I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - SOFO

Östgötagatan 48 A, 3tr

 • 66 kvm
 • 2
 • rum

  5 750 000 kr

  Såld

  Rymlig tvåa med generösa ytor, balkong och öppen planlösning. Hiss finns från både gata och garage upp till lägenhetsplanet och in till denna komplett planerade 2:a fylld av bekvämligheter och livskvalitet. Ställ upp balkongdörrarna och bjud hem vänner och familj - Här finns gott om plats i det stora sällskapsrummet.

  Lägenhetens fördelar:

  • Underbart sällskapsrum med balkong i västläge med sol stor del av dag.
  • Höga fina fönster med bra ljusinsläpp och fönsterbänkar i Ölandskalksten
  • Parkettgolv i ek och fina ytskikt med målade väggar i färgen ljus matt grå.
  • Fräscht kök med goda arbetsytor och stort badrum med bubbelbadkar.
  • Rymligt sovrum med förvaring i garderober. Extra garderober i hallen.
  • Stabil äkta förening med god ekonomi och garage i huset.
  • Låg avgift, oförändrad sedan starten 2011 .
  • Populärt område med täta och bra kommunikationer.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  Pris
  5 750 000 kr /Såld
  Adress
  Östgötagatan 48 A, 3tr
  Yta
  66 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Hiss
  Ja
  Avgift
  2 486 kr/månad (värme och vatten)
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Lägenheten disponeras med hall och ingång till sovrum, badrum samt vardagsrum/kök. Hallen i sig är rymlig med slitstarkt klinkergolv och har både garderob och hatthylla för vardagens kläder.

    Samtliga ytskikt är fräscha. Tak och snickerier är vitmålade och väggarna är målade i ljus matt grå. Golvet i sovrum, vardagsrum och kök är ekparkett. Köket är av fabrikatet Marbodal och har gott om förvaring i över- och underskåp med vita köksluckor. Spotlights över bänkskiva i vit granit mot snyggt stänkskydd i glas ger köket en stilren känsla. Den maskinella utrustningen består av häll med fläkt, ugn, mikro, kyl/frys samt diskmaskin - Ett komplett kök med stor matplats.

    Balkongen vetter mot gård i västerläge, är vindskyddad och blir i och med sin placering i lägenheten en del av den öppna planlösningen och på så sätt en förlängning av både kök och vardagsrum. Vardagsrummet har en social, öppen planlösning och rymmer en soffgrupp samt bokhylla.

    Stort sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng samt exempelvis fåtöljer, byrå eller barnsäng.

    Badrummet har vägghängd wc, handfatskommod, bubbelbadkar från 2017 samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Spotlights, golvvärme och rymd ger en stilren och lyxig känsla.

    Till lägenheten hör ett källarförråd.

    Välkommen att höra av dig för mer information.

   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    417
    Lgh.nmr. LM
    1303
    Adress
    Östgötagatan 48 A, 3tr
    Postnummer
    116 64
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - SOFO
    Boarea
    66 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Hiss
    Ja
    Trappor
    3
    Andelstal
    2,43990000
   • Föreningen
    Namn
    Brf Söders Tak 1
    Byggår
    2011

    Allmän information

    Bostadsrättsföreningen Brf Söders tak 1 bildades i mars 2011 och består av totalt 32 lägenheter, 18 garageplatser samt en lokal som upplåts med hyresrätt.

    Ekonomi:
    Avgifterna har varit oförändrade sedan föreningens bildades 2011. Föreningens ekonomi är god och det finns i dagsläget inga planer på att förändra avgiften. I månadsavgiften ingår värme och vatten, städning av trapphus och annan skötsel i allmänna utrymmen m.m. Elen bekostas av de enskilda lägenhetsinnehavarna.

    Vad gäller vid andrahandsuthyrning? All andrahandsuthyrning skall godkännas av styrelsen (stadgarna § 49). Styrelsen beviljar endast tillstånd för ett år i taget. Föreningen tar ut en avgift för andrahandsupplåtelse. Avgiften är 5 procent av prisbasbeloppet för varje tolvmånadersperiod, vilket 2020 motsvarar 2 365 kr.

    Värme- och ventilationsanläggning

    Fastigheten har fjärrvärme.

    Renoveringar

    Fastigheten nyuppfördes 2011 och är i gott skick. Inga renoveringsarbeten är planerade utöver löpande underhåll.

    Övriga utrymmen

    Föreningen har en stor och rymlig tvättstuga samt ett cykelrum i källaren.

    Parkering

    Garageplatserna förmedlas av vårt förvaltningsbolag Stockholmia, med kontor på Blekingegatan 46. Driften hanteras av Parkando AB. En parkeringsplats kostar från 2.250 kr per månad. Säkerheten i garaget är hög med elektroniska passerbrickor och gallerportar som sektionerar garaget.

    Energideklaration

    Utfördes
    Onsdag 2 sep 2015
    Energiprestanda
    93 kWh/m2
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 486 kr/månad (värme och vatten)
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!