I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Saltsjö-Boo - Orminge

Ormingeringen 30B

 • 45 kvm
 • 1.5
 • rum

  1 900 000 kr

  SÅLD!

  Härlig bostad med minimal insyn och stor balkong på ett lugnt insynsskyddat läge tillsammans med fina ytskikt samt ett helkaklat fräscht badrum. Här erbjuds ni att bo i liten oas men fortfarande nära till förbindelser till stan samt endast en kort promenad till Orminge centrum som erbjuder det mesta för att förenkla vardagen. Kom förbi och känn av lugnet i den här charmiga bostaden.

  Välkommen in, välkommen hem!

  Lägenhetens fördelar:

  • Minimal insyn.
  • Hörnläge
  • Helkaklat badrum.
  • Sovrum med plats för stor säng.
  • Möjlighet att bygga om till en 2:a.
  • Lugnt läge & fritt läge mot parken.
  • Närhet till natur & motionsspår.
  Pris
  1 900 000 kr SÅLD
  Adress
  Ormingeringen 30B
  Yta
  45 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  1
  Avgift
  3 005 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4.9 i betyg (134 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten består av ljust parkettgolv och tapetserade väggar i olika ljusa kulörer. God förvaring i hall genom hatthylla. Finns ytterligare plats att ha byrå för den som önskar. Vidare in finner ni vardagsrummet som har plats för stor soffa tillsammans med soffbord och TV-möbel. Här finns också plats för ett matbord för flera personer. Trivsam öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet ger lägenheten rymd samt fin karaktär.I köket har ni fina bevarade snickerier, god förvaring genom underskåp och överskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys & spis med ugn. Sovalkoven har ni plats för en stor säng samt sängbord. Här finns också en garderob. Det andra rummet disponeras idag som sovrum men är också ett utmärkt rum för förvaring eller extra arbetsrum. Badrummet är helkaklat med brunt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet består av WC, dusch med badkar, badrumsskåp, handfat med kommod, spegelskåp, spotlights och tvättmaskin. Balkongen är stor och har plats för bord med stolar samt loungehörna för den som önskar.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    4858-00364
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Ormingeringen 30B
    Postnummer
    132 33
    Postort
    Saltsjö-Boo
    Område
    Orminge
    Boarea
    45 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1.5
    Hiss
    Nej
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,16754
    Andelstal insats
    0,16754
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    HSB Bostadsrättsförening Smaragden i Nacka
    Bildades
    1967
    Byggår
    1967
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    HSB Brf Smaragden äger fastigheten Orminge 43:1 och 43:2 uppförda 1968. Totalt 27 st bostadshus med 384 lägenheter och 2 lokaler. Samtliga lägenheter är bostadsrätter. Föreningen bildades 1967. Medlemskap HSB Stockholm är obligatoriskt för medlem/köpare.

    Byggnaden

    Byggnaderna byggdes 1968 och är ett flertal punkthus.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Föreningen använder sig av fjärrvärme & frånluft.

    Renoveringar

    • 1993 Stambyte
    • 2013 Renovering av tak
    • 2014 Byte av balkonger
    • 2015 OVK utförd och godkänd
    • 2015 Renovering av garage

    Övriga utrymmen

    Föreningen har tvättstugor på adresserna Ormingeringen 7, 15 och 23. Det finns också bastu (Ormingeringen 15), föreningslokaler (Omringeringen 7, 23) och källsorterings nedkast. Till lägenheten ingår det ett förråd.

    TV/Internet

    Bredband och kabel-TV från Telenor ingår i månadsavgiften.

    Parkering

    Det finns tre stycken stora parkeringsområden, Ormingeringen 1-14, Ormingeringen 18-22 och Ormingeringen 24-31. P-tillstånd för obokad plats 100:-/månad. Obokad plats betyder att man inte har en egen plats utan får parkera där det finns en ledig plats.

    Energideklaration

    Utfördes
    Måndag 9 apr 2018
    Energiprestanda
    181 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 005 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    239 kr/månad
    Summa driftskostnader
    439 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    468 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Mitt emellan centrala Nacka och Värmdö ligger Orminge, en föränderlig och nymodig stadsdel med uråldriga anor. Namnet Orminge dyker upp i klosterskrifter redan på 1200-talet även om det är något oklart hur området förtjänat detta namn. Kanske var det så att någon medeltida celebritet strövade oförsiktigt fram i områdets stigar och blev biten?

    Nuförtiden uppmuntras i alla fall strövande i något av de många skogs- och grönområden som Orminge erbjuder och det du mest troligt blir biten av är känslan av att du kommit rätt. Det här området hade under 1900-talet en något brokig expansionsperiod där det planerades för tunnelbana, massbebyggelse och kommers, men många av planerna kom av sig.

    Detta är något som vi på Unika Hem och de flesta Ormingebor nog är glada för idag. Närheten till Nacka och innerstan med utmärkta busskommunikationer (Orminge centrum är en av kommunens största kollektivhubbar) kompletteras av ett levande centrum som erbjuder det mesta för vardagen. De massiva lägenhetsbyggen på 1970-talet blev aldrig verklighet, istället växte det fram ett väldigt diversifierat område där både hyresrätter, bostadsrätter och villor är vanligt förekommande, allt i naturnära miljöer.

    Orminge tillhör Nacka kommun men ligger geografiskt på Värmdö, vilket gör området till ett skärgådsnära alternativ med mycket natur för dig som fortfarande vill ha närheten till storstan. Orminges demografi har visserligen förändrats mycket de senaste årtiondena, men fortfarande menar lokalpatrioterna att man kan hitta tydliga tecken på den rika gemenskapskulturen som uppstod här under senare hälften av 1900-talet, som bland annat resulterade i landets första föräldrakooperativa daghem och den populära Ormingekarnevalen. En kort promenad bort hittar ni också Glasbrukssjön & Myrsjön men för den som gillar, kan man ta en cykeltur bort till Hasseludden eller en brunch på Yasuragi.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!