I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Östgötagatan 75, 1tr

 • 38 kvm
 • 1.5
 • rum

  3 615 000 kr

  Välkommen - Anmäl ditt intresse

  Sekelskiftesetta i Sofo eller tvåa på Södermalm - Här bestämmer du själv vad du kallar din framtida bostad med separat sovrum, mitt i pulsen på Södermalm och i renoverad fastighet anno 1914 med låg avgift.

  Lägenheten karaktäriseras av fina ytskikt, öppna planlösningen, generös takhöjd (3 meter) och bra garderobsförvaring. Vardagsrummet blir en central del i lägenheten med plats för både soffgrupp och kökshäng. Köket är rymligt och stort nog för den köksglada med bra bänkytor, gästkockar och vänner kring bordet. I sovrummet får det plats en 160 säng och badrummet är fräscht. Förvaring finns i klädkammare och fristående garderober i både hall och sovrum samt i vindsförråd.

  Lägenhetens fördelar:

  • Underbart sällskapsrum med tre meter i takhöjd.
  • Höga fina fönster med bra ljusinsläpp och bred fönsterbänkar.
  • Separat sovrum med förvaring i garderober. Extra garderober i hallen.
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och låg avgift.
  • Populärt område med täta och bra kommunikationer.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  Pris
  3 615 000 kr /Bud
  Adress
  Östgötagatan 75, 1tr
  Yta
  38 kvm
  Rum
  1.5 rok
  Trappor
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  1 428 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (98 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till framgång. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnade hall med slitstarkt ljust klinker samt möjligheter för avhängning och förvaring i både inbyggd klädkammare och fristående garderober. Väggarna är målade i krispigt vit.

    Från hallen nås ett ljust och fräscht vardagsrum med modern öppen planlösning mot kök. Här rymmer såväl soffgrupp som matbord för större sällskap. Känslan i rummet är fantastisk med 3 meter till tak och två stora fönster med djupa fönsternischer. Köket har vit skåpinredning med bra förvaring. Mörk bänkskiva med diskho och blandare mot vitt kakel bidrar till en stilren känsla. Maskinparken består av kyl/frys, ugn/spis och köksfläkt.

    Sovrum med ingång från hallen med plats en dubbelsäng upp till 160 cm. Bra förvaring med plats för fristående garderober bakom originaldörr i trä.

    Fräscht badrum med duschhörna, wc, vattenburen handdukstork, kommod med tvättställ samt spegelskåp.

    • Tillhörande bostaden hör ett förråd på vinden om ca 4 kvm.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    10183-01-01-0002
    Lgh.nmr. LM
    1102
    Adress
    Östgötagatan 75, 1tr
    Postnummer
    116 64
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    38 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    1,5
    Hiss
    Ja
    Trappor
    1
    Andelstal
    0,013708500
   • Föreningen
    Namn
    Brf Harvpinnen 75-79
    Byggår
    1914

    Allmän information

    Välkomna till Brf Harvpinnen 75-79 som förvärvade fastigheten 2001 och är ett äkta privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen. Föreningen äger fastigheten Harvpinnen 14 omfattande adresserna Östgötagatan 75-79 och marken innehas med äganderätt. I föreningen finns 43 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta i föreningen är 2817 m² samt 656 m² utgör lokalyta.

    Föreningen debiterar varmvatten efter faktisk förbrukning med avstämning en gång per år. Samtliga medlemmar ska vara folkbokförda i bostadsrätten. Juridisk person godkänns ej som medlem.

    Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.harvpinnen.se/

    Föreningens ekonomi:
    Inga planerade förändringar av avgiften. Föreningen har en låg belåning samt goda intäkter från sex lokaler och 2 hyresrätter kvar sedan ombildningen som dolda tillgångar. Föreningens senaste årsredovisning finns på hemsidan.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fjärrvärme och självdrag.

    Renoveringar

    1985 - Stambyte, el, fasadrenovering mot gård och fönsterrenovering.
    2002 - Trapphusrenovering.
    2003 - Hiss renoverades.
    2006 - Nya balkonger samtrenovering av tvättstuga.
    2008 - Taket ommålat och fasad samtfönster mot gata renoverades.
    2009 - Byggdes cykelskjul på gården.
    2010 - Fiber indragettill respektive lägenhet samt stamspolning.
    2014 - Byte av fjärrvärmecentral samt målning av fönster mot gård.
    2016 - Byte av frånlusfläktar och genomgång av ventilationen. Lås till portar och allmänna utrymmen byttes och fastighetens avloppsstammar spolades.
    2019 - Målning av fönster mot gata och upprustning av entréer. Spolning av stammarna.
    2020 - Cykelskjulet renoverades och plåtdörrar utomhus målades.

    Planerade renoveringar

    Inte det närmaste året, då flera stora arbeten nyss är utförda. Föreningen har en underhållsplan som följs. Näst i tur står målning av plåttak, 2022.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en trivsam innergård, med tre sittgrupper, gräsmattor, många bärbuskar, cykelparkering med tak och en liten lekplats med gungor.

    Föreningens tvättstuga är utrustad med fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Föreningens medlemmar disponerar även över ett barnvags-/cykelförråd samt ett pingisrum.

    TV/Internet

    Fastigheten är ansluten till stadsnätets öppna nät. Var och en väljer sin egen bredbands/kabel-tv-leverantör i ett stort utbud av tjänster. Information om tjänster finns på Open Universes hemsida. Föreningen har även avtal med ComHem (tre hål i väggen). Även de medlemmar som väljer detta alternativ sluter själva avtal med leverantören.

    Parkering

    Boendeparkering på gata samt garagemöjlighet i närliggande garage.

    Energideklaration

    Utfördes
    Tisdag 9 feb 2021
    Energiprestanda
    85 kWh/m2
    Status
    Energideklaration är utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    1 428 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    100 kr/månad
    Hemförsäkring
    100 kr/månad
    Summa driftskostnader
    200 kr/månad
    Överlåtelseavgift
    Ca 1200
    Pantsättningsavgift
    Ca 500

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Allmänt

    UNDERSÖKNINGSPLIKT 
 Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten. Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten. Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. Det är inte bara själva bostaden som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring tex bostadsrättsföreningen bör undersökas. Till exempel om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar, energideklaration och årsredovisning.

    SÄLJARENS UPPLYSNINGSPLIKT Någon generell upplysningsplikt motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock anses felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas känt till och som köpare med fog kunnat att räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symtom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    ALLMÄN INFORMATION 
Uppgifterna i detta objektbeskrivning är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifterna från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningen kontaktperson. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme , gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för förenings styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

BOAREA
Boarean kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

ÖPPEN BUDGIVNING 
Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

    KONTRAKT
 Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal påskrivna.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!