I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Östgötagatan 85, 1tr

 • 65 kvm
 • 2
 • rum

  5 625 000 kr

  Såld

  Fantastisk sekelskiftestvåa med balkong. I vacker fastighet från 1913, välkomnas ni till en rymlig tvåa med högt till tak, fina trägolv och öppna sociala ytor.

  Lägenheten karaktäriseras av den social planlösningen, fina ytskikt och smarta lösningar. Vardagsrum, kök, matplats och balkong blir en central del i lägenheten med stora öppna ytor. I sovrummet finns plats för dubbelsäng (160cm på bild) och klädförvaring i walk-in-closet. Köket är nyligen renoverat och badrummet är gott skick med tvättmaskin. Kort och gott: Stor tvåa med balkong och ett vardagsrum utöver det vanliga.

  Lägenhetens fördelar:

  • Sekelskifteslägenhet i modernt stuk. Vackra parkettgolv, stora fina fönster och djupa nischer.
  • Rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot kök och matplats. Stor balkong mot gård.
  • Smart planerad med walk-in-closet och platsbyggd bokhylla.
  • Genomgående fina ytskikt - Större delen av lägenheten är renoverad.
  • Vacker eftertraktad fastighet med hiss från 1913.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana och buss inom några minuter.

  Välkommen på visning!

  Pris
  5 625 000 kr /Såld
  Adress
  Östgötagatan 85, 1tr
  Yta
  65 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 763 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med kök, matplats, vardagsrum och balkong. Stort sovrum, fräscht badrum och bra förvaringsutrymmen.

    I stort sett alla ytskikt är renoverade 2017 – både väggar och tak. Slipbart parkettgolv med underliggande golvvärme. Köket renoverades 2018 och är smakfullt renoverat med köksö. Ny maskinell utrustning. Induktionsspis, kolfilterfläkt, diskmaksin, kyl/frys.

    Matplatsen ger en välkomnade känslan till det över 40 kvm stora allrummet. Ett sällskapsrum med flera sittavdelningar, yta och svängrum - Bjud över vännerna och ta med dig familjen. Här får hela tjocka släkten plats i samma rum, med eller utan öppna balkongdörrar.

    Sovrum med plats för skänk, dubbelsäng med sängbord. Gott om förvaring i walk-in-closet.

    Fräscht och snyggt badrum med handfat med kommod, toalett, dusch, handdukstork och tvättmaskin.

    • Till lägenheten hör ett källarförråd.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    01103
    Lgh.nmr. LM
    1103
    Adress
    Östgötagatan 85, 1tr
    Postnummer
    116 64
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    65 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    3,16020
   • Föreningen
    Namn
    Brf Harvpinnen 11 och 12
    Byggår
    1913
    Juridisk person
    Nej

    Allmän information

    BRF Harvpinnen äger och förvaltar två fastigheter; Harvpinnen 11 och 12 på Östgötagatan 83-85. Föreningen köpte fastigheten 2015-06-02. Antal bostadslägenheter i föreningen är 28 st. I föreningen finns fyra lokaler i entréplanet fördelade på kontorslokal (113 kvm), butik (60 kvm), café (58 kvm) och Pizzeria (58kvm). Föreningens hemsida: http://harvpinnen11-12.se/

    Avgift: I årsavgiften, vilken tas ut månadsvis, ingår: varm- och kallvatten, sophämtning, viss skötsel av gården, städning av gemensamma utrymmen såsom trapphus, korridorer, hiss och tvättstugor samt fritt nyttjande av tvättstugorna.

    Byggnaden

    Harvpinnen 11 byggnadsår 1913-19 samt Harvpinnen 12 byggnadsår 1913-14, arkitekt H Högberg. År 1980-1981 utfördes omfattande moderniserings- och ombyggnadsarbeten, inredning av vindarna samt fasad och takrenovering. Byggnaderna är i normalt skick för ombyggnadsåret. Nya EU-anpassade hissar, installerades i Harvpinnen 11 år 2012 och Harvpinnen 12 år 2013. Asbest förekommer inte i byggnaderna. Energideklaration är utförd. Radonmätningar med låga registrerade värden har utförts. Se Stockholm.se. Endast kolfilterfläkt får installeras.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Uppvärmning sker med direktverkande el. Säljaren har låtit installera golvvärme i hela lägenheten. Ventilation utgörs av ett fläktstyrt frånluftssystem. Spaltventiler finns i ovankant på fönsterpartier, ej burspråk, samt frånluftsdon i badrum och kökskåpa.

    Renoveringar

    2012 Yttertaket målades
    2013 Nya hissar 2015 Fönstermålning
    2015 Ventilation
    2016 Stamspolning
    2016 Omdränering av källaryttervägg
    2016 Avledning dagvatten gårdssida
    2016 Upprustning av gården
    2017 Balkongbygge mot gård
    2017 Målning av entréer i trapphus samt portar

    Övriga utrymmen

    I båda fastigheterna finns cykelrum. Gemensam gård. Vardera fastighet har en tvättstuga i källarplanet.

    TV/Internet

    ComHem. Digital-TV och bredband är indraget och beställs enskilt av varje medlem.

    Energideklaration

    Status
    Energideklaration pågår
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 763 kr/månad
    Hushållsel
    150 kr/månad
    Uppvärmning
    700 kr/månad
    Summa driftskostnader
    850 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!