I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Hägersten - Aspudden

Pilgrimsvägen 68, 2tr

 • 58 kvm
 • 2
 • rum

  4 020 000 kr

  Välkommen till Pilgrimsvägen 68, 2tr

  SÅLD

  Det är något särskilt med att komma Hem till Pilgrimsvägen 68. Som genom ett trollslag går pulsen ned några slag från en dag i innerstadens tempo. Närheten till stan är såklart en av de stora fördelarna med den här sociala lägenheten men också närheten till natursköna Vinterviken, matvarubutiker och restauranger är minst lika härlig. Tänk dig att kunna cykla hem från stan på tio minuter och komma in till den här ljusa sekelskifteslägenheten med dess vackra trägolv och lyxiga charm. Häng av dig hatten i den platsbyggda garderoben och njut av den rymliga känslan i dessa 58 kvadratmeter. Det här hemmet tror vi är perfekt för dig som vill ha det bästa av två världar, där grannskapet till innerstan möter lugnet, naturen och den charmiga arkitekturen i Aspudden. Välkommen in, välkommen hem!

  Lägenhetens fördelar:

  • Vacker sekelskifteslägenhet
  • Fina trägolv i hela bostaden
  • Stora spröjsade fönster
  • Stilrent kök med bänkskiva i marmor
  • Social planlösning
  • Gemensam vädringsbalkong endast en halv trappa ner från bostaden
  • Stort sovrum med god förvaring
  • Platsbyggd garderob i hallen
  • Belägen på lugn innergård
  Pris
  4 020 000 kr SÅLD
  Adress
  Pilgrimsvägen 68, 2tr
  Yta
  58 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  2
  Avgift
  3 575 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (91 röster)
  hittamaklare.se
  Victor Wadström

  Victor Wadström

  Fastighetsmäklare

  Jag valde att bli fastighetsmäklare för att jag brinner för människor, fastigheter, försäljning och detaljer. Jag anser att detaljerna i en bostad är det som gör hemmet personligt och unikt. Och detaljerna i en affär är det som utgör skillnaden mellan en bra och en fantastisk affär. Jag strävar efter att alltid vara tillgänglig för att kunna svara på dina frågor och finnas som ett bollplank för dig. När du behöver hjälp med att sälja, slå en signal så berättar jag mer!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök och vardagsrum till vänster (öppen planlösning) från hallen och sovrum till vänster längst ner, vilket medför både en social och en privat del i lägenheten. Genomgående fina trägolv med målade väggar i passande kulörer samt stora fina spröjsade fönster ger hela bostaden rätt karaktär.

    Hallen i sig är rymlig och har en stor platsbyggd garderob från 2018 och avhängning för vardagens kläder samt platsbyggd hatthylla med krokar samt skoställ i tidstypisk stil.

    Kök med god förvaring genom underskåp och överskåp med ljusgrå målade luckor samt fina beslag. Bänkskiva & stänkskydd i marmor samt öppen planlösning mot vardagsrummet ger rummet en god karaktär av socialt och öppet. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Två stora fönster i kök & vardagsrum bidrar till en ljus atmosfär. I vardagsrum kan ni disponera en stor soffa med tillhörande soffbord samt ytterligare yta för skrivbord eller byrå för den som önskar. Mellan vardagsrum och kök har ni plats för ett stort matbord för flera personer.

    Sovrummet med sin lyxiga karaktär är stort och plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och flera garderober. Ytterligare yta finns för övrig möblering. Intill sovrummet finner ni badrummet som är helkaklat i vitt kakel och mörkt klinkergolv samt stambytt och renoverat år 2013. Badrummet är utrustat med WC, badrumsskåp, dusch med duschvägg och handfat.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    1189
    Lgh.nmr. LM
    1101
    Adress
    Pilgrimsvägen 68, 2tr
    Postnummer
    126 48
    Postort
    Hägersten
    Distrikt
    Stockholm-Aspudden
    Område
    Aspudden
    Boarea
    58 kvm
    Boarea enligt
    Mätning
    Boareabeskrivning
    Mätbevis finns.
    Antal rum
    2
    Hiss
    Nej
    Trappor
    2
    Andelstal
    5,7620
    Andelstal insats
    6,196300
   • Föreningen
    Namn
    Brf Vandraren 2
    Bildades
    2009
    Byggår
    1912
    Juridisk person
    Nej
    Markägare
    Föreningen äger marken

    Allmän information

    Brf Vandraren 2 består av 16 lägenheter varav 15 är bostadsrätter och en hyresrätt. Ingången till fastigheten finner ni genom Hägerstensvägen 151 eller via den mysiga innergården till Pilgrimsvägen 68. Föreningen har genomfört försäljningar av hyresrätter genom åren, vilket har bidragit till en god ekonomi.

    Byggnaden

    Brf Vandraren 2 består av en fastighet med adresserna Hägerstensvägen 151 och Pilgrimsvägen 68 byggda 1912.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Bergvärme & självdrag

    Renoveringar

    • 2018 OVK
    • 2016 Trapphusrenovering – totalrenovering inkl. ommålning, renovering av ledstänger, nya lister, stenläggning, dörrfoder och armaturer etc.
    • 2016 Ny underhållsplan beställd och fra,tagen av Sustend
    • 2016 Ny häck planterad mot Pilgrimsvägen samt beskärning av träden på innergården
    • 2016 Renovering av bergvärmepumpen (byte av kompressor)
    • 2016 Byte av låsterminalerna mot innergården
    • 2015 Spolning av samtliga köksstammar
    • 2015 Plattläggning på gården renoverad samt omledning av regnvatten direkt till dagvattenbrunn
    • 2015 Ventilation – OVK
    • 2015 Sopsugen – Det stora kärlet har ersatts med ett nytt
    • 2015 Byte av blandaren i tvättstugan
    • 2014 Fönsterrenovering – utsidorna på samtliga fönster, fönsterbläck, balkongdörrar samt porten mot Hägerstensvägen målades om -2014 Värmeinjustering av bergvärmepumpen
    • 2014 Takrenovering – Totalrenovering inkl. byte av samtliga takpannor och läkt, all plåt ovan fjärde våningen utbytt samt rengöring och målning av den nedre plåtdelen. Utöver detta byttes alla silar och övre stuprörsdelar och stegarna/”gångarna” på taket ersattes med nya
    • 2014 Byte av samtliga lås
    • 2013 Stambyte av VA-stamar inkl renovering av samtliga badrum
    • 2010/2011 Tvättstugebyggnation/renovering – totalrenovering inklusive tre nya tvättmaskiner, ny torktumlare, nytt torkskål samt ny mangel.
    • 2010/2011 Installation av bergvärme
    • 1998 Fasaden renoverades
    • 1998 Gården upprustad

    Övriga utrymmen

    Till bostaden hör nyttjanderätten till ett vindsförråd. I föreningen finns det cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga.

    TV/Internet

    För internet och TV leverantör finns det Comhem och Telia att välja bland.

    Parkering

    Föreningen har inga parkeringsplatser. Det är boendeparkering via Stocksholm stad som finns. Kostnad är 10kr/timme mellan 07:00-19:00 måndag-fredag och lördag 11:00-16:00 10 kr/timme eller vid köp av månadsabonnemang 500kr/ månad och gäller på den del som du är folkbokförd i.

   • Kostnader
    Månadsavgift
    3 575 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    300 kr/månad
    Hemförsäkring
    200 kr/månad
    Summa driftskostnader
    500 kr/månad
    Personer i hushållet
    2
    Överlåtelseavgift
    1169 betalas av Köpare
    Pantsättningsavgift
    465 kr

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Energideklaration
    Utfördes
    Fredag 27 nov 2009
    Energiprestanda
    164 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Närområde

    Område

    Många av stadens tunnelbanestationer och tillhörande områden har fått sina namn från de gårdar som en gång i tiden var orternas knytpunkter, och Aspudden är inget undantag. Namnet härstammar från ett 1700-tals torp och området har varit känt under detta namn sedan dess, med ett kortare uppehåll i början av 1900-talet då det numera populära grön- och sjöområdet Vinterviken också var ortens officiella namn. Innan industrialiseringen tog fart i stan på sent 1800-tal odlades mycket frukt och blommor i Aspudden, och området blev populärt för sin gröna förstadsmiljö. Lustigt nog är det samma attribut som lockar många stockholmare att bosätta sig i området idag som för 200 år sedan. Här bor man väldigt nära innerstan med bra kommunikationer, men grönområdena och det något långsammare förstadstempot skapar en trevlig balans för de stockholmare som vill kunna njuta av en storstads utbud utan att behöva bo mitt i myllret. Runt förra sekelskiftet öppnade Alfred Nobel en nitroglycerinfabrik i Aspudden efter att Stockholms stad förbjudit arbete med sprängmedel innanför tullarna. Denna fabrik expanderade snabbt och fick sällskap av flertalet andra industriella verksamheter. Även om detta inledningsvis inte gjorde underverk för områdets grönska och hälsosamma luft så kan man idag åtnjuta trendiga caféers, restaurangers och butikers utbud i de gamla fabrikslokalerna, eftersom flera av dessa är bevarade och nu gifter sig väl med förstadens natur och miljö.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten.

    Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

    BOAREA Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

    ÖPPEN BUDGIVNING Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Fiskargatan 8
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!