I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Hägerstensåsen

Piruettvägen 5

 • 106 kvm
 • 4
 • rum

  6 100 000 kr

  Välkommen till Piruettvägen 5, 5tr!

  Underbart ljus lägenhet om 106 kvm med högt läge, begränsad insyn och vacker utsikt över grönska. Väl tilltagen balkong i härligt sydvästläge med sol från lunchtid till kväll. Genomgående planlösning med fönster i tre väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Hög standard, modern design och smakfulla materialval. Generösa sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tre rymliga sovrum, goda förvaringsmöjligheter och generös klädkammare. Stort och stilrent badrum samt separat gäst-wc.

  Välskött och trivsam förening i fastighet från 2009. Varje lägenhet är garanterad en bilplats inom en månad från inflyttning. Trevligt område med närhet till grönområden och Mälaren samt affärer, service och T-bana.

  • Gavelläge med fönster i tre väderstreck
  • Stor, delvis inglasad balkong i soligt sydvästläge
  • Högt läge med begränsad insyn och fin utsikt mot grönska
  • Öppen planlösning med generösa sällskapsytor
  • Tre rymliga sovrum
  • Stort badrum samt separat gäst-wc
  • Goda förvaringsmöjligheter i lägenheten och tillhörande källarförråd
  • Välskött förening
  • Fastighet från 2009 med hiss
  • Möjlighet till bilplats
  • Endast ca 2 min till T-bana (röda linjen, station Hägerstensåsen)

  Välkommen in, välkommen hem!

  Pris
  6 100 000 kr SÅLD!
  Adress
  Piruettvägen 5
  Yta
  106 kvm
  Rum
  4 rok
  Trappor
  5
  Hiss
  Ja
  Avgift
  5 403 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (130 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning
    • Entré/Hall
     Trevlig, delvis möblerbar hall med två garderober (Garderoberna ingår ej i köpet), avhängningsmöjlighet samt ingång till stor klädkammare. Ljusa väggar och parkettgolv i ek. Säkerhetsdörr.

    • Vardagsrum
     Mycket ljust och rymligt vardagsrum med generösa fönsterpartier samt utgång till balkongen. Stora sociala ytor tack vare öppen planlösning mot kök. Ljusa väggar och parkettgolv i ek.

    • Balkong
     Underbar, delvis inglasad balkong med plats för större möbelgrupp. Härligt sydvästläge med sol från lunchtid till kväll på sommaren.

    • Kök
     Stort och modernt kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Mycket goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Stilren inredning med skåpsluckor i vitt samt blått kakel ovan disk- och arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av spishäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd mikro, diskmaskin, matavfall kvarn samt kyl och frys i fullhöjd. Ljusa väggar och parkettgolv i ek.

    • Sovrum 1
     Stort sovrum med fönster i två väderstreck samt bra förvaringsmöjligheter tack vare flera inbyggda garderober. Plats för dubbelsäng och övrig möblering. Ljusa väggar och parkettgolv i ek.

    • Sovrum 2
     Rymligt sovrum med två garderober samt plats för säng och övrig möblering. Ljusa väggar och parkettgolv i ek.

    • Sovrum 3
     Rymligt sovrum med plats för säng och övrig möblering. Ljusa väggar och parkettgolv i ek.

    • Badrum
     Stort badrum med helkaklade väggar i vitt samt mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, kommod, toalett, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare samt praktisk bänk och förvaringsskåp. Stort vädringsfönster.

    • WC
     Vita helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv. Utrustad med toalett och handfat.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    02053
    Lgh.nmr. LM
    1303
    Adress
    Piruettvägen 5
    Postnummer
    129 49
    Postort
    Hägersten
    Område
    Hägerstensåsen
    Boarea
    106 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    4
    Hiss
    Ja
    Trappor
    5
    Andelstal
    1,370200
    Pantsättning
    Är pantsatt
   • Föreningen
    Namn
    Bostadsrättsföreningen Bergsparken
    Bildades
    2007
    Byggår
    2009
    Markägare
    Marken är tomträtt

    Allmän information

    Brf Bergsparken är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2009 och omfattas av tre punkthus i 11 våningar innehållande 86 bostadslägenheter, varav alla upplåts med bostadsrätt. Byggnaderna uppfördes av NCC. Föreningen är mycket välskött och har en god ekonomi med låg belåningsgrad för sin ålder. Besök gärna föreningens hemsida för mer information; https://brfbergsparken.se/

    Föreningen har ett gemensamt abonnemang för all el – inklusive varje lägenhets hushållsel. Varje lägenhet är utrustad med en egen elmätare eftersom man själv bekostar den el som förbrukas i lägenheten. Bostadsrättstillägg för hemförsäkring ingår i månadsavgiften. Föreningen har aldrig ändrat månadsavgiften men kommer, i samband med den pågående fasadrenoveringen att göra en mindre justering för att bibehålla den goda ekonomi de har samt upprätthålla en god amorteringstakt på fastighetslånen.

    Byggnaden

    Flerfamiljshus

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme & frånluft

    Renoveringar

    • Fasadrenovering (klar i dem flesta husen)
    • Solceller installerad på alla tak i förening
    • Frånluftsåtervinning installerat
    • LED lampor i alla gemensamma utrymmen

    Planerade renoveringar

    • Fasadrenovering planeras att påbörjas under 2021 (är nästan helt klar)

    Övriga utrymmen

    I föreningen finns gemensam tvättstuga, barnvagns-/rullstolsförråd, cykelförråd, ett övernattningsrum som kan hyras av medlemmarna samt en mysig grillplats på gården. Intill föreningens byggnader finns en trevlig lekplats som är väldigt uppskattad bland barnen i området. Till lägenheten hör ett källarförråd.

    TV/Internet

    Föreningen har tecknat ett avtal med Ownit som leverantör för TV och bredband. Paketet ”Ownit Bas” ingår i avgiften och består av 15 TV-kanaler (se www.ownit.se/privat-tv). Du kan själv uppgradera paketet genom att gå in på Ownits hemsida och välja vad du vill ha och betalar då den extra kostnaden själv. Till varje lägenhet hör en så kallad ”HD-box” som behövs för att se grundutbudet. I månadsavgiften ingår även bredband (1000/1000 Mbit) plus tillgång till en streamingtjänst.

    Parkering

    Varje lägenhet är garanterad en bilplats inom en månad från inflyttning. Föreningen har 90 bilplatser, varav 35 platser i garage, 10 platser i carport samt 45 platser utomhus. Bilplats kan hyras för 900 kr/mån (garage), 550 kr/mån (carport) och 300 kr/mån (uteplats). EL-bilplats tillgängliga i alla typer av parkering +200kr/mån. Elförbrukningen faktureras separat. Det finns även några gästparkeringsplatser.

    Energideklaration

    Utfördes
    Torsdag 28 okt 2021
    Energiprestanda
    61 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    5 403 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
    Hushållsel
    200 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    400 kr/månad
    Personer i hushållet
    4
    Överlåtelseavgift
    1190 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    473 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    I början av 1900-talet var Hägersten väldigt glest bebyggt, och hit kom stockholmarna mest under sommarmånaderna för att undfly innerstadens stress. Dagens hipstervänliga och charmiga Midsommarkransen är faktiskt uppkallat efter en pittoresk och lantlig 1700-tals krog. Även om det fanns industri här redan på 1800-talet, så började denna del av staden bubbla på allvar när en viss LM Ericsson uppförde en ny fabrik här som stod klar 1940. Många av dagens charmiga trevåningshus som är karakteristiska för detta område tillkom just då, mitt under brinnande världskrig, som bostäder åt fabriksarbetarna och deras familjer. Mycket av arkitekturen från tidigt 1900-tal finns bevarat, men nu huserar istället kvalitativa restauranger, caféer och affärer i de vackra industribyggnaderna. De närliggande områdena som Aspudden, Gröndal och Telefonplan osar inte längre av svavel och olja från verkstäder och hamnar, istället kantar vackra grönområden och lägenheter Mälarens stränder bara några få hundra meter från de charmiga centrumområdena som kommit att kallas för ”Stockholms Brooklyn”. Ändå vore det orättvist att begränsa dagens Hägersten till ett område endast för den yngre generationen. Många av huvudstadens kulturellt engagerade invånare har valt att bosätta sig här, vilket har haft en positiv inverkan på utbudet av till exempel teatrar, konstnärsstudios och föreningsaktiviteter. Här frodas både barnfamiljer samt pensionärer, och mycket av det ”gamla Stockholm” är omsorgsfullt bevarat, vilket gör Hägersten till den perfekta stadsdelen för dig som vill ha storstadens möjligheter och förstadens miljö

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

    UNDERSÖKNINGSPLIKT

    Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker.

    När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren.

    Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT

    Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION

    Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson.

    Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

    Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA

    Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING

    Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT

    Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!