
     Smakfullt badrum i modern och ljus design. Utanpåliggande spotlights i tak, stilrent matt kakel och tidlöst svart klinker gör komforten total. Handfat med kommod undertill och med belyst spegel ovan, vägghängd WC samt takdusch (tillval) med vridbara glasväggar. Tvättmaskin och torktumlare (tvättpelare) samt spegelskåp (tillval).

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1705
    Adress
    Rangstagatan 18
    Postnummer
    124 54
    Postort
    Bandhagen
    Område
    Högdalen
    Boarea
    67 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    3
    Hiss
    Ja
    Trappor
    7
    Andelstal
    0,81410%
    Andelstal avgift
    0,81%
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Brf Scenen i Teaterkvarteret
    Bildades
    2015
    Byggår
    2017
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Föreningen består av 150 st lägenheter, fördelade på ett höghus och ett lamellhus. Det finns också 3 stycken lokaler för uthyrning.

    Byggnaden

    Fastigheten har två byggnader, ett punkthus och ett lamellhus.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & mekanisk till och frånluft.

    Renoveringar

    • Inga större planerade med tanke på byggåret 2017.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har barnvagns- och cykelförråd, i anslutning till entrén samt på vinden. Cykelparkering finns även utanför entrén. Huset stod klart och inflytt år 2017.

    TV/Internet

    Basabonnemang för TV ingår i avgiften s k must carry från telia. Fiber finns indraget i huset.

    Parkering

    I anslutning till huset ligger ett gemensamt garage och för detta hus avsätts ca 53 platser. Kostnaden är beräknad till 1125kr/plats. Separat kö i dagsläget. Parkering på gatan finns också för 450 kr/mån.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration behövs ej
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 882 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    330 kr/månad
    Hemförsäkring
    110 kr/månad
    Varmvatten
    82 kr/månad
    Summa driftskostnader
    522 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Högdalen är stället för dig som tycker om både rörelse och lugn. I Högdalens centrum hittar du butiker, service, bowling, Högdalshallen och tunnelbanebibliotek. Området vid Högdalstoppen är som gjort för promenader och lek. På vintern är det en plats för pulkabacksåkning och på sommaren för skateboardåkning och frisbeegolf. I närheten finns fina promenadvägar, grönområde, badhus, skola och flera förskolor. Stor parklek bara ett stenkast bort. Mellan Högdalen och Bandhagen finns ett stort grönområde med stora ytor för lek. Här finns även Bandängen, en härlig parklek med ett litet minizoo och grönska. Fina promenadområden i närheten, dels i naturen och dels genom Örbys mysiga villakvarter.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!