I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Östgötagatan 75, 1tr

 • 38 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 615 000 kr

  Välkommen - Anmäl ditt intresse

  Sekelskiftesetta i Sofo eller tvåa på Södermalm - Här bestämmer du själv vad du kallar din framtida bostad med separat sovrum, mitt i pulsen på Södermalm och i renoverad fastighet anno 1914 med låg avgift.

  Lägenheten karaktäriseras av fina ytskikt, öppna planlösningen, generös takhöjd (3 meter) och bra garderobsförvaring. Vardagsrummet blir en central del i lägenheten med plats för både soffgrupp och kökshäng. Köket är rymligt och stort nog för den köksglada med bra bänkytor, gästkockar och vänner kring bordet. I sovrummet får det plats en 160 säng och badrummet är fräscht. Förvaring finns i klädkammare och fristående garderober i både hall och sovrum samt i vindsförråd.

  Lägenhetens fördelar:

  • Underbart sällskapsrum med tre meter i takhöjd.
  • Höga fina fönster med bra ljusinsläpp och bred fönsterbänkar.
  • Separat sovrum med förvaring i garderober. Extra garderober i hallen.
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och låg avgift.
  • Populärt område med täta och bra kommunikationer.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  Pris
  3 615 000 kr /Bud
  Adress
  Östgötagatan 75, 1tr
  Yta
  38 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 428 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnade hall med slitstarkt ljust klinker samt möjligheter för avhängning och förvaring i både inbyggd klädkammare och fristående garderober. Väggarna är målade i krispigt vit.

    Från hallen nås ett ljust och fräscht vardagsrum med modern öppen planlösning mot kök. Här rymmer såväl soffgrupp som matbord för större sällskap. Känslan i rummet är fantastisk med 3 meter till tak och två stora fönster med djupa fönsternischer. Köket har vit skåpinredning med bra förvaring. Mörk bänkskiva med diskho och blandare mot vitt kakel bidrar till en stilren känsla. Maskinparken består av kyl/frys, ugn/spis och köksfläkt.

    Sovrum med ingång från hallen med plats en dubbelsäng upp till 160 cm. Bra förvaring med plats för fristående garderober bakom originaldörr i trä.

    Fräscht badrum med duschhörna, wc, vattenburen handdukstork, kommod med tvättställ samt spegelskåp.

    • Tillhörande bostaden hör ett förråd på vinden om ca 4 kvm.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    10183-01-01-0002
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Östgötagatan 75, 1tr
    Postnummer
    116 64
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    38 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,013708500
   • Föreningen
    Namn
    Brf Harvpinnen 75-79
    Byggår
    1914

    Allmän information

    Välkomna till Brf Harvpinnen 75-79 som förvärvade fastigheten 2001 och är ett äkta privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen. Föreningen äger fastigheten Harvpinnen 14 omfattande adresserna Östgötagatan 75-79 och marken innehas med äganderätt. I föreningen finns 43 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta i föreningen är 2817 m² samt 656 m² utgör lokalyta.

    Föreningen debiterar varmvatten efter faktisk förbrukning med avstämning en gång per år. Samtliga medlemmar ska vara folkbokförda i bostadsrätten. Juridisk person godkänns ej som medlem.

    Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.harvpinnen.se/

    Föreningens ekonomi:
    Inga planerade förändringar av avgiften. Föreningen har en låg belåning samt goda intäkter från sex lokaler och 2 hyresrätter kvar sedan ombildningen som dolda tillgångar. Föreningens senaste årsredovisning finns på hemsidan.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag.

    Renoveringar

    1985 - Stambyte, el, fasadrenovering mot gård och fönsterrenovering.
    2002 - Trapphusrenovering.
    2003 - Hiss renoverades.
    2006 - Nya balkonger samtrenovering av tvättstuga.
    2008 - Taket ommålat och fasad samtfönster mot gata renoverades.
    2009 - Byggdes cykelskjul på gården.
    2010 - Fiber indragettill respektive lägenhet samt stamspolning.
    2014 - Byte av fjärrvärmecentral samt målning av fönster mot gård.
    2016 - Byte av frånlusfläktar och genomgång av ventilationen. Lås till portar och allmänna utrymmen byttes och fastighetens avloppsstammar spolades.
    2019 - Målning av fönster mot gata och upprustning av entréer. Spolning av stammarna.
    2020 - Cykelskjulet renoverades och plåtdörrar utomhus målades.

    Planerade renoveringar

    Inte det närmaste året, då flera stora arbeten nyss är utförda. Föreningen har en underhållsplan som följs. Näst i tur står målning av plåttak, 2022.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en trivsam innergård, med tre sittgrupper, gräsmattor, många bärbuskar, cykelparkering med tak och en liten lekplats med gungor.

    Föreningens tvättstuga är utrustad med fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Föreningens medlemmar disponerar även över ett barnvags-/cykelförråd samt ett pingisrum.

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten till stadsnätets öppna nät. Var och en väljer sin egen bredbands/kabel-tv-leverantör i ett stort utbud av tjänster. Information om tjänster finns på Open Universes hemsida. Föreningen har även avtal med ComHem (tre hål i väggen). Även de medlemmar som väljer detta alternativ sluter själva avtal med leverantören.

    Parkering

    Boendeparkering på gata samt garagemöjlighet i närliggande garage.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 9 feb 2021
    Energiprestanda
    85 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 428 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    Ca 1200
    Pantsättningsavgift
    Ca 500

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!