I varje bostad gömmer det sig ett hem med ett eller flera unika värden. Ett hem som någon eller några har älskat, skrattat och gråtit i. Vad får dig att älska ditt hem, och vad drömmer du om i ditt nästa?

Kontakta oss
Följ oss
Stockholm - Södermalm - Katarina Kyrka

Östgötagatan 33, 3tr

 • 72 kvm
 • 2
 • rum

  7 250 000 kr

  Såld

  Vid Mosebacke och på populära Östgötagatan finner ni denna fantastiska 10-tals våning. I vacker hörnfastighet från 1912, välkomnas ni in till denna sekelskiftesdröm med genomgående planlösning och bevarade tidstypiska detaljer så som spröjsade överfönster, takstuckatur, höga golvlister och takhöjd över 3 meter. Här bor ni vid foten av Katarinaberget och i en stor tvåa med stor balkong samt låg avgift.

  Våningen karaktäriseras av det stora sociala köket som i och med balkong blir en central del i lägenheten, en naturlig plats att umgås på med större sällskap. Det andra två rummen nyttjas idag som sovrum, bägge med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Både kök och badrum är i gott skick.

  Här bor ni i mysiga kvarter nära Mosebacke, Medborgarplatsen och Katarina kyrka. Stabil förening i vacker fastighet anno 1912 med låga avgifter. Smidiga kommunikationer med två minuters promenad till tunnelbana, flera innerstadsbussar samt pendeltåg vid Södra station.

  • Tidstypiska detaljer så som breda spröjsade överfönster, takstuckatur, höga golvlister och takhöjd över 3 meter.
  • Underbart kök med stor matplats och utgång till balkong.
  • Två rymliga rum och genomgående planlösning.
  • Vacker fastighet från 1912 på populär adress.
  • Stabil förening i gott skick med låga avgifter.
  • Nära förskolor, skolor och träningstudios såsom gym, yoga m.fl.
  • Flera restauranger, caféer och mysiga butiker inom gångavstånd.
  • Bra kommunikationer med tunnelbana, bussar, båtar och pendeltåg inom 10 minuter.
  Pris
  7 250 000 kr /Såld
  Adress
  Östgötagatan 33, 3tr
  Yta
  72 kvm
  Rum
  2 rok
  Trappor
  3
  Avgift
  2 468 kr/månad
  Ansvarig Mäklare
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  4,9 i betyg (99 röster)
  hittamaklare.se
  Jonas Hansson

  Jonas Hansson

  Fastighetsmäklare

  Som erfaren fastighetsmäklare i Stockholm, brinner jag för att maximera ditt bostadsresultat. Med passion och expertis skapar jag unika lösningar för varje affär. När du väljer mig, får du en engagerad mäklare som är redo att guida dig till en lyckad bostadsaffär. Kontakta mig nu, och låt oss tillsammans nå dina bostadsdrömmar!

   • Rumsbeskrivning

    Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter bakom speglade originaldörrar. Här finns två bra klädkammare som bägge rymmer förvaring upp till tak. Hallen öppnar på ett vackert sätt upp lägenheten mot resterade rum. Trivsamt och inbjudande med över 3 meter till tak samt bevarade snickerier och trägolv.

    Köket är rymligt och har vackert ljusinsläpp från de helglasade pardörrarna till balkongen samt ytterligare fönster vid den trevliga matplatsen. Här ryms många gäster till bords, eller så kan rummet enkelt delas av med en vägg och ge lägenheten funktionen av en trea. Ett ljust och fräscht kök med diskmaskin, kyl/frys, spis, ugn och fläkt. Här finns även ett kallskafferi med ett litet fönster.

    Stor möblerbar balkong byggd 2017 med ett högt och ljust östläge över föreningens renoverade gård och flera granngårdar.

    Två stora rum, med generösa ytor och härlig rymd med ca 3,12 i takhöjd. Lättmöblerade med vackert ljusinsläpp från stora fönster med spröjsade överfönster. Bevarade detaljer såsom takstuckatur, höga golvsocklar och takrosett ger rummen det lilla extra. Ena rummet vetter mot gata och andra mot föreningens innergård.

    Badrum renoverat i samband med stambyte 2006. Vitt kakel på väggarna och ljus golvklinker. Här finns badkar, handfat, wc, handdukstork och badrumsskåp.

    • Förråd tillhör lägenheten.
   • Fakta
    Objektstyp
    Lägenhet
    Lgh.nmr
    0021
    Lgh.nmr. LM
    1303
    Adress
    Östgötagatan 33, 3tr
    Postnummer
    116 25
    Postort
    Stockholm
    Område
    Södermalm - Katarina Kyrka
    Boarea
    72 kvm
    Boarea enligt
    Bostadsrättsföreningen
    Antal rum
    2
    Trappor
    3
    Andelstal
    2,75600
   • Föreningen
    Namn
    Brf Droskhästen 8
    Byggår
    1912

    Allmän information

    Föreningen äger fastigheten Droskhästen 8 i Stockholm omfattande Folkungagatan 61 och Östgötagatan 33. Fastigheten byggdes 1912. Föreningen bildades 1986 och fick tillgång till fastigheten 2011. Marken innehas med äganderätt.

    Föreningens fastighet består av 29 bostadsrättslägenheter samt 7 hyreslokaler. Den totala boytan är 2 588 kvm och lokalytan 756 kvm. Enligt taxeringsbeskedet är den totala ytan 3 344 kvm.

    Renoveringar

    Renoveringsår 1996
    Elstigare byttes 1996
    Installation av fjärrvärme 2001
    Byte av stående stammar, modernisering av kök, renovering av samtliga våtutrymmen 2008
    Nya balkonger mot innergården 2015
    Byte av liggande stammar i källare 2018
    Renovering av fönster mot gården 2019
    Ny elcentral installerad i källaren för samtliga lägenheter och lokalhyresgäster 2020

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm. Det finns en tvättstuga i huset utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Gemensam gård och takterrass.

    TV/Internet

    Fiber finns indraget i alla lägenheter och man väljer själv leverantör. Kabel-tv finns även via Comhem.

    Energideklaration

    Utfördes
    Fredag 2 dec 2011
    Energiprestanda
    152 kWh/m2
    Status
    Energideklaration ej utförd
   • Kostnader
    Månadsavgift
    2 468 kr/månad
    Hushållsel
    120 kr/månad
    Hemförsäkring
    120 kr/månad
    Summa driftskostnader
    240 kr/månad

    Levnadskostnader

    Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

   • Närområde

    Område

    Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

   • Dokument & Länkar
   • Undersökningsplikt

    Köparens undersökningsplikt

    Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt.

    Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade ”livslängd”.

    Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

    Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

    Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

    Säljarens upplysningsskyldighet

    Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte.

    Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

    Utfästelse

    Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

    Avtalsfrihet

    Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

  Välkommen till

  Fastighetsmäklare i Stockholmsområdet - Vi lyfter fram det unika i varje hem.

  Adress
  • Mäster Mikaels gata 1
  • 116 20 Stockholm
  Kontakta oss
  Följ oss

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!